Resurse umane

Echipa este un aspect esențial în orice afacere. Descoperă cum găsești oamenii potriviți care să-ți împărtășească viziunea și cum gestionezi eficient resursele umane – un proces plin de provocări.

Cele mai recente
Vezi doar video ( 5 )
  • Andra Pintican: Ca antreprenor, ai nevoie de aventurieri în echipa ta

    Andra Pintican: Ca antreprenor, ai nevoie de aventurieri în echipa ta

    Recrutarea tradițională nu mai funcționează pentru startupuri. Am intrat într-o eră centrată pe oameni, nu pe resurse, unde dezvoltarea personală și sănătatea emoțională cântăresc mai mult decât oricând, la toate nivelurile. Andra Pintican, fondatoarea Școlii de HR și a Centrului de Carieră, povestește despre schimbările din ultimii ani de pe piața muncii și ne propune o incursiune în psihologia organizațională.

  • Recrutare în startupuri: cum să atragi talente cu resurse limitate

    Recrutare în startupuri: cum să atragi talente cu resurse limitate

    Cu ce probleme te confrunți când recrutezi pentru un startup? Cum le poți transforma în oportunități? Cum să atragi oameni talentați în echipa ta, chiar dacă nu oferi cele mai mari salarii de pe piață? Am discutat cu Daniela Tancău, Fondator Improve Work, HR Consultant & Coach, despre provocările în materie de recrutare cu care se confruntă fondatorii de startupuri, dar și despre cum pot fi transformate în oportunități.

  • Modelul Kurzarbeit: ce este, ce avantaje oferă și cum se aplică și în România?

    Modelul Kurzarbeit: ce este, ce avantaje oferă și cum se aplică și în România?

    Provocările economice și schimbările rapide în piața muncii determină guvernele și companiile, la nivel global, să se adapteze și să caute soluții inovatoare, astfel încât să protejeze locurile de muncă și să mențină un echilibru economic. În fața acestor provocări, multe țări europene au adoptat o abordare eficientă, respectiv modelul Kurzarbeit, cunoscut și sub denumirea de „muncă redusă”. Această strategie are ca scop reducerea programului de lucru în perioadele dificile, astfel încât companiile să nu fie nevoite să recurgă la concedieri masive. În continuare, vei descoperi mai multe despre acest model, care sunt avantajele sale, cum se poate aplica în România și cine poate beneficia de el, precum și categoriile pentru care nu se aplică.

  • Procedura de acordare a tichetelor de masă

    Procedura de acordare a tichetelor de masă

    Tichetele de masă rămân în topul preferințelor angajaților atunci când vine vorba despre beneficiile extrasalariale. Evoluția valorii tichetelor de masă a fost una progresivă în ultimii ani, astfel că adaptarea acestui beneficiu la rigorile pieței muncii a devenit o necesitate imperativă. Iată ce trebuie să știi despre procedura de acordare a tichetelor de masă, pentru a le putea include în pachetul de beneficii extrasalariale acordat salariaților.

  • Cum construiești cultura internă a startupului

    Cum construiești cultura internă a startupului

    Mai mult decât abilitatea de a conduce o afacere, antreprenoriatul este foarte mult și despre a conduce oameni și echipe care gravitează în jurul unor valori similare. Așa cum ai putut vedea în materialul precedent, valorile comune sunt cele care alimentează motivația și implicarea oamenilor din cadrul echipei.

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail