Noțiuni legale

Deciziile sau parteneriatele de business sunt adesea însoțite și de documentele complete care le reglementează. Primul pas este să înțelegi ce anume influențează fiecare dintre ele și să le folosești corect. Învață despre noțiunile legale!

Cele mai recente
Vezi doar video ( 2 )
 • Ce este o Persoană Fizică Independentă (PFI)

  Ce este o Persoană Fizică Independentă (PFI)

  Deții deja o certificare pentru domeniul în care dorești să activezi și este vorba despre o profesie liberală? Atunci îți poți lansa propria afacere ca persoană fizică independentă sau PFI. Din acest articol vei afla ce înseamnă PFI, cum se înființează, ce taxe plătești și alte informații utile.

 • Profesiile liberale: ce sunt, cum sunt încadrate, lista completă

  Profesiile liberale: ce sunt, cum sunt încadrate, lista completă

  În situația în care ai o calificare profesională recunoscută și autorizată, respectiv vrei să-ți desfășori o activitate intelectuală pe cont propriu, te poți încadra în ceea ce se numește profesie liberală. Află ce presupune asta în termeni legali, care îți sunt obligațiile față de stat și alte informații importante bine de știut.

 • Totul despre sediu social: ce este și cum se stabilește

  Totul despre sediu social: ce este și cum se stabilește

  Sediul social – un concept fundamental în lumea afacerilor, poate ridica multe semne de întrebare în rândul antreprenorilor la început de drum. Acesta este esențial,, întrucât o afacere nu poate exista fără sediu social. De aceea, este bine să te documentezi din surse sigure pentru a acumula toate informațiile necesare despre acest subiect.

 • Registrul unic de control: ce este și de ce trebuie obținut

  Registrul unic de control: ce este și de ce trebuie obținut

  Orice afacere constituită sub o formă de organizare juridică trebuie să respecte anumite formalități pe parcursul existenței sale. Unele se aplică doar la înregistrarea firmei, în timp ce altele trebuie îndeplinite în mod regulat.

 • Semnătura olografă, olografă electronică și digitală: ce înseamnă și când poate fi aplicată fiecare?

  Semnătura olografă, olografă electronică și digitală: ce înseamnă și când poate fi aplicată fiecare?

  În ultimii ani, tot mai mulți antreprenori au ales să folosească semnătura electronică. Acest lucru vine pe fondul distanțării sociale din pandemia de COVID-19, dar și a acceptării tot mai mult a mijloacelor tehnologice.

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail