Recomandarea Startarium | Totul despre antreprenoriatul verde

Tranziția către o economie neutră din punct de vedere își face deja văzut impactul în industrie, economie și geopolitică, reprezentând cea mai mare schimbare a vremurilor noastre. Pentru a găsi soluții pentru schimbările climatice există însă o nevoie puternică de a reuni resurse de la autoritățile publice, companii și corporații, ONG-uri, oameni de știință și cercetători, grupuri civice și antreprenori. În această colecție de materiale vorbim despre oportunitățile și trendurile din prezent, dar și cele care vor defini industria în următorii ani – o serie de resurse utile atât pentru antreprenorii aspiranți, cât și pentru fondatorii care au deja o afacere cu impact pozitiv asupra mediului.

Cele mai recente
Vezi doar video ( 0 )
 • Clădiri pasive care curăță aerul și educație pentru sustenabilitate, premiate la Climathon 2024 București

  Clădiri pasive care curăță aerul și educație pentru sustenabilitate, premiate la Climathon 2024 București

  Ideea unui business de tip afterschool, axat pe educație ecologică practică, deschis într-o clădire pasivă construită din materialul inovator CLT (Cross-Laminated Timber), a câștigat pe 21 aprilie ediția din București a Climathon 2024, un hackaton mondial pe teme de mediu, și a fost premiată cu 5.000 de euro.

 • Romanian Green Startups Report

  Romanian Green Startups Report

  Romanian Green Startups Overview Report 2023 este un raport complex, realizat de Impact Hub Bucharest, Activize și Spherik în parteneriat cu OMV Petrom, Raiffeisen Bank și susținut de EIT Climate KIC, care include maparea de startupuri verzi românești, organizațiile care le susțin și inițiativele regionale care pot accelera tranziția catre o societate neutră din punct de vedere climatic.

 • Bune practici pentru sustenabilitate în companii | Inițiative Impact Hub Global

  Bune practici pentru sustenabilitate în companii | Inițiative Impact Hub Global

  Cea mai recentă și presantă provocare la nivel global din prezent o reprezintă planeta, mai exact, cum putem să acționăm și ce strategii trebuie să implementăm pentru a contribui la o lume durabilă, atât pentru noi, dar mai ales, pentru generațiile următoare.

 • Climate Overview | Finanțare nerambursabilă, programe & evenimente pentru afaceri green

  Climate Overview | Finanțare nerambursabilă, programe & evenimente pentru afaceri green

  Startarium mapează activ ecosistemul local și internațional de programe și surse de fiinanțare pentru antreprenorii care dețin afaceri care prin inovație și tehnologie pot crea un viitor mai verde. Dacă deții o afacere cu impact asupra mediului, salvează acest articol și întoarce-te pentru update și noutăți. Aici găsești programe de învățare și dezvoltare, acceleratoare, opțiuni de finanțare și o serie de evenimente dedicate la care să participi.

 • Roofit.Solar | Despre provocările unui startup de climate tech în curs de scalare

  Roofit.Solar | Despre provocările unui startup de climate tech în curs de scalare

  Confruntat cu nevoia de a crește fără a pierde din calitate și cu volatilitatea prețurilor energiei, producătorul eston de acoperișuri solare Roofit.Solar își planifică extinderea către noi piețe.

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail