Noțiuni legale

Deciziile sau parteneriatele de business sunt adesea însoțite și de documentele complete care le reglementează. Primul pas este să înțelegi ce anume influențează fiecare dintre ele și să le folosești corect. Învață despre noțiunile legale!

Cele mai recente
Vezi doar video ( 2 )
 • Proprietatea intelectuală | Particularități pentru business-urile cu mai mulți asociați

  Proprietatea intelectuală | Particularități pentru business-urile cu mai mulți asociați

  Chiar dacă sunt doar la început, afacerile în care există mai mulți acționari trebuie să stabilească felul în care va funcționa compania: de la atribuții, la drepturi și obligații. Iar acestea trebuie să includă și clauzele de proprietate intelectuală.

 • Proprietatea intelectuală | Ce trebuie să știi dacă ești antreprenor

  Proprietatea intelectuală | Ce trebuie să știi dacă ești antreprenor

  Ce cuprinde proprietatea intelectuală și de ce trebuie să ții cont în protejarea sa atunci când ești antreprenor? Află din materialul următor, semnat de Paul Cosmovici, Managing Partner @ Cosmovici Intellectual Property.

 • Semnătura electronică – cum funcționează, ce opțiuni ai și la ce te ajută

  Semnătura electronică – cum funcționează, ce opțiuni ai și la ce te ajută

  În ultimii ani, dar mai ales începând cu 2020, pe fondul măsurilor de distanțare socială, tot mai mulți antreprenori au luat în calcul sau chiar au început să folosească semnătura electronică. Lucian Daia, CTO Zitec, ne-a răspuns la cele mai importante întrebări despre acest subiect. Vezi mai jos detalii despre cum adopți o astfel de semnătură, ce opțuni există pe piață și la ce să fii atent.

 • Finanțarea afacerii la început: despre capitalul social

  Finanțarea afacerii la început: despre capitalul social

  Ce este un cap table și cum poate să influențeze el posibilitatea de a primi o finanțare care să îți permită să crești? La ce să te gândești înainte de a decide că e timpul acționari noi în cadrul companiei tale? Îți explică Ionuț Pătrăhău, Co-Fondator Seedblink.

 • Cum îți înființezi o firmă - pași și acte necesare

  Cum îți înființezi o firmă - pași și acte necesare

  Felicitări, ești pe cale să îți deschizi o companie! În materialul următor o să afli care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi dacă vrei să-ți înființezi o entitate juridică, de ce acte ai nevoie și care sunt procedurile de care să ții cont.

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail