Design Thinking | Scurtă introducere

Design Thinking este despre dorința de a afla mai multe despre oamenii pentru care creezi bunuri sau servicii. Aceasta îți permite să observi și să empatizezi cu viitorul tău utilizator sau client. Atunci când construiești orice produs sau serviciu digital - dar utilizările sale merg dincolo de digital - ar trebui să iei în considerare aplicarea principiilor sale. Acestea te vor ajuta să creezi produse sau servicii mai relevante, mai utile și mai satisfăcătoare.

Design Thinking este un proces iterativ în care încerci să înțelegi utilizatorul, să contești presupunerile și să reformulezi provocările pentru a găsi noi tactici și răspunsuri care nu sunt imediat evidente la baza nivelului nostru actual de înțelegere. În același timp, Design Thinking oferă o strategie de rezolvare a problemelor centrată pe soluții. Este atât un stil de gândire și de funcționare, cât și un set de tehnici practice. 

De ce este Design Thinking important pentru procesul creativ?  

Design Thinking se bazează pe o dorință puternică de a afla mai multe despre oamenii pentru care creezi bunuri sau servicii. Aceasta îți permite să observi și să empatizezi cu utilizatorul țintă. Design Thinking ajută în procesul de chestionare: problema, ipotezele și consecințele. Prin reformularea problemei în moduri centrate pe persoana, prin producerea a numeroase idei în cadrul sesiunilor de brainstorming și prin adoptarea unei abordări practice a prototipurilor și a testelor, Design Thinking este foarte benefic în rezolvarea provocărilor care nu sunt corect definite sau sunt necunoscute. Schițarea, prototiparea, testarea și încercarea de noi idei fac parte din Design Thinking.  

Atunci când folosești Design Thinking, combini ceea ce este dorit din punct de vedere uman cu ceea ce este practic din punct de vedere tehnologic și economic. De asemenea, permite persoanelor care nu sunt designeri să utilizeze tehnici creative pentru a rezolva o gamă largă de probleme. Luarea de măsuri și adresarea întrebărilor corecte sunt primii pași în acest proces. Totul constă în adoptarea unor modificări de bază ale atitudinii și în abordarea lucrurilor dintr-o perspectivă diferită.  

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail