Există o nevoie din ce în ce mai mare ca afacerile, indiferent de dimensiunea lor, să se alinieze cu criteriile SGE (Environmental, Social, Governance) și cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă conturate de ONU în 2015 (așa-numitele SDGs - Sustainable Development Goals). Banca Mondială afirmă că pe măsură ce schimbările climatice se intensifică, milioane de oameni aflați la limita sărăciei vor fi puși față în față cu provocări din ce în ce mai însemnate din punct de vedere al evenimentelor extreme, al efectelor asupra sănătății, al siguranței alimentare, locuirii, migrației și identității culturale și sunt expuși multor altor riscuri adiacente.
În gestionarea acestor provocări, antreprenorii joacă un rol important - și asta pentru că au resursele și agilitatea să îmbine focusul pentru mediu și problemele sociale cu potențialul și capacitățile lor de inovare.
Ce avantaje prezintă adoptarea criteriilor SGE și cum pot antreprenorii să contribuie la o lume mai sustenabilă?
Criteriile sociale și cele legate de mediu și guvernanță (ESG) reprezintă o manieră din ce în ce mai populară prin care investitorii aleg companiile în care vor să investească. McKinsey estimează că ponderea globală a investițiilor sustenabile a atins pragul de 30 de trilioane de dolari – cu 68% mai ridicată decât valoarea din 2014 și de 10 ori mai mare decât cea din 2004. …