În calitate de creator, deții automat drepturile asupra operei respective, însă există cazuri în care este necesară o protecție juridică suplimentară. Lucrările trebuie să aibă o formă tangibilă (scrisă, vizuală, filmată etc.) - dacă ai împărtășit o idee verbal cu un prieten, ei bine, aceasta nu poate fi protejată prin drepturi de autor.
Una dintre cele mai frecvente forme de încălcare a drepturilor de autor este, în prezent, utilizarea fotografiilor digitale pe site-uri web care nu au licența necesară pentru a face acest lucru.
Deși se poate susține că arta și cultura sunt mai bine experimentate in person, digitalizarea nu trebuie să elimine această plăcere. Dimpotrivă, tehnologia digitală poate îmbogăți experiențele publicului și ale vizitatorilor, oferind acces la o selecție diversă de lucrări noi, precum și creșterea productivității și sustenabilității organizațiilor artistice și culturale.
Se desfășoară sub auspiciile artei conceptuale și este, de obicei, o formă de artă performativă. Intervenția se poate referi, de asemenea, la arta care intră într-o situație din afara lumii artei în încercarea de a schimba condițiile existente acolo. De exemplu, intervenția artistică poate încerca să schimbe situații economice sau politice sau poate încerca să sensibilizeze oamenii cu privire la o condiție despre care nu aveau cunoștință până atunci.
Abraham Maslow a fost unul dintre primii specialiști din domeniul psihologiei care a descris conceptul de bunăstare, împreună cu caracteristicile unei persoane auto-actualizate. Descrierea auto-actualizării este o prefigurare a modelului PERMA, care prezintă caracteristicile unui individ înfloritor și a teoriei bunăstării (Wellbeing Theory - WBT).
În procesul de Design Thinking, aceasta este a treia etapă. Într-un cadru tolerant și lipsit de judecată, participanții se adună, cu o atitudine cât mai deschisă, pentru a genera cât mai multe idei care să răspundă la o problemă actuală.