Contabilitate și financiar

Plata taxelor, managementul financiar sau relația cu banca - toate sunt importante într-o companie concentrată pe creștere. În această secțiune înveți care sunt cele mai importante elemente care țin de această zonă.

Cele mai recente
Vezi doar video ( 3 )
 • Noile norme pentru TVA & e-commerce în UE: tot ce trebuie să știi

  Noile norme pentru TVA & e-commerce în UE: tot ce trebuie să știi

  De la 1 iulie 2021 vor intra în vigoare reguli noi în ceea ce privește TVA-ul pentru sectorul e-commerce. Normele vizează livrările de bunuri la distanță către clienți din alte State Membre ale Uniunii Europene. Oana Făinarea, specialist Kubik Accounting, clarifică noutațile pentru antreprenorii din Startarium.

 • Semnătura electronică – cum funcționează, ce opțiuni ai și la ce te ajută

  Semnătura electronică – cum funcționează, ce opțiuni ai și la ce te ajută

  În ultimii ani, dar mai ales începând cu 2020, pe fondul măsurilor de distanțare socială, tot mai mulți antreprenori au luat în calcul sau chiar au început să folosească semnătura electronică. Lucian Daia, CTO Zitec, ne-a răspuns la cele mai importante întrebări despre acest subiect. Vezi mai jos detalii despre cum adopți o astfel de semnătură, ce opțuni există pe piață și la ce să fii atent.

 • Taxe 2021 | Noutăți fiscale și date-limită

  Taxe 2021 | Noutăți fiscale și date-limită

  Un an bun începe cu o planificare bună - inclusiv în ceea ce privește finanțele afacerii tale. Anul acesta există o serie de modificări în ceea ce privește taxele și impozitele pentru companii. Iată care sunt cele mai importante:

 • Înregistrare webinar | Optimizări financiare și cum obțin finanțare acum

  Înregistrare webinar | Optimizări financiare și cum obțin finanțare acum

  Pe 26 noiembrie, am discutat cu Nicoleta Pițur (Micro Network Manager, ING Bank), Adina Târnovețchi (Coordonator Regional IMM, ING Bank) și Șerban Vasiliu (Financial Expert, The World Bank) despre soluțiile adecvate de finanțare, cum optimizezi fluxurile financiare și cum găsești sursele prin care să îți “alimentezi” acum afacerea pentru drumul care urmează.

 • 12 pași de la înființarea firmei - Ghid pentru antreprenori nou-născuți

  12 pași de la înființarea firmei - Ghid pentru antreprenori nou-născuți

  Ți-ai înființat compania, ai actele necesare și ești gata să te apuci de treabă. Amintește-ți însă de obligațiile fiscale și contabile pe care le ai deja! Află care sunt primii pași pe care trebuie să îi faci de la Valentina Saygo, expert contabil și consultant financiar.

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail