Aceasta implică toate etapele ciclului de viață al produsului, inclusiv gestionarea sfârșitului de viață.
Dacă afacerea ta se bazează pe un singur client sau pe câțiva, este o strategie pierzătoare. În caz că se întâmplă ceva cu contractele respective, afacerea va fi grav afectată. Dacă vei reuși să ai un portofoliu de clienți diversificat, riscurile vor fi mai mici, iar investitorii și creditorii vor fi mai săritori să te susțină.
În perioada de growth, mentalitatea echipei trebuie să fie setată pe atingerea unor obiective clare, construirea unei culturi organizaționale și pași bine gândiți care să se alinieze cu strategia de creștere sustenabilă.
Profitabilitatea pe termen lung e asigurată, în această etapă, prin surse de finanțare cât mai diverse (investitori privați, parteneri strategici sau granturi).
De asemenea, e perioada când se pune mult accent pe leadership și un management organizațional sănătos, dar și pe bunăstarea echipei - toți fiind factori esențiali în susținerea unei creșteri sănătoase.
La nivelul businessului, e nevoie de optimizare operațională și diversificarea portofoliului sau dezvoltarea de noi funcționalități în produsul existent. Tacticile de growth hacking sau o strategie eficientă de marketing pot asigura vizibilitatea brandului și achiziția de clienți.
Rămâne importantă participarea la evenimente din industrie și asocierea cu diverse comunități pentru a păstra conectarea la noi trenduri și păstrarea relevanței.