Oamenii reprezintă cel mai important element din cadrul unui business: sunt cei care fac ca lucrurile să se întâmple și cei pe care te bazezi atunci când ai cel mai mult nevoie. Când îi cauți pe cei potriviți pentru tine, e indicat să faci și o verificare a informațiilor pe care aceștia ți le oferă. Un proces de background screening te ajută în gestionarea riscurilor aferente unei angajări nepotrivite și pentru a stabili un nivel de etică, onestitate și transparență, de ambele părți, încă de la începutul colaborării. Află ce tipuri de informații vizează și cum îl desfășori de la Mona Hristachi, General Manager în cadrul Mindit Consulting, prima companie de background screening din România.
Procesul de background screening începe cu un element foarte important: declarația de acord din partea candidatului. Ulterior, poți trece prin celelalte etape ale acestuia.
Ce presupune procesul de background screening?
Background screening-ul este un prim pas în procesul de recrutare și presupune pe scurt verificarea informațiilor din CV. Verificarea acestor informații are loc pe 4 paliere principale: educație; experiențe profesionale; reputație în media și social media și, nu în ultimul rând, partea legală.