Business Edu

De la vânzări și strategie, la management financiar și resurse umane. Învață noțiunile esențiale de business care te ajută indiferent dacă ești antreprenor sau angajat într-o companie concentrată pe creștere.

Învață

Business Edu

De la vânzări și strategie, la management financiar și resurse umane. Învață noțiunile esențiale de business care te ajută indiferent dacă ești antreprenor sau angajat într-o companie concentrată pe creștere.
Cum împarți acțiunile („equity”) între cofondatorii unui startup

Cum împarți acțiunile („equity”) între cofondatorii unui startup

Acțiunile oricărei afaceri cu mai mulți fondatori pot fi împărțite în mod egal sau inegal, fix sau dinamic, în funcție de diverși factori. Află ce avantaje și dezavantaje are fiecare metodă, pentru a lua decizia corectă pentru startupul tău.

Cele mai recente
Vezi doar video ( 66 )
 • Cum îți finanțezi startupul: business angel, venture capital, private equity sau fond de investiții?

  Cum îți finanțezi startupul: business angel, venture capital, private equity sau fond de investiții?

  Pentru a înțelege în ce direcție te poți îndrepta atunci când cauți sprijin financiar pentru startupul tău, îți explicăm clar diferențele între toate tipurile de finanțare privată pe care le ai la dispoziție: business angels, venture capitalists, private equity și fonduri de investiții.

 • Programul „Start-Up Nation 2024”: finanțare oferită și cine se poate înscrie

  Programul „Start-Up Nation 2024”: finanțare oferită și cine se poate înscrie

  Prin programul „Start-Up Nation”, tinerii care vor să devină antreprenori pot beneficia de granturi pentru a-și înființa IMM-uri, cu un aport propriu de 10%. Într-un ecosistem local în care finanțarea nu este foarte ușor de obținut, lansarea oficială a apelului este așteptată de toți cei interesați.

 • Platforma B2B care reduce deșeurile alimentare prin parteneriate de reutilizare, premiată la Climathon 2024 Timișoara

  Platforma B2B care reduce deșeurile alimentare prin parteneriate de reutilizare, premiată la Climathon 2024 Timișoara

  Ideea unei aplicații B2B care ajută companiile din industria alimentară să genereze mai puține deșeuri făcându-le legătura cu alte afaceri care ar putea folosi aceste deșeuri ca materie primă a câștigat pe 30 iunie ediția din Timișoara a Climathon 2024 și a fost premiată cu 5.000 de euro.

 • Grădini modulare de 3x3 m, care combat căldura urbană, premiate la Climathon 2024 Iași

  Grădini modulare de 3x3 m, care combat căldura urbană, premiate la Climathon 2024 Iași

  Ideea „Garden în a Box” - o grădină modulară adaptabilă, care poate fi implementată în diverse contexte urbane, pentru a combate eficient efectele insulelor de căldură - a câștigat pe 23 iunie ediția din Iași a Climathon 2024. Am aflat de la câștigătoare cum funcționează ideea care le-a adus un premiu de 5.000 de euro.

 • Cum incluzi ChatGPT în strategia ta de business: 5 exemple practice pentru startupuri

  Cum incluzi ChatGPT în strategia ta de business: 5 exemple practice pentru startupuri

  În activitatea de antreprenor, generative AI îți poate fi de real ajutor în activități precum cercetarea de piață, generarea unui plan de marketing, stabilirea de KPI și obiective specifice care să te ajute să-i atingi, dar și în crearea de conținut digital și în activități de project management. Pentru a obține cele mai bune rezultate din colaborarea cu platformele bazate pe generative AI cum ar fi, spre exemplu, ChatGPT, trebuie însă să știi să vorbești pe limba lor (adică să faci prompt writing). Află din acest articol ce este ChatGPT, cu ce te poate ajuta în mod concret în activitatea de antreprenor și care sunt regulile de bază atunci când faci prompt writing, astfel încât să obții cele mai bune rezultate.

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail