Inovație & AI

Noutăți din tech, inteligență artificială și nu numai – toate își găsesc locul în această secțiune, unde reunim știri și know-how despre inovațiile din ecosistemul antreprenorial.

Descoperă mai multe articole din categorie
Selectează doar video ( 1 )
  • De la tehnologii avansate de procesare la sere verticale: cum inovează startupurile românești în agricultură și alimentație

    De la tehnologii avansate de procesare la sere verticale: cum inovează startupurile românești în agricultură și alimentație

    Agricultura din România se află în fața unei transformări digitale inevitabile. Tehnologii de ultimă generație precum inteligența artificială, the internet of things (IoT) sau 5G pot contribui semnificativ la eficientizarea sectorului agricol românesc. Raportul Romanian Agrifood Startups Overview 2024 evidențiază atât evoluțiile concrete din acest sector, cât și startupurile care pot oferi soluții tehnologice pentru creșterea randamentelor sau digitalizarea lanțurilor de aprovizionare.

  • Cum să folosești AI-ul pentru creșterea afacerii tale online | Strategii, prompturi și exemple

    Cum să folosești AI-ul pentru creșterea afacerii tale online | Strategii, prompturi și exemple

    Folosește inteligența artificială pentru a obține date mai bune, nu pentru a fi mai eficient. Construiește avataruri de client și folosește-le pentru a crea o strategie. Optimizează-ți conținutul pentru motoarele de căutare cu ajutorul AI. Află din acest articol cum să devii un adevărat AI manager și să folosești instrumentele MarTech pentru businessul tău!

  • Ghid complet pentru a apărea în Google AI Overviews (poziția 0), în 2025

    Ghid complet pentru a apărea în Google AI Overviews (poziția 0), în 2025

    AI Overviews sunt rezumatele generate de Google folosind inteligența artificială, afișate automat pe poziția 0 în rezultatele căutării. Lansate la final de mai și în România, acestea schimbă strategia SEO a magazinelor e-commerce și a altor website-uri. Află din articolul de față ce trebuie să faci, din sfaturile experților prezenți la ediția de primăvară a GPeC Summit (27 aprilie, Teatrul Național București).

  • Cheia pentru o Românie mai competitivă: Impactul colaborării între startupuri, cercetare și lideri din industrie

    Cheia pentru o Românie mai competitivă: Impactul colaborării între startupuri, cercetare și lideri din industrie

    România are un ecosistem de inovare tânăr, cu potențial, care ar putea fi susținut de jucători care să încurajeze colaborarea dintre investitori, mediul de cercetare și afacerile aflate la început. În acest context, nou-lansatul EIT Community RIS Hub Romania își propune să faciliteze accesul startupurilor la finanțare și conexiunile dintre stakeholderi într-un mod mai coerent și mai bine conectat la nevoile pieței europene.

  • Strategii de scalare pentru un startup în educație: Modelul BRIO

    Strategii de scalare pentru un startup în educație: Modelul BRIO

    BRIO, platforma care-și propune să facă din testarea standardizată norma în educația românească, se extinde în școlile din România și plănuiește să scaleze internațional. Am discutat cu Gabi Bartic, CEO BRIO, despre evoluția businessului care a câștigat în 2023 premiul II la „Românii sunt antreprenori”, categoria Running Ops, despre planuri de viitor și despre ce determină echipa să rupă discursul stereotip despre „falimentul” educației din România.

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail