Noțiuni legale

Deciziile sau parteneriatele de business sunt adesea însoțite și de documentele complete care le reglementează. Primul pas este să înțelegi ce anume influențează fiecare dintre ele și să le folosești corect. Învață despre noțiunile legale!

Cele mai recente
Vezi doar video ( 2 )
 • Cum împarți acțiunile („equity”) între cofondatorii unui startup

  Cum împarți acțiunile („equity”) între cofondatorii unui startup

  Acțiunile oricărei afaceri cu mai mulți fondatori pot fi împărțite în mod egal sau inegal, fix sau dinamic, în funcție de diverși factori. Află ce avantaje și dezavantaje are fiecare metodă, pentru a lua decizia corectă pentru startupul tău.

 • Suspendare activitate firmă: procedură legală, etape, documente necesare

  Suspendare activitate firmă: procedură legală, etape, documente necesare

  Administrarea unui business poate fi copleșitoare uneori, indiferent de experiența pe care o ai în antreprenoriat. Și, gândirea unor strategii cu adevărat eficiente, pentru a-ți transforma businessul într-unul sustenabil, poate presupune uneori o pauză temporară în activitatea firmei. Acest lucru nu înseamnă un eșec, ci este mai degrabă o decizie responsabilă, pe care o poți lua pentru a-ți îndeplini viziunea pe termen lung.

 • Ce este o Persoană Fizică Independentă (PFI)

  Ce este o Persoană Fizică Independentă (PFI)

  Deții deja o certificare pentru domeniul în care dorești să activezi și este vorba despre o profesie liberală? Atunci îți poți lansa propria afacere ca persoană fizică independentă sau PFI. Din acest articol vei afla ce înseamnă PFI, cum se înființează, ce taxe plătești și alte informații utile.

 • Profesiile liberale: ce sunt, cum sunt încadrate, lista completă

  Profesiile liberale: ce sunt, cum sunt încadrate, lista completă

  În situația în care ai o calificare profesională recunoscută și autorizată, respectiv vrei să-ți desfășori o activitate intelectuală pe cont propriu, te poți încadra în ceea ce se numește profesie liberală. Află ce presupune asta în termeni legali, care îți sunt obligațiile față de stat și alte informații importante bine de știut.

 • Totul despre sediu social: ce este și cum se stabilește

  Totul despre sediu social: ce este și cum se stabilește

  Sediul social – un concept fundamental în lumea afacerilor, poate ridica multe semne de întrebare în rândul antreprenorilor la început de drum. Acesta este esențial,, întrucât o afacere nu poate exista fără sediu social. De aceea, este bine să te documentezi din surse sigure pentru a acumula toate informațiile necesare despre acest subiect.

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail