Intro | Ce vei învăța în acest modul

Drumul pe care îl vei parcurge de la idee la o afacere prosperă este adesea sinuos și plin de provocări - de accea ajută să fii înconjurat de oamenii potriviți: ca experiență profesională, dar și ca mindset și valori.

Pe lângă dezvoltarea propriu-zisă a business-ului, echipa e unul din aspectele foarte importante pe care le au în vedere investorii atunci când decid dacă vor susține sau nu un startup. De aceea, în acest capitol o să găsești informații utile despre cum construiești o echipă solidă (indiferent dacă e vorba de una restrânsă sau de una numeroasă), cum o crești și cum cultivi o cultură internă sănătoasă. Începând chiar de la tine, fondatorul 😊  

După ce vei parcurge acest capitol vei ști să: 

  • Înțelegi mai bine de unde vine motivația personală 

  • Recrutezi oamenii de care ai nevoie   

  • Crești echipe funcționale  

  • Fii un lider mai bun, în vremuri bune sau mai instabile  

Iată despre ce subiecte vei învăța aplicat în articolele din acest capitol/modul: 

#Valori personale, motivație și scop comun  

Cum descoperi care sunt acele valori personale ghidează drumul profesional (fie ca antreprenor, fie ca membru al unei echipe), care sunt mecanismele din spatele motivației și cum le aduci laolaltă în cadrul unei echipe cu același obiectiv.  

#Procesul de recrutare într-un startup 

De unde începi, de ce să ții cont în perioada pandemiei, dar și cum identifici acei oameni cu potențial pe care ți-i dorești la tine în echipă.  

#Documentarea și interviul 

Cum analizezi CV-urile primite (cum faci background screening), apoi cum te asiguri că la interviu pui întrebările relevante pentru a cunoaște omul din fața ta.  

#Totul despre leadership și creșterea echipei  

Ce înseamnă, de fapt, să fii un bun lider, cum devii unul și cum te asiguri că echipa ta se dezvoltă și are o dinamică armonioasă.  

#Cum îți construiești brandul de angajator  

Încă de la început, va fi important cum te percep oamenii interesați de compania ta și cum îți folosești canalele proprii pentru a transmite mesajele esențiale pentru aceștia.  

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail