Dacă ai auzit de un apel european potrivit afacerii tale și vrei să depui o cerere de finanțare până expiră deadline-ul, mai jos afli tot ce trebuie să știi despre etapele prin care trebuie să treci, ca antreprenor. Și când primești banii.
Mult a fost, puțin a mai rămas! 2024 a fost un an greu, dar dificil, vorba unui mare clasic în viață. 😁 Ce s-a întâmplat săptămâna asta pe la noi? Printre altele, Revolut a devenit bancă românească, Bucharest International School of Management (BISM) a creat ECHO School, prima facultate din țară dedicată formării noii generaţii de dezvoltatori de jocuri, iar Dan Șucu, proprietarul Mobexpert și principalul acționar al clubului de fotbal, a preluat celebrul club de fotbal italian Genoa. Însă mai avem destule știri despre preluări, fuziuni și investiții.
O afacere de îngrășământ din râme produs cu ajutorul AI, pornită ca o glumă, a reușit să ajungă între participanții programului Romania ClimAccelerator, 2024, categoria Seed Stage. Mihnea Secrieriu și Alexandru Ariciu, fondatorii WORMXSOIL, ne-au povestit de unde au început și cum vor să se impună pe piața locală și europeană de îngrășăminte naturale printr-o producție complet tehnologizată.
Știm cu toții că evenimentele și conferințele sunt cele mai bune locuri pentru a face networking, a cunoaște oameni de afaceri care au probleme similare cu ale tale, potențiali mentori și colaboratori. Dar cum profiți la maximum de participarea la evenimente, ca antreprenor? Află mai jos!
Startupul Early Alpha Engineering, câștigătorul ediției din acest an al programului de accelerare Innovators for Children, este o platformă care îi ajută pe copii să învețe robotică și antreprenoriat, pregătindu-i pentru profesiile viitorului.
România, în sfârșit în Schengen! Asta e vestea bună a săptămânii. Alte noutăți? De la 1 ianuarie 2025, România va fi obligată să colecteze selectiv deșeurile textile. Pentru asta, primăriile trebuie să pună la dispoziția cetățenilor containere pentru reciclarea textilelor. Nu în ultimul rând, Guvernul își propune să introducă inteligența artificială în 18 instituții pentru creșterea productivității și rezilienței și reducerea erorilor și a timpului de prelucrare a cererilor (cetățenilor) adresate autorităților publice. Dar noi rămânem la ale noastre și îți urăm bine ai revenit la „Pastila de antreprenoriat”!