Salvează acest articol și întoarce-te oricând, pentru update-uri la zi. Aici găsești atât evenimentele deschise, cât și cele care se vor anunța în curând. Online și offline, de la networking pur pentru startupuri, la conferințe tech&IT, de employer branding, PR sau marketing, organizează-ți din timp agenda pentru 2024.
EVENIMENTE LOCALE
FEBRUARIE
TaxEU Forum Cluj-Napoca
28-29 februarie, Hotel Radisson Blu, Cluj-Napoca
Cel mai important eveniment de legislație și fiscalitate din Romania organizează o primă ediție la Cluj. Conferința va reuni specialiști din companii importante de consultanță fiscală și va oferi soluții concrete pentru provocările legislative și fiscale ale anului 2024, aducând în prim-plan modificările legislative și efectele lor asupra mediului fiscal din România, dar și modalitățile prin care companiile se pot adapta acestora în contextul economic actual.
Bilete: de la 260 de euro
MARTIE
Extraordinary Women
8 martie, Intercontinental Athénée Palace, București
Conferință care aduce pe scenă povești inspiraționale ale unor femei de succes, care să încurajeze și alți lideri de gen feminin să își urmeze visurile.
Participarea se face în baza invitației din partea organizatorilor.
StepFWD Angel Investors Workshop
11 martie, online | 13 martie, București (fizic) | 15 martie, Cluj-Napoca (fizic)
Echipa programului de accelerare StepFWD organizează o serie de workshopuri dedicate celor care vor să afle mai multe despre mecanismele din spatele investițiilor de tip Angel Investment.
Participarea este gratuită.
Biz Innovation Forum 2024
15 martie, Intercontinental Athénée Palace, București
Conferința reunește specialiștii care dau tonul în industria digitală pentru a dezvolta nișe care în urmă cu câțiva ani nici măcar nu existau. Poți afla cum să folosești inovațiile pentru a oferi utilizatorilor experiențe care răspund nevoilor și stilului lor de viață.
Taxa de participare: 55 de euro + TVA
Startarium CrossGen Connect
26 martie, ora 18:00, Impact Hub Bucharest
Un eveniment care aduce în aceeași sală trei antreprenori cu backgrounduri diferite, din generații diferite, care ne vor purta într-o călătorie printre vârstele unui business. Vom discuta despre stiluri de leadership, work-life balance, marketing atunci și acum, adaptarea la tech și multe altele.
Participare gratuită, pe baza înscrierii.
The Vast & The Curious: Oana Gheorghiu & Carmen Uscatu
26 martie, 18:30, Apollo111, București
Jurnalista Andreea Roșca le are invitate pe fondatoarele Asociației Dăruiește Viață, Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, care au construit un spital de 53 de milioane de euro, integral din donații. Discuția va dezvălui strategia din spatele activității lor, capacitatea de a confrunta o realitate dură și de a-și păstra speranța, parteneriatul și prietenia lor, combinația între diplomație și capacitatea de a spune „Nu”, abilitatea de a aduce oameni la un loc și de a-i face să lucreze împreună.
Bilete: 130 de lei
APRILIE
Demo Day Venture Accel, cohorta #10
11 aprilie, 18:30, Hotspot Workhub, București
Cele mai promițătoare startupuri din cohorta #10 a programului Venture Accel își vor prezenta soluțiile, arătând potențialul de creștere și inovația lor. Vor susține pitch-uri și o selecție de startupuri din alte ediții ale programului. Seara este și o ocazie de networking cu investitori, mentori, jurnaliști și alte startupuri.
Bilete: 169 lei
Hacking Big Numbers2
19-21 aprilie, București
Un hackathon care-și propune să găsească soluții inovatoare la provocări din viața reală cu ajutorul A.I. și datelor din business. Participanții pot fie să abordeze provocările propuse de organizatori, fie să-și trimită propriile idei de proiecte în domeniul A.I. & business data. Echipele pot câștiga premii de maxim 5.000 de euro.
Participare gratuită, pe bază de înscriere. În prezent mai sunt locuri doar pe lista de așteptare.
Climathon 2014, București
20-21 aprilie, Raiffeisen Media Center, București
Cel mai mare ideathon pe teme de mediu, organizat la București de EIT Climate-KIC și Impact Hub Bucharest, caută indivizi sau echipe de maximum 5 persoane se vor să rezolve provocarea „Oxigen pentru București”. Evenimentul e o rampă de lansare pentru soluții practice, startupuri legate de ESG (Mediu, Social și Guvernare) și relații semnificative cu principalii actori și factorii de decizie. Câștigătorul ideathonului va primi 5.000 de euro pentru a continua dezvoltarea ideii. În plus, proiectele participante tău pot ajunge pe lista scurtă din etapa Pitch Day a Romania ClimAccelerator 2024, categoria Idea stage.
Deadline de aplicare: 7 aprilie
The Vast & The Curious: Mihai Panfil, Origo
23 aprilie, 18:30, Apollo111, București
Andreea Roșca îl are invitat la o nouă ediție The Vast & The Curious pe Mihai Panfil, ownerul Origo și unul dintre fondatorii pieței cafelei de specialitate din România.
O conversație despre încredere în principii și valori personale și despre a croi un model de business care să ți se potrivească.
Bilete: 130 lei
Digital Marketing Forum
25-26 aprilie, Hotel JW Marriott, București
Evenimentul de unde poți afla tot ce este actual și eficient în promovarea online astăzi, de la peste 50 de vorbitori.
Bilete: de la 195 de euro.
MAI
Antreprenorii viitorului 2024
14 mai, Grand Hotel Bucharest
O conferință care se adresează celor care doresc să facă pasul spre antreprenoriat, antreprenorilor la început de drum și tuturor celor cu experienta, care vor să ia pulsul noului val din businessul românesc. Panelul de speakeri reunește antreprenori din noul val, care au lansat businessuri bazate pe inovație și consultanți de business care ajută startupuri și companii antreprenoriale să se dezvolte și să fructifice oportunitățile locale și internaționale.
Bilete: 83 de euro
Startarium A.I. sau N-A.I.?
21 mai 2024, ora 18:00, Impact Hub Bucharest
Evenimentul Startarium din luna mai pune în dezbatere potențialul transformator al inteligenței artificiale în mediul de afaceri. Adrian Dragomir, fondatorul termene.ro și Start.AI.ro, va deschide discuția despre cum A.I. poate revoluționa serviciile și produsele, promovând eficiența și automatizarea. Dragoș Gheban, de la hipo.ro, va evidenția modul în care A.I. remodelază cererea de competențe pe piața muncii și creează noi oportunități. În plus, vom aborda etica și responsabilitatea utilizării A.I. alături de invitații noștri. Antreprenorii prezenți vor avea oportunitatea să înțeleagă cum să integreze responsabil A.I. în strategiile lor de afaceri. Înscrie-te la eveniment și alătură-te conversației despre viitorul antreprenoriatului cu ajutorul A.I. Participarea este gratuită, cu înscriere prealabilă pe site.
Smart City and Urban Mobility Hackathon
24-25 mai, Cluj-Napoca
Un hackathon pentru pasionații de mobilitate urbană și inovație, unde studenți, posesori de idei pentru orașe inteligente sau membrii ai startupurilor vor forma echipe pentru a aborda provocări reale identificate de orașe. Echipele vor face brainstormiong, vor dezvolta idei, vor susține pitchuri despre soluții inovatoare, cu potențialul de a-și transforma ideile în proiecte finanțabile prin EIT Urban Mobility. Premiile competiției constau în bani, oportunități de mentorat și internshipuri.
Participare gratuită, pe bază de înscriere, aici.
Innovation Labs 2024 – Demo Day
28 mai, Aula Magna a Universității Naționale de Științe și Tehnologie Politehnică din București
Finala celei de a 12-a ediții a programului educațional de antreprenoriat de tehnologie Innovation Labs.
Participare gratuită, pe bază de înscriere, până pe 21 mai, aici.
Tigers Summit 2024
28 mai, Nayam Events, București
Aflat la prima ediție, evenimentul va sărbători inovația românească la orice nivel, de la marile companii care au pus bazele economiei, până la noii antreprenori. Participanții sunt oameni care fac schimbări reale în România, potențiali parteneri de afaceri și speakeri de top. Summitul vrea să fie și locul de unde pornesc 100 de idei/soluții pentru următorii 10 ani, pornind de la întrebarea „De ce crezi că are nevoie România ca să fie tigrul Europei, în următorii ani?”. Cele 100 de nevoi ale antreprenorilor și specialiștilor autohtoni propuse de participanți vor fi transformate în soluții, cu ajutorul comunității start-up.ro. Participarea este gratuită, cu înscriere prealabilă pe site.
RBL Summit – Pregătiți pentru impact
29-30 mai, Crowne Plaza, București
Reuniunea anuală a peste 250 de antreprenori și lideri de top din mediul de business românesc îmbină cunoașterea, interactivitatea, inspirația, socializarea, munca și distracția pentru a genera proiecte ce contribuie la construirea României în care generațiile viitoare să-și dorească să trăiască. Tema ediției de anul acesta este „Pregătiți pentru impact”, iar în cele 7 sesiuni de discuție ale evenimentului se va vorbi despre cum se poate pregăti mediul de business din România la schimbările politice și geostrategice, provocările și oportunitățile.
Bilete: de la 240 de euro pentru o zi și de la 415 de euro pentru ambele zile
ESG Journey
mai-noiembrie, 8 orașe din țară
O serie de evenimente organizate de Social Innovation Solutions, pentru antreprenori, oameni de afaceri, manageri din companii medii și mari (cu o cifră de afaceri anuală de peste 2 milioane de euro). Participanții vor afla ce elementele concrete țin de framework-ul ESG (Mediu, Social și Guvernare) cu impact asupra mediului de business, care sunt cerințele legale și oportunitățile concrete pentru antreprenori, cum se poate asigura accesul la finanțări (în procesul de tranziție către o economie cu amprentă scazută de carbon). În acest an, au loc evenimente la București (17 mai), Timișoara (30 mai), Oradea (6 iunie), Brașov (10 septembrie), Constanța (20 septembrie), Iași (26 septembrie), Craiova (7 noiembrie) și Cluj-Napoca (14 noiembrie). Participarea este gratuită, cu înscriere prealabilă pe site.
IUNIE
Marketing Rocks! by Sinaps
4 iunie 2024, Hotel Internațional Iași
O zi de prezentări, discuții și networking, unde te poți întâlni cu nume și branduri mari din lumea marketingului și antreprenoriatului din România. Evenimentul este o combinație de prezentări (cu specialiști autohtoni care au ajutat mii de branduri să-și scaleze afacerile), paneluri despre cele mai noi tendințe în domeniu și experiențe „la cald” de la antreprenori care folosesc tehnici de digital marketing, pentru a-și dezvolta businessul.
Bilete: de la 99 de euro (preț Early Bird)
BrandUp: Reconfigurează-ți brandul!
6 iunie, Grand Hotel Continental, București
Eveniment destinat antreprenorilor cu businessuri mici sau celor care au afaceri de 4-5 ani şi vor să-și construiască un brand sănătos. Aceștia vor obține claritate, consultanță de business, tips & tricks, informații utile din studii de caz și nu numai.
Bilete: 99 RON
Unplug
8 iunie, MATER, București
O conferință dedicată bunăstării în lumea digitală, la care participanții sunt încurajați să își încuie telefoanele în casete securizate. Evenimentul se adresează profesioniștilor din companii, antreprenorilor și freelancerilor care se simt copleșiți de impactul dispozitivelor mobile în viața lor personală și profesională. 9 speakeri vor relata povești personale despre evoluția relației lor cu tehnologia.
Bilete: de la 290 RON
CFO Conference Iași 2024
10 iunie, Palas Congress Hall, Iași
Un CFO trebuie să gestioneze aspecte legate de inflație, costuri de finanțare și ratele dobânzilor, ajutându-și organizația să se adapteze rapid la schimbări. Cum reușesc directorii financiari să conducă compania în perioade de incertitudine și să mențină stabilitatea, într-un mediu volatil? Aflați la cea de-a doua ediție a acestui eveniment, care aduce împreună lideri financiari, pentru discuții, schimb de idei și studii de caz.
Bilete: 500 RON
Bucharest Tech Week
10-14 iunie, Nord Events Center by Globalworth, București
Tema din acest an este „Noua călătorie umană”, care încurajează echilibrul între productivitate și well-being personal. Conferința se va axa pe modul în care AI-ul poate îmbogăți experiența umană, îmbunătățind procedurile. Și va găzdui peste 50 de speakeri internaționali și locali, cu peste 30 de ore de conținut de calitate, în cadrul a 5 summituri de business, dedicate unor domenii-cheie: Inovație, HR, Inteligență Artificială, Software Architecture și Java.
Bilete: 299-1.199 de euro
Conferința Gender Equal Financing 2024
11 iunie, The Marmorosch Autograph Collection, București
Un eveniment ajuns la a doua ediție, dedicat promovării egalității de gen în finanțare, care reunește experți internaționali, lideri din sectorul financiar, reprezentanți ai guvernelor și ONG-urilor. Aceștia vor discuta și dezvolta strategii care să asigure acces egal la finanțare pentru femei și bărbați. Obiectivele conferinței sunt creșterea conștientizării, promovarea politicilor incluzive, îmbunătățirea accesului la finanțare pentru femei și colaborarea internațională. Evenimentul va include paneluri de discuții și workshopuri pe teme variate.
Participarea este gratuită, cu înregistrarea prealabilă pe site.
dotCommerce Digital Forum
11 iunie, Terra Events Hall, București
Ajuns la a doua ediție, evenimentul marca MerchantPro reunește comunitatea de comercianți online și îi oferă soluții dedicate retailului digital. Adică peste 350 de participanți care vor avea acces la insight-uri despre tendințele momentului (de la lideri din industria e-commerce autohtonă), momente de relaxare și networking. Ediția din acest an se va axa pe tranziția de la start-up la scale-up și gestionarea agilă și eficientă a schimbărilor. Agenda include dezbateri despre optimizarea experienței în platforma de vânzare, integrarea soluțiilor AI și loializarea clientelară.
Bilete: de la 99 de euro/persoană
Laser Valley Innovation Bootcamp
14-16 iunie, Măgurele, Ilfov
Ajuns la a doua ediție, evenimentul va conecta peste 100 de cercetători, antreprenori din domeniul tehnologic și studenți pasionați de business. Și include workshopuri, sesiuni de mentorat și paneluri de discuție, pe teme ca dezvoltarea sustenabilă și finanțarea proiectelor, crearea de prototipuri sau transferul tehnologic. Participanții vor forma echipe mixte, lucrând împreună pentru a veni cu idei inovatoare sau pentru a dezvolta proiecte de cercetare existente. Proiectele vor fi prezentate unui juriu, iar cele mai promițătoare vor primi invitații la summit-ul Tech Transfer in Eastern Europe (1 octombrie, București).
Participarea este gratuită, cu înscriere prealabilă pe site.
Climathon 2024, Cluj-Napoca
15-16 iunie, RebelDot, Cluj-Napoca
Un ideathon pe teme de mediu organizat în mai multe orașe din România, sub sloganul „Viitorul verde începe de la firul ierbii”. Evenimentele își propun să aducă împreună oameni și echipe interesate de sustenabilitate și mediu și a-i susține să dezvolte soluții inovatoare care ar putea rezolva provocări specifice fiecărei comunități. Tema ediției din Cluj-Napoca este „Cum putem reduce risipa alimentară în Cluj?”. Echipele selectate pentru Climathoane au acces la sesiuni de mentorat pe teme ce țin de mediu și sustenabilitate, dar și pe tehnici de brainstorming & pitching, la resurse care să le ajute să-și concretizeze ideea și la instrumente necesare lucrului eficient în echipă. Soluția câștigătoare din fiecare oraș primește o finanțare de 5.000 de euro și este preselectată pentru ediția 2024 a Romania ClimAccelerator Pitch Day – Idea stage.
Deadline de înscriere: 6 iunie
Climathon 2024, Brașov
22-23 iunie, CATTIA, Brașov
Un ideathon pe teme de mediu organizat în mai multe orașe din România, sub sloganul „Viitorul verde începe de la firul ierbii”. Evenimentele își propun să aducă împreună oameni și echipe interesate de sustenabilitate și mediu și a-i susține să dezvolte soluții inovatoare care ar putea rezolva provocări specifice fiecărei comunități. Tema ediției din Brașov este „Cum putem reduce risipa alimentară în Brașov și zona metropolitană?”. Echipele selectate pentru Climathoane au acces la sesiuni de mentorat pe teme ce țin de mediu și sustenabilitate, dar și pe tehnici de brainstorming & pitching, la resurse care să le ajute să-și concretizeze ideea și la instrumente necesare lucrului eficient în echipă. Soluția câștigătoare din fiecare oraș primește o finanțare de 5.000 de euro și este preselectată pentru ediția 2024 a Romania ClimAccelerator Pitch Day – Idea stage.
Deadline de înscriere: 10 iunie
Climathon 2024, Iași
22-23 iunie, CENTRIC IT SOLUTIONS România, Iași
Un ideathon pe teme de mediu organizat în mai multe orașe din România, sub sloganul „Viitorul verde începe de la firul ierbii”. Evenimentele își propun să aducă împreună oameni și echipe interesate de sustenabilitate și mediu și a-i susține să dezvolte soluții inovatoare care ar putea rezolva provocări specifice fiecărei comunități. Tema ediției din Iași este „Cum (ne) adaptăm orașul pentru zilele caniculare?”. Echipele selectate pentru Climathoane au acces la sesiuni de mentorat pe teme ce țin de mediu și sustenabilitate, dar și pe tehnici de brainstorming & pitching, la resurse care să le ajute să-și concretizeze ideea și la instrumente necesare lucrului eficient în echipă. Soluția câștigătoare din fiecare oraș primește o finanțare de 5.000 de euro și este preselectată pentru ediția 2024 a Romania ClimAccelerator Pitch Day – Idea stage.
Deadline de înscriere: 31 mai
Techsylvania 2024
26-27 iunie, Cluj Innovation Park, Cluj-Napoca
Un eveniment de business & tech unde specialiști din întreaga lume dezbat idei și noutăți din aceste domenii, într-un spațiu care facilitează interacțiunea între participanți: companii mari din România, antreprenori, startupuri și fonduri de investiții. În plus, Techsylvania facilitează interacțiunile dintre oamenii de business în cadrul evenimentelor private marca Executive Experience (unde locurile sunt limitate). În cadrul avenimentului are loc și Techsyvania 2024 – Startup Alley, un spațiu în care startupurile își pot prezenta tehnologiile presei, potențialilor parteneri de afaceri și colaboratori. Participarea este deschisă businessurilor cu mai puțin de 10 angajați, care au un produs de prezentat. Startup Alley este și locul perfect pentru lansarea unui produs nou.
Bilete Techsylvania: 139-699 de euro
Deadline de înscriere Startup Alley: 26 mai
Bilete Startup Alley: 100 de euro
Climathon 2024, Timișoara
29-30 iunie, Cowork Timișoara – The Office
Un ideathon pe teme de mediu organizat în mai multe orașe din România, sub sloganul „Viitorul verde începe de la firul ierbii”. Evenimentele își propun să aducă împreună oameni și echipe interesate de sustenabilitate și mediu și a-i susține să dezvolte soluții inovatoare care ar putea rezolva provocări specifice fiecărei comunități. Tema ediției din Timișoara este „Cum reducem cantitatea de deșeuri pe care le producem?”. Echipele selectate pentru Climathoane au acces la sesiuni de mentorat pe teme ce țin de mediu și sustenabilitate, dar și pe tehnici de brainstorming & pitching, la resurse care să le ajute să-și concretizeze ideea și la instrumente necesare lucrului eficient în echipă. Soluția câștigătoare din fiecare oraș primește o finanțare de 5.000 de euro și este preselectată pentru ediția 2024 a Romania ClimAccelerator Pitch Day – Idea stage.
Deadline de înscriere: 15 iunie
A.I. SAU N-A.I?
IULIE
Founders Club
16 iulie, Azuma Beach, Constanța
Un eveniment marca Romanian Tech Startups Association (ROTSA), dedicat antreprenorilor și nu numai, a cărui temă va fi Beneficiile acceleratoarelor și investițiilor obținute de la fonduri de venture capital, penturu startupuri. În cadrul acestor întâlniri, ROTSA – care reprezintă interesele startupurilor de tehnologie din România – își propune să evidențieze practicile și poveștile de succes ale startupurilor locale care au depășit granițele locale și și-au validat modelele de afaceri, prin intermediul speakerilor invitați. Evenimentele Founders Club au loc lunar, iar până acum s-au desfășurat în București, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași.
Participarea este gratuită, cu înscriere aici.
International Conference on Finance (ICF)
19-20 iulie, București + online
Evenimentul va reuni experți de top și un grup divers de peste 500 de participanți din întreaga lume. Conferința va oferi oportunități ample pentru networking și dezvoltare profesională, se va discuta despre decalajul dintre studiile teoretice și aplicațiile practice și va include prezentări, simpozioane și ateliere. Speakerii vor fi profesori universitari, studenți, cercetători și profesioniști din industrie.
Deadline de înscriere: 9 iulie
Bilete: 120 $ (online) sau 200 $ (offline)
Go Global by EEN – Types of strategies in business internationalization
23 iulie, BT STUP, București
Un eveniment organizat de Măgurele Science Park Association, în cadrul PROSME – EEN Project, care sprijină IMM-urile și startupurile dornice să-și scaleze afacerea pe plan internațional. Antreprenorii, managerii și experții interesați de export și internaționalizare vor învăța mai multe despre rețeaua EEN, sprijinul acordat de consultanții acesteia și vor descoperi sfaturi strategice pentru a-și implementa cu succes businessul pe piețe noi.
Participarea este gratuită, cu înscriere aici.
International Conference on Advances in Business Management and Information Science (ICABMIS-24)
29-30 iulie, București + online
Conferința reunește experți, subiecte informative și participanți din întreaga lume. La fața locului vor avea loc prezentări (pentru care doritorii trebuie să se înscrie pe site și să plătească suplimentar), simpozioane, worskhopuri și nu numai, într-un mediu perfect pentru dialogul între profesioniștii din industrie, cercetători, profesori și studenți.
Deadline de înscriere: 19 iulie
Bilete: 111 $ (online) sau 219 $ (offline)
AUGUST
International Conference on Global Economy in Business, Management, Social Science and Humanity Perspective (ICGEMSH-24)
27-28 august, București
O conferință pentru antreprenori și nu numai, care va oferi o platformă pentru discuții, colaborări și inovații. Evenimentul va include prezentări (pentru care doritorii trebuie să se înscrie pe site și să plătească suplimentar), acces la workshopuri și la experți care vor discuta despre tendințele actuale.
Bilete: 119 $ (online) sau 219 $ (offline)
International Conference on Business Data Analytics and Digital Business (ICBDADB)
26-27 august, Timișoara
Conferință care își propune să fie o platformă interdisciplinară pentru participanți: experți din industrie, cercetători, legislatori, oameni de știință și academicieni. Aceștia vor face schimb de idei, networking și vor discuta despre noile descoperiri și inovații din nișele lor. Evenimentul va include prezentări (pentru care doritorii trebuie să se înscrie pe site și să plătească suplimentar).
Bilete: 119 $ (online) sau 199 $ (offline)
Școala de vară GPeC
21-26 august, Moeciu de Sus
O serie de 12 cursuri intensive de e-commerce și marketing digital, la care vor participa traineri relevanți. Cele 5 zile includ sesiuni de team-building, networking și discuții libere cu trainerii și colegii de curs, un barbecue și un concert live (cu Marius Matache). Printre temele discutate se vor număra: tendințele pieței online, impactul jucătorilor chinezi în e-commerce, cum devii viral pe TikTok, strategia de marketing, Meta, Pinterest și Google Ads, SEO, marketingul via influenceri, logistică și comerț transfrontalier.
Bilete: 899-1.199 de euro + TVA/persoană (cazare în regim double/single)
SEPTEMBRIE
TechVillage 2024
6-8 septembrie, Butuceni, Orheiul Vechi (Republica Moldova)
Un eveniment care combină oportunitățile de networking și relaxarea la degustări de vin și mese cu produse locale, cu o experiență socială de tip retreat, oferind unui număr de 50 de startupuri ocazia de a se conecta cu 50 de investitori din Europa de Est.
Bilete: 350-600 de euro (startup/investitor)
11 septembrie, Nayam Events, București
Un eveniment care va oferi un spațiu de dialog pe o temă esențială mediului de business și vieții de zi cu zi: sănătatea mintală a antreprenorilor și liderilor români. În cadrul evenimentului se vor prezenta rezultatele primului studiu despre wellbeing-ul mintal al antreprenorilor autohtoni și al echipelor acestora. La eveniment sunt așteptați antreprenori, lideri, oameni de HR, inovatori și profesioniști din domeniul wellbeing-ului. Evenimentul va fi structurat pe câteva panel-uri de discuție.
Intrarea este gratuită, dar locurile sunt limitate.
13 septembrie, Marshal Hotel, București
Un eveniment adresat consultanților și specialiștilor în agrobusiness, antreprenorilor, fermierilor și inovatorilor. Agricultura este unul dintre sectoarele de activitate vitale pentru România și un motor esențial pentru creșterea economică. Aici poți afla care sunt tendințele emergente, practicile durabile, actualizările privind politica agricolă și progresele recente din domeniu.
Bilete: 50 de euro + TVA
17 septembrie, Restaurant Monarh, București
Ediția cu nr. 63 a întâlnirilor SocialPedia este axată pe „Antreprenoriat în 2024”. Evenimentul este dedicat tuturor pasionaților de digital și se va axa pe provocările antreprenorilor din România, despre cum își pot organiza aceștia mai bine banii și timpul, cum își pot vinde mai ușor produsele/serviciile și ce obstacole întâlnesc pe parcurs.
Înscrierile la evenimentul gratuit se fac aici.
Influencer Marketing Conference
19 septembrie, JW Marriott Hotel, București
Prima conferință din Europa de Est dedicată fenomenului influencerilor, ce aduce în prim-plan strategii și tactici verificate în campaniile unor branduri mari și ale unor agenții cu experiență.
Evenimentul își propune să ofere noutăți și bune practici atât celor care derulează programe de influencer marketing, cât și creatorilor de conținut.
Bilete: 135 de euro + TVA (până pe 11 septembrie; ulterior, prețul crește la 165 de euro + TVA)
iSense Consumer Pulse 2024: Innovations and Insights
19 septembrie, iSense Innosphere Hub, București
Profesioniști din diverse industrii (retail, FMCG, healthcare, banking, beauty & fashion, e-commerce, technology, Marcomm, academia) sunt invitați să discute tendințele și inovațiile de pe piața de consum.
Participarea este gratuită, cu înscriere prealabilă aici.
ecomTEAM 2024
19-20 septembrie 2024, Hotel Qosmo, Brașov
Un eveniment dedicat industriei e-commere, care va include informații despre cele mai noi tehnologii (și cum să le implementezi în afacerea ta digitală, pentru a obține rezultate maxime), networking cu alți profesioniști din industrie, interviuri din care afli poveștile de succes ale unor magazine locale, speakeri care vor susține prezentări pe teme relevante și ocazia de a obține sfaturi personalizate. Ediția din acest an se concentrează pe consolidarea comunității locale, pentru a descoperi strategiile câștigătoare care vor influența ritmul de creștere al industriei.
Bilete: 59-952 de euro
Conferința Rețelei de Antreprenoriat și Inovare (CRAI)
23-24 septembrie, Palas Iași
O inițiativă pentru dezvoltarea ecosistemului de inovare și antreprenoriat în universitățile din România, conferința va reuni Centrele de Inovare și Transfer Tehnologic din universități, Societățile Antreprenoriale Studențești și comunitatea de Alumni Fulbright, precum și actorii ecosistemului de startupuri din România, care sprijină mediul academic și de cercetare. Programul evenimentului include sesiuni plenare și de tip panel (un speakeri naționali și internaționali vor vorbi pe teme ca educația antreprenorială, proprietate intelectuală și oportunităție de finanțare) și CRAI Expo (expoziție dedicată inovării, unde organizațiile participante pot să-și prezinte proiectele de cercetare, invențiile, echipamentele, produsele, serviciile și soluțiile tehnologice pe care le dezvoltă).
Participarea este gratuită, cu înscriere prealabilă aici (până pe 23 august).
24-25 septembrie 2024, Sala Palatului, București
Cel mai mare summit de business și networking din România te aduce în aceeași sală cu cei mai importanți lideri și cercetători ai momentului și îți oferă acces la cele mai noi strategii de dezvoltare personală și profesională durabilă.
Bilete: 444-504 de euro + TVA
25-26 septembrie, The Villa Event House, București
Un eveniment pentru antreprenori, manageri, IT-ști, angajați din HR și nu numai, care îi va învăța pe participanți să folosească instrumente Atlassian și metode moderne de colaborare, project management și service management. Summitul îi va ajuta să selecteze instrumentele corecte pentru a-și dezvolta eficient echipele.
Bilete: 149 € (până pe 26 septembrie)
OCTOMBRIE
How to Web
2-3 octombrie, Face Convention Center, București
O conferință care se adresează fondatorilor de startupuri, investitorilor, inginerilor, experților în marketing și nu numai din Europa de Est, la care vor participa peste 100 de speakeri. Pe cele 4 scene dedicate vor avea loc discuții pe teme ca Startups, Investment, Engineering, Product + UX, Marketing + Sales, Team, Business. Pe lângă oportunitățile de networking de la fața locului, în cadrul evenimentului se va organiza și Competiția Spotlight. Cu o zi înainte (pe 1 octombrie), are loc evenimentul Future Builders, în cadrul căruia studenții sunt invitați să participle la 2 paneluri – despre construirea unei viitoare cariere și navigarea lumii antreprenoriale. Participanții la Future Builders pot câștiga unul dintre cele 30 de bilete la How to Web.
Bilete: 89-559 de euro
8 octombrie, Teatrul Național București
Un eveniment care include Conferința GPeC (o ocazie de a descoperi tot ce e nou în e-commerce și marketing online, alături de experți internaționali și autohtoni și peste 700 de participanți C-Level), GPeC Expo (locul în care furnizorii de servicii e-commerce își pot prezenta soluțiile în fața magazinelor online), Gala Premiilor eCommerce (festivitatea de premiere a celor mai importante companii din comerțul online românesc) și GPeC Networking Soirée (socializare cu cei peste 200 de reprezentanți ai celor mai importante companii de profil).
Bilete: 119-199 de euro + TVA (până pe 16 septembrie, prețul este de 89-159 de euro + TVA, prin oferta Early Bird)
Climate Change Summit 2024
15-17 octombrie, Opera Națională, București + alte orașe din România
Cel mai mare eveniment din Europa Centrală și de Est dedicat soluțiilor pentru problemele mediului înconjurător. Sute de participanți și speakeri vor discuta despre schimbările climatice, economia verde și oportunitățile din această nișă. Tot în cadrul evenimentului vor vea loc și Premiile Climate Change Summit 2024.
Bilete: Participarea este gratuită în prima zi de eveniment și presupune un cost de 350 de euro, pentru un Green Leader Pass (care include Full Event, Business Visit, ESG Event, VIP Party Invitation, Study Case Visit, Networking Lunch, Speed Networking).
Impact Bucharest
23-24 octombrie, Face Convention Center, București
O conferință de business și tehnologie care adduce laolaltă speakeri de specialitate, lideri din industrie, antreprenori, inovatori și vizionari din Europa de Sud-Est. În total, Impact Bucharest promite să reunească peste 1.000 de participanți și să fie un hub pentru schimb de experiențe și promovarea conexiunilor, la mese rotunde și worskopuri. Evenimentul va fi o platformă utilizată pentru a identifica și analiza decizii strategice care vor defini viitorul din 9 domenii (Apărare și Securitate Cibernetică, Economie Verde, Viitor Digital, Startups, Urban Next, Economie Globală și Banking, Leadership, Sănătate, Marketing și Consumator Digital) – cu un accent sporit pe sustenabilitate.
Bilete: 99 de euro + TVA (startup pass și ONG-uri/reprezentați ai autorităților publice), 399 de euro + TVA (attendee pass).
EVENIMENTE INTERNAȚIONALE
FEBRUARIE
MWC Barcelona 2024
26-29 februarie, Barcelona (Spania)
Cel mai mare eveniment dedicat industriei mobile din lume. Aduce împreună cele mai recente inovații și tehnologii, alături de vizionari și inovatori.
Bilete: De la 879 de euro
AWS Innovate Online Conference - EMEA: Generative AI + Data Edition
29 februarie, online
Conferință online cu 11 track-uri și peste 50 de sesiuni din care poți învăța să construiești și să scalezi aplicații AI generative.
Participare gratuită, pe bază de înscriere.
MARTIE
LEAP 2024
4-7 martie, Malham (Arabia Saudită)
LEAP, una dintre cele mai mari conferințe tech pentru startupuri la debut, și DeepFestm evenimentul paralel dedicat AI, aduc anul acesta pe scenă speakeri de top și subiecte precum health-tech, orașele inteligente, spațiul, economia creativă sau a patra revoluție industrială.
Participare gratuită, pe bază de înscriere.
Startup Moldova Summit 2024
14 martie, Chișinău (Republica Moldova)
Eveniment dedicat comunității startupurilor tech din Republica Moldova, care reunește startupuri, fondatori, investitori, reprezentanți ai sectorul privat și public din Moldova și din străinătate. Pe lângă paneluri și discursuri din partea unor speakeri internaționali, evenimentul include și o sesiune de pitch-uri ale unor startupuri din Moldova.
Bilete: de la 500 MDL
Venture Capital World Summit 2024: World Series Season of Investment Conferences
18 martie, Berlin (Germania) | 20 martie, München (Germania) | 22 martie, Paris (Franța) | 25 martie, Frankfurt (Germania) | 27 martie, Londra (Marea Britanie) | 25 aprilie, Zurich (Elveția)
O serie de evenimente în orașe europene la care antreprenori, investitori și experți din industrie se pot conecta, pot colabora și pot descoperi oportunități valoroase. Conferințele vor pune în lumină trendurile și inovațiile care influențează peisajul investițiilor în fiecare piață locală.
Bilete: de la 399 de euro
Wolves Summit – Scale Up with Wolves
26 martie, Spielfeld Digital Hub, Berlin (Germania) + online
Un eveniment care conectează companiile cu investitorii din următoarea lor etapă de creștere. Se adresează companiilor în creștere care au deja un model de afaceri dovedit, clienți inițiali, venituri în creștere și au intrat în modul de expansiune. Pe lângă summitul cu peste 25 de vorbitori și întâlniri 1-la-1, evenimentul lansează și primul premiu anual pentru companii de investiții cu capital de risc (CVS) din Europa.
Bilete: de la 220 de euro (online), de la 440 de euro (fizic)
The Future of Climate Tech Global Startup Competition
28 martie, online
Competiție online trimestrială de pitch-uri care aduce împreună startupuri green de pe șase continente care doresc să aibă impact la nivel global în domeniul schimbărilor climatice. Aplică cu ideea ta pentru a primi acces la eveniment, alături de alți fondatori internaționali, pentru a da vizibilitate startupului tău și pentru a primi feedback de la investitori.
Deadline de aplicare: 25 martie
APRILIE
Startup Grind Global Conference
23-24 aprilie, Fox Theatre, Redwood City, California (SUA)
Cel mai important eveniment pentru startupuri, profesioniști din domeniul tehnologiei și branduri din zona inovației.
Bilete: de la 399 $
MAI
Wolves Summit CEE
8-9 mai, Varșovia (Polonia) + online
Două zile de networking cu investitori, startupuri și oameni din business (participanții își pot planifica până la 60 de sesiuni scurte, la fața locului sau online, prin aplicația dedicată de matchmaking). Evenimentul cuprinde și un pavilion de expoziție în care poți descoperi cele mai recente trenduri și oportunități de creștere din regiune, o competiție de pitching pentru startupuri, peste 20 de ore de conferințe și paneluri pe teme tech și zeci de workshopuri.
Bilete pentru participare fizică: de la 551 de euro. Participare gratuită online pentru startupuri.
EU-Startups Summit 2024
9-10 mai, Valetta (Malta)
Peste 2.000 de fondatori, entuziaști din domeniul startup, oameni din business, angel investors, fonduri de investiții și jurnaliști din Europa se vor întâlni în Malta pentru două zile de networking, discursuri de la fondatori de businessuri-unicorn, CEOs și investitori de succes, plus o competiție de pitching cu unele dintre cele mai promițătoare startupuri tech europene early-stage.
Bilete: de la 169 de euro (pentru studenți), până la 600 de euro (pentru reprezentanții corporațiilor)
IUNIE
ViennaUP 2024
3-9 iunie, Viena (Austria)
Festivalul dedicat antreprenorilor și inovației durează o săptămână și invite participanții să descopere orașul și acosistemul de startupuri de aici, alături de fondatori, investitori și oameni de business din întreaga lume. În total, cele 35 de organizații partenere au pregătit peste 50 de evenimente. Tema ediției din acest an este AI-ul generativ.
Participarea la majoritatea evenimentelor este gratuită. Cele plătite sunt disponibile după înregistrarea gratuită pe site.
IULIE
Craft Online Policy Summit
4 iulie, online
Evenimentul aduce laolaltă legiuitori europeni, profesioniști și cercetători dedicați sprijinirii antreprenoriatului social. Va include 3 paneluri animate de speakeri și experți de top, axate pe trecerea către o societate mai regenerativă și mai justă, prin antreprenoriat social bazat pe impact: explorarea unor modele de succes în această nișă, puterea transformatoare a instrumentelor de suport și rolul politicilor publice în promovarea antreprenoriatului social.
Înscrierile gratuite se fac aici.
Turing Fest 2024
9-10 iulie, Edinburgh (Scoția)
Un eveniment dedicat oricui este interesat de tehnologie, Turing Fest oferă oportunitatea de a te conecta, a învăța și a te dezvolta alături de cele mai strălucite minți din industrie. Conferința include peste 1.000 de profesioniști din tech și 40 de speakeri.
Bilete: de la 599 £ + TVA (în iulie)
International Conference on E-Business, E-Commerce and Internet (ICEBECI-24)
16-17 iulie, Dublin (Irlanda) + online
Conferință online și offline, care aduce laolaltă cercetători din domeniile E-Business, E-Commerce și Internet, pentru a face schimb de experiență și a implementa politici și mecanisme de dezvoltare a afacerilor. Evenimentul va include prezentări, expoziții, workshopuri și nu numai.
Deadline de înscriere: 6 iulie
Bilete: 113 $ (online) sau 201 $ (offline)
World Conference on Entrepreneurship (WCE-24)
23-24 iulie, Milano (Italia) + online
Această conferință hibridă își propune să promoveze dezvoltarea științifică în domeniul antreprenoriatului, prin descoperirea de soluții moderne la provocările contemporane. Evenimentul va include prezentări (pentru care doritorii trebuie să se înscrie pe site și să plătească suplimentar), acces la resurse, infrastructură și oportunități profesionale diverse.
Deadline de înscriere: 13 iulie
Bilete: 129 $ (online) sau 209 $ (offline)
Global Conference on Entrepreneurship, Innovation, and Sustainability (GCEIS)
26-28 iulie, University of British Columbia, Vancouver (Canada)
A șasea ediție a GCEIS este dedicată antreprenorilor, minților creative, investitorilor, cercetătorilor și legiuitorilor. Evenimentul va include discuții despre integrarea practicilor sustenabile în afaceri, recunoscând rolul inovației în echilibrul economic și ecologic. Participanții care vor să-și prezinte lucrările academice trebuie să se înscrie pe site și să plătească suplimentar.
Deadline de înscriere: 12 iulie
Bilete: 500-600 $
AUGUST
International Conference on Business-To-Business Marketing and Management (ICBTBMM-24)
20-21 august, Creta (Grecia)
Un eveniment care va reuni legislatori, experți din industrie, cercetători, oameni de știință și academicieni, pentru networking, schimb de experiență și informații despre cele mai noi descoperiri legate de marketingul și managementul B2B. Conferința va include prezentări (pentru care doritorii trebuie să se înscrie pe site și să plătească suplimentar).
Bilete: 119 $ (online) sau 199 $ (offline)
International Conference on E-Business and Business Management (ICEBBM)
20-21 august, Copenhaga (Danemarca)
Un forum competitiv pentru practicieni și cercetători din domeniile de mai sus, care va include prezentări despre noutățile din industrie, paneluri și discursuri ale unor speakeri relevanți. Evenimentul va include prezentări (pentru care doritorii trebuie să se înscrie pe site și să plătească suplimentar).
Bilete: 115 $ (online) sau 201 $ (offline)
SEPTEMBRIE
24-26 septembrie, EXPO Łódź (Polonia)
Cea mai mare conferință și expoziție din industria transporturilor din regiunea CEE, evenimentul se va axa pe dezvoltarea transporturilor cu emisii zero. Conferința va aduce laolaltă 400 de speakeri, 5.000 de participanți și 200 de expozanți. Evenimentul reunește companii dintr-o gamă largă de industrii, factori de decizie din UE și stakeholders C-Level din toată Europa.
Bilete: 290-2.690 zloți polonezi
EMERGE 2024
25-26 septembrie, O2 Gardens, Erevan (Armenia)
Pasionații de tech, startupurile, investorii și antreprenorii sunt așteptați la acest eveniment care va include oportunități de networking, zonă expozițională pentru startupuri, evenimente tematice și private. Startupurile își pot prezenta ideea de afaceri pe scena conferinței, în cadrul Startup Challenge, care include sesiuni online de mentorship și 3 secțiuni cu premii, în funcție de nivelul de finanțare al afacerii: pre-seed, seed și Series A. Înscrierea pentru Challenge se poate face până pe 31 august, cu achiziționarea prealabilă a unui bilet.
Bilete: 20-450 de euro (folosind codul BUCHAREST20, ai reducere 20% la toate categoriile de bilete)
OCTOMBRIE
2-3 octombrie, Londra (Marea Britanie)
Un eveniment în cadrul căruia 3.000 de fondatori, antreprenori și investori vor descoperi cum se recalibrează ecosistemul european de startupuri, în cadrul prezentărilor făcute de cei peste 200 de speakeri invitați și nu numai. Summitul va include oportunități de networking, mese rotunde și interviuri.
Bilete: de la 149 de lire sterline + TVA, până la 629 de lire sterline + TVA (cu oferta Early Bird), în funcție de tipul particanților (early-stage startup, startup, investor, general attendee)
9-11 octombrie, online
Un eveniment dedicat angajaților din marketing, experților în date, antreprenorilor și nu numai, care își propune să dezvăluie cele mai noi tendințe, subiecte și metodologii folosite în domeniul analytics.
Participarea este gratuită, cu înscriere prealabilă.
Enlit Europe
22-24 octombrie, Milano (Italia)
Un summit B2B la care vor participa 500 de speakeri, dedicat companiilor interesate de soluții energetice și newtworking cu profesioniștii din industrie, în căutarea de alternative sustenabile, decarbonizate și digitalizate. Evenimentul include o zonă expozițională și o secțiune de pitching pentru startupurile axate pe inovații care accelerează tranziția energetică: IoT, AI, machine learning, automatizare, software, comunități energetice, clădiri sustenabile, energie nucleară etc.
Bilete: 1.295-6.475 de euro (bilete de grup, pentru 10 persoane); accesul este gratuit în anumite zone.
VDS
23-24 octombrie, Valencia (Spania)
Un eveniment tech international care – anul acesta – reunește startupuri, corporații influente și investitori, sub tema „Embracing Evolution: Invest in the Leaders of Tomorrow”. Se estimează că la VDS vor participa 12.000 de persoane din peste 100 de țări, dintre care cel puțin 700 de investitori.
Bilete: 99-299 de euro (prețuri Early Bird, până pe 23 septembrie)
DECEMBRIE
10 decembrie, Bruxelles (Belgia)
Un eveniment care va reuni IMM-urile europene, pentru a discuta despre contribuția acestora la inovația digitală și despre inițiativele care le vor face să prospere pe piața online unică. Summitul va include dezbateri, sesiuni pentru IMM-urile interesate de oportunități de finanțare și un eveniment de matchmaking care va oferi o oportunitate de a intra în legătură cu potențiali parteneri, investitori și antreprenori. Evenimentul va include și premiile dedicate IMM-urilor care au avut un impact pozitiv asupra digitalizării și economiei digitale durabile a Europei: DIGITAL SME awards 2024 (care vor acorda trofee în valoare de 1.000 €).
Participarea este gratuită, cu înregistrare prealabilă pe website.