Antreprenoriat social

Antreprenoriatul social este încă într-un stadiu incipient în România, însă există o mulțime de inițiative și oportunități pentru proiectele cu misiune socială. Descoperă afaceri sociale locale și articole utile dacă vrei să începi un astfel de business!

Cele mai recente
Vezi doar video ( 4 )
 • Programe și oportunități pentru antreprenorii cu soluții eco-inovatoare

  Programe și oportunități pentru antreprenorii cu soluții eco-inovatoare

  În prezent, o temă tot mai presantă și foarte evidentă este legată de mediu și schimbările climatice. Statisticile cele mai recente la nivel mondial anunță vești îngrijorătoare pentru viitorul planetei, printre care, creșterea alarmantă a temperaturii globale ca urmare a acțiunilor tot mai agresive și intervenției umane asupra naturii. Atenția se îndreaptă acum spre soluții și inițiative green care să încetinească, dacă nu chiar să stopeze aceste efecte.

 • Oportunitățile antreprenoriatului verde | Înscrieri deschise pentru Black Sea ClimAccelerator

  Oportunitățile antreprenoriatului verde | Înscrieri deschise pentru Black Sea ClimAccelerator

  În contextul actual, în care schimbările climatice devin tot mai presante, există o nevoie pronunțată pentru soluții de ecoinovare. Acest lucru poate fi o oportunitate pentru antreprenorii care au idee sau un startup în domeniul green, pentru că apar tot mai multe inițiative care să îi sprijine în dezvoltarea și scalarea lor. Unul dintre acestea este programul Black Sea ClimAccelerator, care acceptă aplicații până pe 15 septembrie.

 • Startup Insights de la fondatoarele Port Originea cu Mine (POM)

  Startup Insights de la fondatoarele Port Originea cu Mine (POM)

  Pe 11 iunie, le-am avut alături de noi pe fondatoarele POM, care au împărtășit din experiența lansării Port Originea cu Mine și cea a ultimelor luni.

 • Fundraising pentru antreprenori

  Fundraising pentru antreprenori

  Înainte să începi să îți prezinți ideea, e important să știi ce contează pentru omul din fața ta. E vorba de o îmbinare de numere și poveste, iar mesajul corect este diferit pentru fiecare om în parte. Învață mai multe despre fundraising pentru antreprenori de la Mădălina Marcu, fundraiser cu experiență de 15 ani și Director dezvoltare resurse ARC România.

 • 9 tendințe și noutăți în antreprenoriatul social - Zoltan Bereczki

  9 tendințe și noutăți în antreprenoriatul social - Zoltan Bereczki

  Ne-am dat seama că există diferite feluri de a face afaceri sociale și că, indiferent unde se încadrează afacerile – sau întreprinderile sociale - în spectrul definițiilor, diferența o face omul din spatele ideii și execuția, spune Zoltan în materialul său de opinie despre afacerile sociale.

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail