Comerțul electronic presupune vânzarea online de bunuri reale, dar se poate aplica, de asemenea, oricărui tip de tranzacție economică care este posibilă datorită internetului.
Acest indicator este calculat, de obicei, de analiști financiari și, în funcție de valoarea acestuia, managementul unei companii poate lua decizii operaționale pentru îmbunătățirea profitabilității companiei.
Un acționar deține o proprietate parțială asupra unei companii și are un profit dacă compania se descurcă bine. Opusul este, de asemenea, adevărat, deci, dacă compania eșuează, investitorii își pot pierde o parte sau toate investițiile. Deoarece finanțarea participativă implică investiții într-o întreprindere comercială, este adesea supusă reglementărilor financiare.
Atunci când un produs ajunge la sfârșitul duratei sale de viață, materialele sale sunt păstrate în cadrul economiei ori de câte ori este posibil. Acestea pot fi utilizate din nou și din nou, creând astfel o valoare suplimentară.
În perioada early stage, startupurile trebuie să se concentreze mai intens pe strategia de marketing și pe cea de vânzări; ceea ce necesită și deprinderea noțiunilor de bază din aceste domenii - branding, management financiar, obiective de marketing etc.
Stabilirea unor parteneriate strategice sunt esențiale pentru obținerea de finanțare în acest stadiu; de aceea, participarea la evenimente de profil sau de interes pentru nișa în care activează startupul, cu focus pe networking și pe construirea de relații,este esențială. Dintre aceste contacte, fondatorii își pot alege și mentorii.
Tot în această etapă ar trebui construită echipa, deci e nevoie de investirea de timp și/sau bani în cursuri de cultură organizațională și de management de echipe.
Etapa early stage este, de asemnea, momentul oportun pentru startupuri să participe în diverse programe de accelerare pentru dezvoltarea modelului de business și pentru rafinarea tehnicilor de pitching.