Strategie de business

Pentru ca o companie să se dezvolte, are nevoie de o busolă care să o ghideze - în criză sau în vremuri bune. Învață despre strategia de business și aplică instrumente noi în compania din care faci parte.

Cele mai recente
Vezi doar video ( 10 )
 • Cum identifici segmentele de clienți și cum alegi clientul ideal

  Cum identifici segmentele de clienți și cum alegi clientul ideal

  Pentru toate startupurile și ONG-urile aflate la început de drum, una din cele mai importante chestiuni atunci când vine vorba de scoaterea pe piață a produsului sau serviciului pe care îl dezvoltă o reprezintă, pe lângă atragerea de fonduri și de investiții, definirea segmentelor de clienți cărora li se vor adresa și alegerea acelui „client ideal” (sau customer persona, în termeni de marketing).

 • Cum se schimbă modelul tău de business când vrei să îți scalezi impactul

  Cum se schimbă modelul tău de business când vrei să îți scalezi impactul

  Întreg procesul de product development și de conturare a modelului de business este unul ciclic. Iată ce întrebări și ce instrumente te ajută să faci alegeri potrivite pentru evoluția produsului sau serviciului pe care îl dezvolți.

 • Cum identifici nevoile și problemele clienților tăi | Metodologia ”Job To Be Done”

  Cum identifici nevoile și problemele clienților tăi | Metodologia ”Job To Be Done”

  După ce ai definit segmentele de clienți, trebuie să încerci să afli cât de multe detalii poți legate de stilul de viață, nevoile, problemele, motivațiile și anxietățile clienților tăi.

 • Ce trebuie să știe antreprenorii despre Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (SDGs) ale ONU

  Ce trebuie să știe antreprenorii despre Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (SDGs) ale ONU

  Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU reprezintă un plan de acțiune care să aducă demnitate, pace și prosperitate pentru oameni și planetă – în prezent și în viitor. Pentru susținerea lor au fost lansate atât ghiduri de bune practici și inițiative regionale, dar și oportunități de finanțare care să le susțină. Cel mai cunoscut dintre acestea la nivelul Uniunii Europene este Horizon.

 • QUIZ | 10 minute. 10 acronime de business. Câte cunoști?

  QUIZ | 10 minute. 10 acronime de business. Câte cunoști?

  Descoperă cât de bine cunoști jargonul de business și află ceva nou despre fiecare termen. De la KPI la EBIT, promitem că și dacă știi deja ce înseamnă, tot vei învăța câte ceva nou.

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail