Criteriile sale sunt atribuite de obicei conceptului Management by Objectives al lui Peter Drucker.
Acestea au fost adoptate de ONU în 2015.
Cei înscriși în OSS, nu vor mai trebui să își înregistrezi compania în scopuri de TVA în fiecare țară din UE în care vând, ci va trebui doar să completeze o declarație OSS trimestrială, care să includă toate vânzările lor eligibile din UE către consumatori. Mai departe, TVA-ul va fi achitat către autoritățile fiscale din țara de rezidență a companiilor, urmând să le fie trimis țărilor respective.
Prin această modalitate se urmărește dezvoltarea acestui tip de comerț, întrucât reduce complexitatea și costurile transfrontaliere, generate de diferitele reglementări în privința TVA pentru comercianții online.
Mai multe detalii despre utilizarea OSS aici: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Informatii_R/Ghid_OSS_14052021.pdf
Organigrama este un sistem intern de organizare a unei companii, necesar pentru funcționarea acesteia în condiții optime. Ea include organizarea angajaților în departamente prin realizarea unei scări ierarhice, dar și o trasare generală a responsabilităților, alături de fișa postului fiecărui angajat.
În special pentru un antreprenor aflat la început de drum, organigrama este esențială pentru buna administrare a afacerii, întrucât oferă o imagine clară a structurii organizatorice.
Astfel, posesorul are acces la un împrumut care se reînnoiește permanent, în limita unui plafon stabilit de banca. Există dobândă la împrumut și există, de obicei, o taxă pe descoperit de cont.