Antreprenoriat social

Antreprenoriatul social este încă într-un stadiu incipient în România, însă există o mulțime de inițiative și oportunități pentru proiectele cu misiune socială. Descoperă afaceri sociale locale și articole utile dacă vrei să începi un astfel de business!

Cele mai recente
Vezi doar video ( 9 )
 • Misiune și impact în business: ce este CSR (Corporate Social Responsibility) și ce presupune

  Misiune și impact în business: ce este CSR (Corporate Social Responsibility) și ce presupune

  În prezent, succesul pe termen lung al unei afaceri nu se mai măsoară doar din punct de vedere al profitabilității financiare, ci și din perspectiva impactului pe care îl are aceasta asupra societății și mediului înconjurător. De aceea, antreprenorii caută constant metode și soluții de a susține mediul înconjurător și comunitatea, prin intermediul activităților lor.

 • Who's Who | La povești cu Daniela Bololoi, Fondator și președinte Asociația Help Autism

  Who's Who | La povești cu Daniela Bololoi, Fondator și președinte Asociația Help Autism

  Daniela Bololoi este președinta Asociației Help Autism, cea mai mare organizație din România dedicată sprijinirii copiilor și adolescenților cu TSA - Tulburare de Spectru Autist. Cu o echipă de peste 100 de angajați și colaboratori, Daniela s-a luptat pentru a strânge fonduri pentru organizație, pentru a modifica legislația ce privește persoanele cu autism și a îmbunătăți viața celor care suferă de această tulburare.

 • Antreprenoriat social Overview | Programe & acceleratoare, finanțare, competiții & evenimente

  Antreprenoriat social Overview | Programe & acceleratoare, finanțare, competiții & evenimente

  Startarium mapează activ ecosistemul local și internațional de programe și surse de fiinanțare pentru antreprenorii care dețin afaceri sociale. Dacă deții o misiune de impact, salvează acest articol și întoarce-te pentru update și noutăți. Aici găsești programe de învățare și dezvoltare, acceleratoare, opțiuni de finanțare și o serie de evenimente dedicate la care să participi.

 • Cum găsești oportunități de antreprenoriat social | Surse pentru documentare

  Cum găsești oportunități de antreprenoriat social | Surse pentru documentare

  De unde începi dacă vrei să înțelegi care e contextul în care operezi și cum înțelegi mai bine industria afacerilor cu misiuni de impact? O documentare temeinică te va ajuta să înțelegi piața și să vezi care sunt zonele neacoperite sau cele în care este nevoie de inovare și inițiative antreprenoriale.

 • Antreprenoriat social | Provocările din domeniu & inițiativele care susțin industria

  Antreprenoriat social | Provocările din domeniu & inițiativele care susțin industria

  Atunci când vorbim despre antreprenoriat social, vorbim despre construirea și dezvoltarea de misiuni și inițiative cu impact pozitiv în societate și în lume. Descoperă care sunt inițiativele care susțin antreprenoriatul social, cine sunt actorii-cheie care sprijină domeniul și ce tipuri de resurse pun aceștia la dispoziție pentru susținerea și dezvoltarea inovației sociale în România, dar și care sunt principalele provocări cu care se confruntă domeniul, cât și despre modul în care sunt adresate.

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail