Învață ghidat disciplina "antreprenoriat". Pas cu pas, de la A la Z
Găsește finanțări și programe la care să aplici, evenimente din care să înveți și oportunități care te ajută să crești când ai afacerea ta. Curatoriate și actualizate lună de lună.
În fiecare lună, #sintezastartarium adună în același loc termenele limită, programele, oportunitățile de finanțare, evenimentele și noutățile despre care trebuie să știi ca antreprenor.
1 problemă. 10 antreprenori. 10 mentori pentru a o rezolva. O serie de programe-capsulă pentru antreprenori, concentrate pe rezolvarea unei singure nevoi esențiale în business, cu ajutorul Rețelei Startarium. Vei obține perspective noi, soluții și îndrumare structurată, prin mentorat 1-la-1, peer-sharing, teorie și practică.
Fondat în 2019, Flip.ro este marketplace-ul de telefoane smart recondiționate, care a obținut investiții din partea eMAG Ventures de 8 milioane de euro, s-a extins pe piața din Bulgaria și Ungaria și a ajuns a fi cel mai promițător startup românesc din economia circulară. Bun, dar cum s-au întâmplat toate acestea în doar 4 ani și jumătate de la lansare? Aflăm ce caută investitorii, dar și cum arată relația startup-investitori într-o conversație cu George Moroianu, Fondator Flip și Bogdan Axinia, Managing Director eMAG Ventures.
În această ediție de Startarium FOCUS ne concentrăm pe rolul tău de lider în echipa ta și cum să construiești echipe cât mai sănătoase. Ți-am pregătit un webinar prin care să înveți care sunt primii pași pentru a fi un lider mai bun.
Dacă ai o afacere în agrifood sau plănuiești să deschizi una, salvează acest articol și întoarce-te pentru update și noutăți. Aici găsești programe de învățare și dezvoltare, acceleratoare, opțiuni de finanțare și o serie de evenimente dedicate industriei agroalimentare la care să participi.
24 02
Dacă ești femeie și te gândești să îți deschizi propriul business sau te întrebi cum poți să îl dezvolți pe cel pe care l-ai fondat deja, am pregătit o listă cu câteva oportunități și resurse pentru tine, precum și o listă de comunități cu care să te conectezi și cu fondurile de investiții existente pentru antreprenoare și afacerile lor.
20 10
De unde începi când vrei să îți deschizi propria afacere? Primul pas este completarea unui business canvas. Află de mai jos ce pași trebuie să parcurgi!
05 04
În ultimii ani, dar mai ales începând cu 2020, pe fondul măsurilor de distanțare socială, tot mai mulți antreprenori au luat în calcul sau chiar au început să folosească semnătura electronică. Lucian Daia, CTO Zitec, ne-a răspuns la cele mai importante întrebări despre acest subiect. Vezi mai jos detalii despre cum adopți o astfel de semnătură, ce opțuni există pe piață și la ce să fii atent.
10 02
Dacă te gândești că un credit bancar ar putea fi o variantă de finanțare pentru afacerea ta, e important să analizezi întâi ce presupune un astfel de instrument de finanțare pe termen scurt și lung, dar și ce nevoi concrete ai vrea să finanțezi prin intermediul lui.
16 11
Dacă îți deschizi o afacere sau dacă vrei să dezvolți activitatea companiei, e nevoie să acorzi atenție investiției pe care o presupune acest lucru: de la opțiuni până la costuri de acoperit în viitor, adiacente investiției.
04 09
Ai primit actele companiei, te-ai apucat de treabă și vrei să te concentrezi pe creștere. Înainte de orice, e bine să te asiguri că din punct de vedere administrativ ești pregătit și ai toate actele aduse la zi (obligatoriu în cazul unui control). Mai jos găsești lista celor esențiale.
06 08
Te-ai decis că vrei propria afacere, dar nu ai încă o idee care ți se pare potrivită. Ca să o identifici, e nevoie de documentare și învățare. Important este să îți creezi un obicei din a explora tendințe sau modificări în comportamentul oamenilor și produsele pe care le folosesc.
18 08
Dacă afacerea ta intră în afaceri cu parteneri noi, pe piețe noi sau derulează operațiuni cu valori mai mari, trebuie să te asiguri că alegi un instrument bancar potrivit tranzacției efectuate. Poți apela în situații de acest tip la acreditive: un instrument de plată sigur care te protejează contra riscurilor comerciale internaționale și prin care te asiguri că partenerul comercial își respectă obligațiile.