Strategie de business

Pentru ca o companie să se dezvolte, are nevoie de o busolă care să o ghideze - în criză sau în vremuri bune. Învață despre strategia de business și aplică instrumente noi în compania din care faci parte.

Cele mai recente
Vezi doar video ( 10 )
 • Cum împarți acțiunile („equity”) între cofondatorii unui startup

  Cum împarți acțiunile („equity”) între cofondatorii unui startup

  Acțiunile oricărei afaceri cu mai mulți fondatori pot fi împărțite în mod egal sau inegal, fix sau dinamic, în funcție de diverși factori. Află ce avantaje și dezavantaje are fiecare metodă, pentru a lua decizia corectă pentru startupul tău.

 • Misiune și impact în business: ce este CSR (Corporate Social Responsibility) și ce presupune

  Misiune și impact în business: ce este CSR (Corporate Social Responsibility) și ce presupune

  În prezent, succesul pe termen lung al unei afaceri nu se mai măsoară doar din punct de vedere al profitabilității financiare, ci și din perspectiva impactului pe care îl are aceasta asupra societății și mediului înconjurător. De aceea, antreprenorii caută constant metode și soluții de a susține mediul înconjurător și comunitatea, prin intermediul activităților lor.

 • Modelul Kurzarbeit: ce este, ce avantaje oferă și cum se aplică și în România?

  Modelul Kurzarbeit: ce este, ce avantaje oferă și cum se aplică și în România?

  Provocările economice și schimbările rapide în piața muncii determină guvernele și companiile, la nivel global, să se adapteze și să caute soluții inovatoare, astfel încât să protejeze locurile de muncă și să mențină un echilibru economic. În fața acestor provocări, multe țări europene au adoptat o abordare eficientă, respectiv modelul Kurzarbeit, cunoscut și sub denumirea de „muncă redusă”. Această strategie are ca scop reducerea programului de lucru în perioadele dificile, astfel încât companiile să nu fie nevoite să recurgă la concedieri masive. În continuare, vei descoperi mai multe despre acest model, care sunt avantajele sale, cum se poate aplica în România și cine poate beneficia de el, precum și categoriile pentru care nu se aplică.

 • Top 15 carti despre business

  Top 15 carti despre business

  Citirea unor cărți despre antreprenoriat te ajută să îți dezvolți o gândire de lider și să deprinzi noi abilități. De asemenea, te ajută să te dezvolți personal și profesional, precum și să inspiri angajații și partenerii de afaceri. Pentru antreprenori, abilități precum gândirea analitică, creativitatea, comunicare asertivă și memoria sunt esențiale pentru a descoperi soluții inovative pentru afacere. Mai jos poți afla de ce este important să citești cărți despre business, precum și câteva recomandări de lectură.

 • Costul de oportunitate: ce este și cum te poate ajuta în afacerea ta

  Costul de oportunitate: ce este și cum te poate ajuta în afacerea ta

  În lumea complexă a economiei, există un concept esențial pentru luarea deciziilor inteligente: costul de oportunitate. Este o idee simplă cu un impact major. De fiecare dată când iei o decizie în afacerea ta, când spui „da” la ceva, atunci spui „nu” la altceva. Aici intervine costul de oportunitate. Acesta îți arată costurile ascunse ale alegerilor tale. Fie că ești la început, visezi la o nouă afacere sau ești deja în branșă de o vreme, înțelegerea costului de oportunitate este arma ta secretă. Te ajută să iei decizii mai înțelepte, să eviți greșelile costisitoare și să profiți de cele mai bune posibilități. Așadar, pregătește-te să-ți ascuți abilitățile de luare a deciziilor, deoarece costul de oportunitate este cheia ta către succes.

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail