Știri din ecosistem

Cele mai noi resurse și informații pentru antreprenorii români, de la Startarium și alți reprezentanți ai ecosistemului de business.

Cele mai recente
Vezi doar video ( 2 )
 • Clădiri pasive care curăță aerul și educație pentru sustenabilitate, premiate la Climathon 2024 București

  Clădiri pasive care curăță aerul și educație pentru sustenabilitate, premiate la Climathon 2024 București

  Ideea unui business de tip afterschool, axat pe educație ecologică practică, deschis într-o clădire pasivă construită din materialul inovator CLT (Cross-Laminated Timber), a câștigat pe 21 aprilie ediția din București a Climathon 2024, un hackaton mondial pe teme de mediu, și a fost premiată cu 5.000 de euro.

 • CrossGen Connect: Întâlnirea generațiilor în antreprenoriat

  CrossGen Connect: Întâlnirea generațiilor în antreprenoriat

  Într-o eră în care antreprenoriatul este mai divers și mai dinamic ca niciodată, evenimentul „CrossGen Connect”, organizat de Startarium în colaborare cu The Entrepreneurship Academy pe 26 martie, la Impact Hub Bucharest, a oferit o platformă de dialog între antreprenorii din trei generații diferite. Discuția despre diferențe și asemănări intergeneraționale în antreprenoriat a oferit insight-uri prețioase despre cum se schimbă peisajul afacerilor.

 • Evenimente antreprenori 2024 | La ce să te înscrii în prima parte a anului

  Evenimente antreprenori 2024 | La ce să te înscrii în prima parte a anului

  Salvează acest articol și întoarce-te oricând, pentru update-uri la zi. Aici găsești atât evenimentele deschise, cât și cele care se vor anunța în curând. Online și offline, de la networking pur pentru startupuri, la conferințe tech&IT, de employer branding, PR sau marketing, organizează-ți din timp agenda pentru 2024.

 • Taxe firme în 2024: ce trebuie să plătești

  Taxe firme în 2024: ce trebuie să plătești

  La finalul anului 2023 au fost adoptate noi măsuri fiscale și modificări care intră în vigoare din 2024 și care vizează atât companiile, cât și angajații. Află care dintre ele ar putea avea impact asupra activității companiei tale și notează datele importante de care să ții cont în următoarele luni.

 • Programe locale pentru antreprenori în 2024 | Oportunități la care să aplici în prima parte a anului

  Programe locale pentru antreprenori în 2024 | Oportunități la care să aplici în prima parte a anului

  Pentru al 6-lea an consecutiv, Startarium mapează ecosistemul local de programe pentru antreprenori. Descoperă în acest articol care sunt incubatoarele și acceleratoarele la care poți să aplici în 2024 și cum să alegi între ele: îți explicăm felul în care sunt construite, ce tip de finanțare oferă, dar și tipurile de industrii și stadii de dezvoltare pentru care caută aplicanți. Pregătește-ți lista și aplică și tu!

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail