Management de proiect 101: Scop, etape și metode de lucru

Atunci când în managementul de proiect sunt introduse principiile economiei circulare, acesta devine un mecanism indispensabil pentru orice organizație care își dorește să obțină rezultate bune și măsurabile într-o manieră structurată și eficientă. Pe măsură ce lumea noastră devine mai complexă și mai interconectată, organizațiile adoptă din ce în ce mai mult metode și instrumente de management de proiect și principii ale economiei circulare, pentru a-și conduce inițiativele și a contribui la atingerea obiectivelor globale de dezvoltare durabilă, subliniind astfel rolul economiei circulare în promovarea unui viitor durabil.

Ce presupune managementul de proiect? 

În esență, un proiect poate fi definit ca orice lanț unic de sarcini în care este definită situația inițială, este specificat rezultatul țintă și măsurile necesare sunt, într-o anumită măsură, complet deschise, astfel încât există o incertitudine semnificativă cu privire la realizarea obiectivelor.

Un proiect este, în general, orientat spre obiective, complex și dinamic, realizat într-un interval de timp limitat în condiții incerte. În timpul desfășurării sale, un proiect reprezintă un sistem social cu proceduri, valori și identitate de operare specifice proiectului, care conduc la o „cultură a proiectului". 

Managementul de proiect (PM) este un concept organizațional. Pe parcursul ciclului de viață al proiectului, sarcinile de management de proiect sunt grupate în faze pentru a fi coordonate și executate de managerul de proiect și echipa de proiect.  

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail