romanii sunt antreprenori

Antreprenoriat social

Antreprenoriatul social este încă într-un stadiu incipient în România, însă există o mulțime de inițiative și oportunități pentru proiectele cu misiune socială. Descoperă afaceri sociale locale și articole utile dacă vrei să începi un astfel de business!

Cele mai recente
Vezi doar video ( 9 )
 • Who's Who | La povești cu Daniela Bololoi, Fondator și președinte Asociația Help Autism

  Who's Who | La povești cu Daniela Bololoi, Fondator și președinte Asociația Help Autism

  Daniela Bololoi este președinta Asociației Help Autism, cea mai mare organizație din România dedicată sprijinirii copiilor și adolescenților cu TSA - Tulburare de Spectru Autist. Cu o echipă de peste 100 de angajați și colaboratori, Daniela s-a luptat pentru a strânge fonduri pentru organizație, pentru a modifica legislația ce privește persoanele cu autism și a îmbunătăți viața celor care suferă de această tulburare.

 • Antreprenoriat social Overview | Programe & acceleratoare, finanțare, competiții & evenimente

  Antreprenoriat social Overview | Programe & acceleratoare, finanțare, competiții & evenimente

  Startarium mapează activ ecosistemul local și internațional de programe și surse de fiinanțare pentru antreprenorii care dețin afaceri sociale. Dacă deții o misiune de impact, salvează acest articol și întoarce-te pentru update și noutăți. Aici găsești programe de învățare și dezvoltare, acceleratoare, opțiuni de finanțare și o serie de evenimente dedicate la care să participi.

 • Cum găsești oportunități de antreprenoriat social | Surse pentru documentare

  Cum găsești oportunități de antreprenoriat social | Surse pentru documentare

  De unde începi dacă vrei să înțelegi care e contextul în care operezi și cum înțelegi mai bine industria afacerilor cu misiuni de impact? O documentare temeinică te va ajuta să înțelegi piața și să vezi care sunt zonele neacoperite sau cele în care este nevoie de inovare și inițiative antreprenoriale.

 • Antreprenoriat social | Provocările din domeniu & inițiativele care susțin industria

  Antreprenoriat social | Provocările din domeniu & inițiativele care susțin industria

  Atunci când vorbim despre antreprenoriat social, vorbim despre construirea și dezvoltarea de misiuni și inițiative cu impact pozitiv în societate și în lume. Descoperă care sunt inițiativele care susțin antreprenoriatul social, cine sunt actorii-cheie care sprijină domeniul și ce tipuri de resurse pun aceștia la dispoziție pentru susținerea și dezvoltarea inovației sociale în România, dar și care sunt principalele provocări cu care se confruntă domeniul, cât și despre modul în care sunt adresate.

 • 33 de recomandări pentru antreprenori sociali: cărți, podcasturi, newslettere & more

  33 de recomandări pentru antreprenori sociali: cărți, podcasturi, newslettere & more

  Dacă ești deja implicat într-un proiect de antreprenoriat social sau dacă îți dorești să te dedici pe viitor unei cauze cu impact pozitiv, există multiple resurse care să te ajute să înveți. Este necesar să rămâi conectat la misiunea ta socială, să o crești, dar trebuie să ții cont și de cum îți poți amplifica impactul și cum îți poți aduce și mai mulți aliați alături.

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail