Ca și canal de marketing, acesta incude nu doar e-mailul, rețelele sociale și publicitatea pe internet, ci și mesajele text și multimedia.
Marketingul digital este descris ca fiind utilizarea unei varietăți de metode și platforme digitale pentru a ajunge la clienți acolo unde aceștia își petrec cea mai mare parte a timpului: online. Există o gamă largă de strategii care se încadrează sub denumirea de "marketing digital", de la site-ul web în sine până la activele de branding online ale unei afaceri - publicitate digitală, marketing prin e-mail, broșuri online și nu numai.
În același timp, permite companiilor să satisfacă cererea de personalizare a experienței utilizatorilor / clienților săi.
Aceasta îți permite să îți structurezi vizual ideile, ca mai apoi să le analizezi mai ușor și să le reții mai repede.
Este poate cel mai important indicator despre cum ar trebui să-ți vinzi produsul/ serviciul. Marja brută reprezintă procentul din cifra de afaceri care revine companiei, după ce scazi costul de producție sau cel de achiziție al bunurilor și serviciilor comercializate. Cu cât procentul este mai mare, cu atât companiei îi vor rămâne mai mulți bani din vânzări.
Și rata de creștere a MRR este importantă. Dacă este lentă sau în scădere pentru o perioadă lungă de timp, ar putea fi un semnal de alarmă. Potrivit lui Tim Schumacher, creșterea MRR joacă un rol important și în evaluarea unei companii pentru investitori.
Acesta poate juca un rol important în orice strategie de dezvoltare a unui business care are drept comercializează produse.
Un MVP poate fi o aplicație mobilă, o platformă online sau orice alt produs care poate fi testat de către utilizatori, într-o primă versiune. Este important, încă din această etapă, să se acorde atenție caracteristicilor esențiale ale produsului și să se dezvolte un MVP simplu și ușor de utilizat pentru a obține feedback valoros din partea utilizatorilor.
Mentoratul este o relație profesională în care o persoană mai experimentată (mentorul) susține și încurajează o altă persoană (mentee-ul) să își dezvolte abilități și cunoștințe specifice care să maximizeze potențialul afacerii lor și să își îmbunătățească performanțele. Astfel spus, este un transfer de cunoștințe, abilități și experiență, iar mentorul te ghidează pentru a găsi direcția potrivită și a identifica soluții pentru obiectivul propus.
Ai o idee de business sau te pregătești de lansare/ relansare a startupului? Atunci poate ți-ar fi utilă o perspectivă externă a unui mentor care să te ajute cu sugestii din experiența sa personală și susținere pe parcursul acestei perioade de învățare. Mentorii sunt antreprenori cu experiență, care înțeleg provocările unei afaceri la început de drum și care îți pot împărtăși din experiența lor. Procesul te va ajuta să folosești anumite ”scurtături”: pentru anumite situații, nu vei începe învățarea de la zero, ci vei scuti efort, timp și energie.
Poți aplica aici pentru un mentor din rețeaua Startarium.