romanii sunt antreprenori

Antreprenoriat feminin

Antreprenoriatul local devine tot mai incluziv, iar dezvoltarea sa încurajată: un bun moment de a privi ecosistemul românesc din alt unghi: cel al egalității de gen. Descoperă interviurile și opiniile scrise de femeile care au fondat propriile afaceri!

Cele mai recente
Vezi doar video ( 16 )
 • Avantaje, provocări și context pentru antreprenoriatul feminin în 2023

  Avantaje, provocări și context pentru antreprenoriatul feminin în 2023

  Antreprenoarele din România obțin profituri mai mici dar au randament mai bun decât bărbații. Mediul antreprenorial este însă mai puțin favorabil româncelor comparativ cu alte țări din regiune. În Europa, antreprenoarele au mai puțină încredere că au aptitudinile necesare să pornească un startup și se tem mai mult de eșec decât bărbații.

 • Antreprenoriat feminin – insights, sfaturi și recomandări pentru tinere aspirante

  Antreprenoriat feminin – insights, sfaturi și recomandări pentru tinere aspirante

  Ce le motivează pe femeile care aleg să își deschidă propriul business? Cum a arătat parcursul lor și ce sfaturi au pentru alte antreprenoare aspirante? Ne povestesc Tania Bordianu – Co-fondator Unison - Plant Based Food, Iulia Dorobanțu – Co-fondator Charger.ro, Armina Popeanu – Fondatoare AArchitects Design, Raluca Jianu – Cofondatoare Epic Visits și Roxana Damaschin-Țecu - Cofondatoare Oil Right.

 • Oportunități pentru antreprenoare în 2023: programe, competiții și comunități pentru startupurile fondate de femei

  Oportunități pentru antreprenoare în 2023: programe, competiții și comunități pentru startupurile fondate de femei

  Dacă ești femeie și te gândești să îți deschizi propriul business sau te întrebi cum poți să îl dezvolți pe cel pe care l-ai fondat deja, am pregătit o listă cu câteva oportunități și resurse pentru tine, precum și o listă de comunități cu care să te conectezi și cu fondurile de investiții existente pentru antreprenoare și afacerile lor.

 • Studiu Profil de Antreprenor

  Studiu Profil de Antreprenor

  Cum ultimii ani au fost plini de provocări pentru întreg ecosistemul antreprenorial, ne-am propus să luam pulsul ecosistemului și să analizăm prezența și performanța antreprenorilor din România.

 • Antreprenoriat feminin în 2022 - provocări, motivații și insight-uri din primii ani de business

  Antreprenoriat feminin în 2022 - provocări, motivații și insight-uri din primii ani de business

  În martie, pe Startarium readucem în prim-plan inițiativele fondatoarelor din comunitatea noastră. De data aceasta, am adus împreună antreprenoare din domenii variate, în diferite stadii de dezvoltare, care ne-au împărtășit din insight-urile primilor ani de construire a unui business. Descoperă în acest articol opinii de la Andra Pintican – Fondator Școala de HR, Simona Lăpușan – Co-fondator Zitec și Evelina Necula – Co-fondator Kinderpedia.

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail