Deciziile sau parteneriatele de business sunt adesea însoțite și de documentele complete care le reglementează. Primul pas este să înțelegi ce anume influențează fiecare dintre ele și să le folosești corect. Învață despre noțiunile legale!
În ultimii 3 ani de zile, Regulamentul General privind Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal s-a transformat în, probabil, cea mai cunoscută reglementare, indiferent că am avut nevoie să înțelegem cum să o respectăm sau pentru că, pur și simplu, am auzit de la prieteni sau cunoștințe că au de implementat conformitatea cu Regulamentul. Iar dacă denumirea de la început te-a băgat în ceață, poate acronimul GDPR te ajută să-ți dai seama despre ce vorbim.
Când statele au început să impună măsuri de restricţii şi carantină şi forţa de muncă s-a mutat din clădiri de birouri, în bucătării, sufragerii şi dormitoare în toată lumea, activele tangibile au început să se devalorizeze considerabil.
Chiar dacă sunt doar la început, afacerile în care există mai mulți acționari trebuie să stabilească felul în care va funcționa compania: de la atribuții, la drepturi și obligații. Iar acestea trebuie să includă și clauzele de proprietate intelectuală.
Ce cuprinde proprietatea intelectuală și de ce trebuie să ții cont în protejarea sa atunci când ești antreprenor? Află din materialul următor, semnat de Paul Cosmovici, Managing Partner @ Cosmovici Intellectual Property.
În ultimii ani, dar mai ales începând cu 2020, pe fondul măsurilor de distanțare socială, tot mai mulți antreprenori au luat în calcul sau chiar au început să folosească semnătura electronică. Lucian Daia, CTO Zitec, ne-a răspuns la cele mai importante întrebări despre acest subiect. Vezi mai jos detalii despre cum adopți o astfel de semnătură, ce opțuni există pe piață și la ce să fii atent.