Noțiuni legale

Deciziile sau parteneriatele de business sunt adesea însoțite și de documentele complete care le reglementează. Primul pas este să înțelegi ce anume influențează fiecare dintre ele și să le folosești corect. Învață despre noțiunile legale!

Cele mai recente
Vezi doar video ( 2 )
 • Semnătura electronică – cum funcționează, ce opțiuni ai și la ce te ajută

  Semnătura electronică – cum funcționează, ce opțiuni ai și la ce te ajută

  În ultimii ani, dar mai ales începând cu 2020, pe fondul măsurilor de distanțare socială, tot mai mulți antreprenori au luat în calcul sau chiar au început să folosească semnătura electronică. Lucian Daia, CTO Zitec, ne-a răspuns la cele mai importante întrebări despre acest subiect. Vezi mai jos detalii despre cum adopți o astfel de semnătură, ce opțuni există pe piață și la ce să fii atent.

 • Finanțarea afacerii la început: despre capitalul social

  Finanțarea afacerii la început: despre capitalul social

  Ce este un cap table și cum poate să influențeze el posibilitatea de a primi o finanțare care să îți permită să crești? La ce să te gândești înainte de a decide că e timpul acționari noi în cadrul companiei tale? Îți explică Ionuț Pătrăhău, Co-Fondator Seedblink.

 • Cum îți înființezi o firmă - pași și acte necesare

  Cum îți înființezi o firmă - pași și acte necesare

  Felicitări, ești pe cale să îți deschizi o companie! În materialul următor o să afli care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi dacă vrei să-ți înființezi o entitate juridică, de ce acte ai nevoie și care sunt procedurile de care să ții cont.

 • Măsuri juridice în contextul actual | extrase din sesiunea de Q&A

  Măsuri juridice în contextul actual | extrase din sesiunea de Q&A

  În contextul crizei provocate de pandemie, am avut-o alături de noi pe Shirina Ștefănescu-Albu, care ne-a răspuns la toate întrebările despre măsurile care pot fi luate de antreprenori și mediul de afaceri, din punct de vedere juridic, în această perioadă.

 • AGILE development: ce trebuie să știm atunci când contractăm dezvoltare de software în regim agile?

  AGILE development: ce trebuie să știm atunci când contractăm dezvoltare de software în regim agile?

  Ce trebuie să știi înainte să contractezi dezvoltare de software în regim agile? Află mai multe din materialul următor, scris de Radu Zmaranda, Avocat colaborator, CIPP/E, LL.M. la bpv Grigorescu Ștefănică.

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail