Printre principalele tehnici folosite aici se numără: rotația culturilor, culturile de acoperire (cover crops), eliminarea aratului după recoltare, reducerea folosirii substanțelor chimice.
Un alt termen care mai este folosit pentru definirea lor este emisii nete de gaze cu efect de seră zero.
Aceasta implică toate etapele ciclului de viață al produsului, inclusiv gestionarea sfârșitului de viață.
În general, astfel de compani își reinvestesc profiturile în afacere sau în comunitate.
Targeted nutrition se referă la o abordare customizată a nutriției și la sprijinul acordat pentru dezvoltarea unor produse și indicații de regim alimentar care să creeze comportamente mai sănătoase și să crească accesul la diete mai potrivite pentru diverse afecțiuni sau intoleranțe alimentare.
Acestea au fost adoptate de ONU în 2015.
Acest lucru se poate face în mod repetat. În cadrul reciclării în circuit deschis, materialele dintr-un produs sunt utilizate pentru a fabrica un alt tip de produs.
Creșterea temperaturilor poate duce la fenomene meteorologice extreme, cum ar fi secetele, creșterea nivelului mării și retragerea ghețarilor.
În prezent, fermierii au acces la o serie de tehnologii care îi ajută să crească și recolteze mai ușor, să colecteze laptele sau să distribuie substanțe agrochimice cu ajutorul dronelor. În plus, pot monitoriza cu mai multă ușurință vremea ori aplicarea îngrășămintelor și pesticidelor cu ajutorul imaginilor din satelit, oferite de aplicațiile dedicate monitorizării agricole.
Pe lângă faptul că reduce din munca fermierilor, digitalizarea agriculturii este o cale importantă pentru asigurarea sustenabilității industriei.
De exemplu, acestea pot să optimizeze folosirea și refolosirea materialelor sau resurselor, eficiența din punct de vedere al costurilor sau poate certifica faptul că produsele sunt produse etic și sustenabil (și nu există îndoieli privind autenticitatea sursei lor).