Tranziția către o economie neutră din punct de vedere își face deja văzut impactul în industrie, economie și geopolitică, reprezentând cea mai mare schimbare a vremurilor noastre. Pentru a găsi soluții pentru schimbările climatice există însă o nevoie puternică de a reuni resurse de la autoritățile publice, companii și corporații, ONG-uri, oameni de știință și cercetători, grupuri civice și antreprenori. În această colecție de materiale vorbim despre oportunitățile și trendurile din prezent, dar și cele care vor defini industria în următorii ani – o serie de resurse utile atât pentru antreprenorii aspiranți, cât și pentru fondatorii care au deja o afacere cu impact pozitiv asupra mediului.
ZĂ KUP este singurul serviciu din România care oferă o soluție completă de închiriere de pahare reutilizabile pentru evenimente, livrare, igienizare și depozitare a acestora pentru a putea fi refolosite. Am vorbit cu Alex Boncu, co-fondator ZĂ KUP, despre avantajele unui astfel de sistem atât pentru mediu, cât și pentru organizatorii de evenimente, despre cum au ajuns cu produsul lor la concertele Coldplay din București și la multe alte evenimente de anvergură din țară, precum și despre planurile lor de viitor.
Ideea unei aplicații B2B care ajută companiile din industria alimentară să genereze mai puține deșeuri făcându-le legătura cu alte afaceri care ar putea folosi aceste deșeuri ca materie primă a câștigat, pe 30 iunie, ediția din Timișoara a Climathon 2024 și a fost premiată cu 5.000 de euro.
Romania ClimAccelerator ajută afacerile care propun soluții tehnologice inedite în domenii precum energie regenerabilă, managementul deșeurilor (waste management), tehnologii curate (cleantech), gestionarea emisiilor de carbon, construcții verzi, producție sustenabilă, transport și reciclare.
Ideea „Garden în a Box” – o grădină modulară adaptabilă, care poate fi implementată în diverse contexte urbane, pentru a combate eficient efectele insulelor de căldură – a câștigat, pe 23 iunie, ediția din Iași a Climathon 2024. Am aflat de la câștigătoare cum funcționează ideea care le-a adus un premiu de 5.000 de euro.
Startupurile cu idei și soluții inovatoare din zona greentech sunt invitate să se înscrie la a patra ediție a celui mai complex accelerator dedicat startupurilor verzi la nivel național – Romania ClimAccelerator!
19 04
Tehnologia a eficientizat multe dintre aspectele vieții noastre, de la cum comunicăm, la modul în care gestionăm datele. Acum, prin sistemul RO e-Factura este revoluționat și modul în care ne administrăm afacerile din punct de vedere fiscal, în relația cu organele fiscale și cu ceilalți operatori economici.
11 03
Salvează acest articol și întoarce-te oricând, pentru update-uri la zi. Aici găsești atât evenimentele deschise, cât și cele care se vor anunța în curând. Online și offline, de la networking pur pentru startupuri, la conferințe tech&IT, de employer branding, PR sau marketing, organizează-ți din timp agenda pentru 2024.
20 10
De unde începi când vrei să îți deschizi propria afacere? Primul pas este completarea unui business canvas. Află de mai jos ce pași trebuie să parcurgi!
10 02
Dacă te gândești că un credit bancar ar putea fi o variantă de finanțare pentru afacerea ta, e important să analizezi mai întâi ce presupune un astfel de instrument de finanțare pe termen scurt și lung, dar și ce nevoi concrete ai vrea să finanțezi prin intermediul lui.
16 11
Dacă îți deschizi o afacere sau dacă vrei să dezvolți activitatea companiei pe care o ai deja, e nevoie să acorzi atenție investiției pe care o presupune acest lucru. Deci nu uita de fluxul de numerar și de bugetul de venituri și cheltuieli!
04 09
Ai primit actele companiei, te-ai apucat de treabă și vrei să te concentrezi pe creștere. Înainte de orice, e bine să te asiguri că din punct de vedere administrativ ești pregătit și ai toate actele aduse la zi (obligatoriu în cazul unui control). Mai jos găsești lista celor esențiale.
06 08
Te-ai decis că vrei propria afacere, dar nu ai încă o idee care ți se pare potrivită? Ca să o identifici, trebuie să treci printr-un proces de documentare și învățare. Important este să îți creezi un obicei din a explora tendințe sau modificări în comportamentul consumatorilor și produsele sau serviciile pe care le folosesc.
18 08
Dacă afacerea ta intră în afaceri cu parteneri noi, pe piețe noi sau derulează operațiuni cu valori mai mari, trebuie să te asiguri că alegi un instrument bancar potrivit tranzacției efectuate. Poți apela în situații de acest tip la acreditive: un instrument de plată sigur care te protejează contra riscurilor comerciale internaționale și prin care te asiguri că partenerul comercial își respectă obligațiile.