Who's Who | La povești cu Daniela Bololoi, Fondator și președinte Asociația Help Autism

Daniela Bololoi este președinta Asociației Help Autism, cea mai mare organizație din România dedicată sprijinirii copiilor și adolescenților cu TSA - Tulburare de Spectru Autist. Cu o echipă de peste 100 de angajați și colaboratori, Daniela s-a luptat pentru a strânge fonduri pentru organizație, pentru a modifica legislația ce privește persoanele cu autism și a îmbunătăți viața celor care suferă de această tulburare.

Who's Who este evenimentul lunar la care te invităm să îți iei doza de inspirație, chiar de la antreprenorii din comunitatea Startarium. O sesiune online sau offline în care poți afla direct de la aceștia cum au reușit, dar și cum au greșit. Înscrie-te și pregătește-ți întrebările și curiozitățile pentru ei!

Pe scurt  

  • Ne întâlnim joi 21 septembrie, de la ora 18:00, la ceainăria SanThé din București (Calea Moșilor 35)
  • La fiecare ediție descoperi povestea unui nou antreprenor, ai ocazia să îi adresezi curiozitățile pe care le ai și să-ți umpli tolba de inspirație   
  • Participarea se face pe baza unei donații de 30 lei către asociație sau a unei consumații de 30 lei de la ceainărie | Te înscrii și primești detaliile pe e-mail

Ediția #4 Who’s Who – La povești cu Daniela Bololoi, Fondator și președinte Asociația Help Autism

Daniela Bololoi este președintele Asociației Help Autism, înființată în urmă cu 12 ani, care se ocupă de familiile a peste 700 de copii cu autism. Cu o echipă de angajați și colaboratori în jurul a 100 de persoane, Daniela s-a luptat pentru a strânge fonduri pentru asociația sa, pentru a modifica legislația ce privește persoanele cu autism și pentru a îmbunătăți viața celor care suferă de această tulburare.

În această ediție Who’s Who, Daniela ne va povesti cum a început acest drum, care au fost provocările de care s-a lovit, cum a evoluat asociația și ce a învățat până acum din experiența de antreprenor social. 

De ce să participi  

  • Ești parte dintr-un business social și îți dorești să vezi cum poți să-l transformi într-unul sustenabil 
  • Afli cu ce provocări se confruntă antreprenorii sociali și ce soluții poți găsi 
  • Descoperi ce resurse ai la dispoziție să-ți dezvolți ideea de impact într-o soluție viabilă în piață 
  • Înveți din ce greșeli și lecții au experimentat alții. Ca să nu le repeți la rândul tău. 

Este pentru tine dacă:  

  • Ești la început de drum și vrei să afli cum au început alții călătoria în antreprenoriat social  
  • Ești antreprenor sau profesionist curios să știe mai mult despre primii pași în propria afacere cu impact pozitiv în societate 
  • Ești reprezentant al ecosistemului și vrei să vezi ce mai fac alți antreprenori din industrie și cum îi poți susține  

Despre invitat

Daniela Bololoi este fondatoarea și președinta Help Autism, cea mai mare organizație din România dedicată sprijinirii copiilor și adolescenților cu TSA - Tulburare de Spectru Autist. Este psiholog clinician, psihoterapeut, fundraiser și președintă RO TSA – rețeaua ONG-urilor în autism.

Asociația Help Autism este astăzi cea mai mare organizație dedicată cauzei din România. Misiunea ONG-ului a început în 2010 cu doar câțiva copii, apoi au ajuns să susțină peste 600 de copii și adolescenți diagnosticați cu TSA - Tulburare de Spectru Autist în programe de terapie, în cadrul celor 7 centre și la domiciliu. De la terapie specifică la programe de integrare școlară, de la sprijin pentru părinți la campanii de conștientizare, advocacy, Help Autism caută să ofere constant un spectru de soluții pentru copiii cu autism și familiile lor. 

Asociația Help Autism a fost unul din finaliștii acceleratorului de impact Startarium 4GOOD și al Innovators for Children 2020 (cu proiectul AutismON). Citește în articolul de aici mai multe despre organizație, alături de câteva insight-uri ale Danielei despre despre ce înseamnă antreprenoriatul social și povestea Help Autism. 


Colecții Startarium | Totul despre antreprenoriat social

Mai jos găsești o colecție de materiale despre oportunitățile și trendurile din prezent, dar și cele care vor defini industria în următorii ani – o serie de resurse utile atât pentru antreprenorii aspiranți, cât și pentru fondatorii care au deja o afacere cu misiune socială.

Resurse antreprenoriat social

Curs gratuit pentru afaceri cu misiune socială 

Dacă ai o afacere cu misiune socială - indiferent de forma legală sub care operezi - și vrei să crești impactul a ceea ce faci, acest curs este pentru tine. Vei învăța care sunt ariile în care poți interveni, ce resurse poți accesa, ce întrebări merită să îți pui și cum te pregătești de scalare.

Începe cursul azi!

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail