Sănătatea și bunăstarea mintală sunt esențiale pentru funcționarea noastră eficientă, ca oameni și ca antreprenori.
Am stat de vorbă despre rezultatele raportului „Barometrul fericirii la locul de muncă” (realizat de Pluxee România și The Happiness Index) cu Matthew Phelan (Cofondator The Happiness Index, speaker și autor), care ne-a explicat ce îi face fericiți pe angajații români și de ce team pizza nu este soluția magică.
Știai că ieșirea din burnout durează cam cât a durat și episodul de epuizare cu totul – deci luni sau chiar ani? Pentru a afla cum poți administra stresul și cum poți preveni sau trata burnoutul, am discutat despre acest sindrom al epuizării profesionale cu psihologul Corina Chirileasa și cu un antreprenor care a trecut prin burnout – Grégoire Vigroux.
Burnoutul este o stare de epuizare cauzată de stres prelungit sau repetat și de responsabilități copleșitoare. Deși poate apărea și în relațiile romantice sau în cazul părinților, e cel mai adesea cauzat de stresul de la locul de muncă, iar antreprenorii sunt frecvent victimele lui. Mai multe despre cauzele acestui sindrom al epuizării profesionale am aflat de la psihologul Corina Chirileasa.
Conflictele sunt inevitabile în mediul de business. Poate nu ne place să le înfruntăm direct, dar e mai bine să fim flexibili în rezolvarea lor decât să le ignorăm. Daniel Loewa, trainer cu experiență de peste 17 ani în resurse umane și tactici de negociere, ne-a oferit perspective valoroase despre abordarea discuțiilor dificile la locul de muncă sau cum să recunoaștem semnalele unui conflict la nivel de echipă sau organizație.
A avea propria afacere vine la pachet atât cu autonomie și libertate, cât și cu responsabilități și stres. Trebuie să jonglezi în relația cu angajații, furnizorii, clienții și familia, iar toată această presiune îți poate destabiliza sănătatea și bunăstarea mintală (wellbeing). Descoperă ce spun cele mai noi studii internaționale despre această temă esențială în mediul de business și viața de zi cu zi.