5.000 € finanțare pentru startupuri | Innovators for Children 2023

Programul de accelerare Innovators for Children a lansat înscrierile pentru cea de-a cincea ediție. Dacă ești un startup sau antreprenor social și lucrezi la o soluție tehnologică dedicată îmbunătățirii vieții copiilor, poți aplica până pe 11 august 2023.

Innovators for Children este o inițiativă începută în 2019 de Impact Hub Bucharest și Impact Hub Basel, și este un program de accelerare anual dedicat soluțiilor tehnologice care aduc un impact pozitiv pentru bunăstarea copiilor și a adolescenților, prin inovare scalabilă.

În cele 4 ediții precedente, programul a selectat 15 proiecte câștigătoare și susținute, a căror finanțare totală însumează 251.000 de euro. Innovators for Children este și câștigătorul Premiului I, categoria Inovație Digitală în CSR, în cadrul CSR Awards 2023

În plus, două dintre startup-urile participante, Kinderpedia și Brio, au atras și investiții private în valoare totală de peste 740.000 de euro. 

Mi s-a confirmat încă o dată valoarea relațiilor umane. Nu e o noutate, dar, în contextul startup-ului nostru a fost o surpriză să vedem că nu suntem singuri. Odată cu intrarea în acceleratorul Innovators of Children ne-am alăturat, efectiv, familiei Impact Hub. Am putut să discutăm sincer despre probleme și am primit, de partea cealaltă, doar sprijin și soluții.  – Evelina Necula, co-fondatoare Kinderpedia și câștigător în ediția 2019, în articolul Stop&Reflect pe Startarium

Cine poate aplica pentru Innovators for Children

Startupuri și ONG-uri din toată țara care au o idee de business, sunt în stadiul de prototip sau sunt de maximum 1 an ca soluție disponibilă comercial pe piață la data finalizării perioadei de înscriere. 

Antreprenorii și antreprenorii sociali care propun soluții tehnologice pentru diverse arii de dezvoltare cu care se confruntă copiii. Sunt căutate în special soluții scalabile.

Programul caută antreprenori care dezvoltă cu ajutorul tehnologiei soluții pentru:

  • sănătatea fizică și emoțională a copiilor
  • educație
  • nutriție și alimentație
  • siguranță
  • drepturile copiilor în era digitală
  • alte domenii care ar putea contribui la o viață mai bună pentru copiii și adolescenții cu vârsta între 0-18 ani.

Înscrierea proiectelor se face până pe 11 august prin completarea formularului de pe site-ul Innovators for Children. Poți accesa întregul calendar al programului aici.

Mentorii cu care vor lucra echipele selectate urmează să fie anunțați! 

Un program de genul acesta te forțează să îți clarifici ideea, produsul, elemente de cashflow, de P&L, lucruri care pe un om la început îl ajută teribil de mult. Pentru noi a fost atipic din acest punct de vedere: aveam deja lucrurile astea clarificate. Cu atât mai mult pentru că noi eram convinși că totul e perfect, că totul a fost gândit și răzgândit, au fost mai dureroase momentele acelea în care ne dădeam seama că "hopa, stai puțin, ce le răspundem aici? Nici nouă nu ne e atât de clar". - Dragoș Iliescu, fondator BRIO, în interviul video pentru Startarium

Structura programului 

Desfășurare - Etapa 1

Etapa de validare are ca principal obiectiv îmbunătățirea ideilor de business prin educație de business, mentorat și conexiuni relevante cu alte organizații din domeniul wellbeingului copiilor. La această etapă participă cele 10-15 startupuri și ONG-uri acceptate în accelerator.

Desfășurare - Etapa 2

Etapa de dezvoltare este concentrată pe pregătirea proiectului desemnat câștigător pentru lansarea pe piață. În această etapă câștigătorul beneficiază de mentorat, sprijin în rafinarea produsului și creșterea vizibilității business-ului prin implementarea unor acțiuni de PR relevante.

ALTE PROGRAME

Alte acceleratoare și incubatoare locale despre care să știi

Detalii și termene limită despre fiecare programe

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail