Strategie de business

Pentru ca o companie să se dezvolte, are nevoie de o busolă care să o ghideze - în criză sau în vremuri bune. Învață despre strategia de business și aplică instrumente noi în compania din care faci parte.

Cele mai recente
Vezi doar video ( 10 )
  • Cum incluzi ChatGPT în strategia ta de business: 5 exemple practice pentru startupuri

    Cum incluzi ChatGPT în strategia ta de business: 5 exemple practice pentru startupuri

    În activitatea de antreprenor, generative AI îți poate fi de real ajutor în activități precum cercetarea de piață, generarea unui plan de marketing, stabilirea de KPI și obiective specifice care să te ajute să-i atingi, dar și în crearea de conținut digital și în activități de project management. Pentru a obține cele mai bune rezultate din colaborarea cu platformele bazate pe generative AI cum ar fi, spre exemplu, ChatGPT, trebuie însă să știi să vorbești pe limba lor (adică să faci prompt writing). Află din acest articol ce este ChatGPT, cu ce te poate ajuta în mod concret în activitatea de antreprenor și care sunt regulile de bază atunci când faci prompt writing, astfel încât să obții cele mai bune rezultate.

  • Despre SaaS: cum funcționează acest model de business și ce beneficii aduce

    Despre SaaS: cum funcționează acest model de business și ce beneficii aduce

    Dacă plănuiești să îți deschizi o afacere, este important să știi că, pentru a avea succes, trebuie să adopți un model de business modern, care să corespundă tendințelor actuale. În caz contrar, îți va fi greu să te adaptezi la cerințele pieței și va fi dificil să ocupi cota de piață pe care o meriți. De aceea, unul dintre lucrurile pe care le poți face este să te documentezi asupra unui model de business considerat optim, în prezent: modelul SaaS.

  • Cum împarți acțiunile („equity”) între cofondatorii unui startup

    Cum împarți acțiunile („equity”) între cofondatorii unui startup

    Acțiunile oricărei afaceri cu mai mulți fondatori pot fi împărțite în mod egal sau inegal, fix sau dinamic, în funcție de diverși factori. Află ce avantaje și dezavantaje are fiecare metodă, pentru a lua decizia corectă pentru startupul tău.

  • Misiune și impact în business: ce este CSR (Corporate Social Responsibility) și ce presupune

    Misiune și impact în business: ce este CSR (Corporate Social Responsibility) și ce presupune

    În prezent, succesul pe termen lung al unei afaceri nu se mai măsoară doar din punct de vedere al profitabilității financiare, ci și din perspectiva impactului pe care îl are aceasta asupra societății și mediului înconjurător. De aceea, antreprenorii caută constant metode și soluții de a susține mediul înconjurător și comunitatea, prin intermediul activităților lor.

  • Modelul Kurzarbeit: ce este, ce avantaje oferă și cum se aplică și în România?

    Modelul Kurzarbeit: ce este, ce avantaje oferă și cum se aplică și în România?

    Provocările economice și schimbările rapide în piața muncii determină guvernele și companiile, la nivel global, să se adapteze și să caute soluții inovatoare, astfel încât să protejeze locurile de muncă și să mențină un echilibru economic. În fața acestor provocări, multe țări europene au adoptat o abordare eficientă, respectiv modelul Kurzarbeit, cunoscut și sub denumirea de „muncă redusă”. Această strategie are ca scop reducerea programului de lucru în perioadele dificile, astfel încât companiile să nu fie nevoite să recurgă la concedieri masive. În continuare, vei descoperi mai multe despre acest model, care sunt avantajele sale, cum se poate aplica în România și cine poate beneficia de el, precum și categoriile pentru care nu se aplică.

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail