Una din primele provocări ale antreprenoriatului este reprezentată de înțelegerea aspectelor care țin de juridic, fiscal sau administrativ în general. Chiar dacă pot să pară copleșitoare, e important să știi că sunt mult mai ușor de gestionat pas cu pas. Despre asta vei învăța în acest curs.
Îți va fi util dacă:
De unde începi atunci când vrei să navighezi printre tehnicalitățile deschiderii și administrării unei afaceri din punct de vedere legal? Află din materialul următor care sunt principalele lucruri de avut în vedere.
Felicitări, ești pe cale să îți deschizi o companie! În materialul următor o să afli care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi dacă vrei să-ți înființezi o entitate juridică, de ce acte ai nevoie și care sunt procedurile de care să ții cont.
Ai primit actele companiei, te-ai apucat de treabă și vrei să te concentrezi pe creștere. Înainte de orice, e bine să te asiguri că din punct de vedere administrativ ești pregătit și ai toate actele aduse la zi (obligatoriu în cazul unui control). Mai jos găsești lista celor esențiale.
Mulți antreprenori aleg să se partenerieze pentru a lansa o afacere. Pentru că relația dintre asociați sau fondatori este foarte importantă pentru buna funcționare a businessului, e important să îi acorzi atenția de care are nevoie, inclusiv din punct de vedere legal.
Uneori, partea administrativă a unei afaceri poate părea complicată sau, pe alocuri, repetitivă. În realitate însă, e fundamentală pentru succesul și creșterea unei afaceri. Pe lângă entitatea legală și aspectele care țin de fiscalitate și contabilitate, contractele și prevederile lor sunt la fel de importante.
De un cont bancar ai nevoie pentru a încheia procesul de deschidere a firmei și pentru a funcționa. Înainte să alegi furnizorul de servicii bancare, este bine să înțelegi în ce situații vei avea nevoie de acesta, ce facilități și servicii oferă și cum diferă ele.
De unde începi când vrei să navighezi prin tehnicalitățile gestionării unei afaceri din punct de vedere financiar? Un bun prim pas este familiarizarea cu termenii specifici, pe de o parte, și urmărirea câtorva principii de bază, pe de alta. Despre toate poți învăța din acest articol.
Ți-ai înființat compania, ai actele necesare și ești gata să te apuci de treabă. Amintește-ți însă de obligațiile fiscale și contabile pe care le ai deja! Află care sunt primii pași pe care trebuie să îi faci de la Valentina Saygo, expert contabil și consultant financiar.