GDPR (General Data Protection Regulation) a intrat în vigoare la 25 mai 2018 și a fost conceput pentru a aduce într-un singur loc toate drepturile cetățenilor rezidenți ai UE în legătură cu modul în care organizațiile prelucrează și utilizează datele lor cu caracter personal.
Implementarea GDPR pentru compania ta implică o serie de măsuri de natură tehnică, organizatorică și juridică.
Aceasta implică toate etapele ciclului de viață al produsului, inclusiv gestionarea sfârșitului de viață.
Practic, reprezintă un îndrumar al solicitanților care devin beneficiari, după etapa de contractare a proiectelor, vizând aspecte concrete privind implementarea tehnică și financiară a proiectelor finanțate în respectivul apel de proiecte.
Dacă afacerea ta se bazează pe un singur client sau pe câțiva, este o strategie pierzătoare. În caz că se întâmplă ceva cu contractele respective, afacerea va fi grav afectată. Dacă vei reuși să ai un portofoliu de clienți diversificat, riscurile vor fi mai mici, iar investitorii și creditorii vor fi mai săritori să te susțină.
Subvențiile sunt în esență granturi ne-rambursabile, în majoritatea cazurilor. Acestea pot include împrumuturi pentru educație, bani de cercetare și opțiuni pentru acțiuni. Unele subvenții au perioade de așteptare, înainte ca beneficiarul să poată prelua în totalitate proprietatea recompensei financiare.
Este un termen larg care include sectoare precum energia regenerabilă, mobilitatea ecologică, reciclarea și clădirile durabile, reușind să fie mai complex decât CleanTech.
Businessurile care activează în sectorul GreenTech se aliniază la principiile de sustenabilitate susținute de fiecare dintre sectoarele enumerate.
În timp ce unele practici de greenwashing sunt neintenționate și rezultă din lipsa de cunoștințe despre ceea ce înseamnă cu adevărat sustenabilitatea, acestea sunt adesea realizate în mod intenționat printr-o gamă largă de eforturi de marketing și de relații publice. Dar numitorul comun al tuturor operațiunilor de greenwashing este că induc în eroare, și nici nu contribuie în mod real la promovarea inițiativelor de proiectare durabilă sau de economie circulară.
Astfel, problemele de mediu rămân neschimbate sau, cel mai probabil, se înrăutățesc și mai mult, deoarece greenwashingul absoarbe deseori atenția media și îndreaptă consumatorii bine intenționați pe o cale greșită.
În perioada de growth, mentalitatea echipei trebuie să fie setată pe atingerea unor obiective clare, construirea unei culturi organizaționale și pași bine gândiți care să se alinieze cu strategia de creștere sustenabilă.
Profitabilitatea pe termen lung e asigurată, în această etapă, prin surse de finanțare cât mai diverse (investitori privați, parteneri strategici sau granturi).
De asemenea, e perioada când se pune mult accent pe leadership și un management organizațional sănătos, dar și pe bunăstarea echipei - toți fiind factori esențiali în susținerea unei creșteri sănătoase.
La nivelul businessului, e nevoie de optimizare operațională și diversificarea portofoliului sau dezvoltarea de noi funcționalități în produsul existent. Tacticile de growth hacking sau o strategie eficientă de marketing pot asigura vizibilitatea brandului și achiziția de clienți.
Rămâne importantă participarea la evenimente din industrie și asocierea cu diverse comunități pentru a păstra conectarea la noi trenduri și păstrarea relevanței.