Descoperă ce inițiative, idei și modele de afaceri au alți antreprenori români, pentru a găsi inspirație, povești de succes, bune practici și pentru a te conecta la piața și la nișa pe care vrei să activezi.
Crearea unei comunități cere implicare și alegeri strategice, dar și o motivație puternică drept punct de pornire și obiective pe termen lung. Ce înseamnă o comunitate de business? Care sunt principiile după care să te ghidezi când o construiești? Și, mai ales, răspunde ea unei nevoi reale a membrilor? Răspundem la aceste întrebări alături de 3 organizații cu ADN comunitar – We For Real, Kofi Ti și Magazin Zero Waste.
La început de pandemie, Raluca Hăulică a făcut pasul către antreprenoriat, alegându-și segmentul de „affordable luxury” din industria de încălțăminte. Astăzi, brandul ei, Alura, a ajuns la o cifră de afaceri de 600.000 de euro și este în proces de internaționalizare. Îți facem cunoștință cu filosofia de business a unui antreprenor din Generația Z.
O aplicație care traduce kilowați și clase energetice în costuri reale pentru utilizatori și le oferă sugestii ca să-și micșoreze consumul de energie, Renergia este un exemplu de succes de transfer tehnologic din mediul universitar către domeniul de business. Pornit ca un serviciu B2C, startupul urmărește în prezent să treacă spre un model în care costurile sunt acoperite de businessuri partenere și dezvoltă în plus soluții B2B pentru a susține consumatorii și businessurile în procesul de tranziție energetică.
PiciordePlay este un spațiu virtual născut în pandemie, din dorința de a elimina distanța dintre spectatori și scenele ce găzduiesc spectacole românești. După ce a adus teatrul în casele a mii de românii, echipa și-a extins focusul și și-a asumat misiunea de a oferi acces grupurilor vulnerabile la producțiile locale, dar și de a cultiva gustul cât mai multor categorii de oameni pentru teatru. Alexandru Aramă, fondatorul platformei, ne-a povestit despre puterea transformatoare a teatrului și despre ce înseamnă să treci granița de la organizație cu scop comercial la organizație de impact.
Cu o cifră de afaceri care se dublează de la an la an încă din momentul în care a fost lansat pe piață, în 2022, brandul de „bunătăți” plant-based, fabricate din ingrediente naturale Unison oferă ceva mai mult decât un portofoliu de produse – aduce în fața clienților o filosofie de viață sănătoasă, în jurul căreia s-a construit o comunitate solidă. Tudor Iacob, co-fondator Unison, ne-a povestit despre cum schimbările de perspectivă îți pot crește potențialul de scalabilitate și despre cum să transformi provocările în oportunități de business.