Contabilitate și financiar

Plata taxelor, managementul financiar sau relația cu banca - toate sunt importante într-o companie concentrată pe creștere. În această secțiune înveți care sunt cele mai importante elemente care țin de această zonă.

Cele mai recente
Vezi doar video ( 5 )
 • Balanța de verificare: ce este și cum să o interpretezi, ca antreprenor

  Balanța de verificare: ce este și cum să o interpretezi, ca antreprenor

  Când ești antreprenor, cunoașterea și înțelegerea balanței de verificare reprezintă primul pas către administrarea afacerii tale într-un mod inteligent. Aceasta nu este doar un simplu document contabil, ci un instrument indispensabil pentru monitorizarea sănătății financiare a businessului tău și pentru luarea de decizii strategice informate.

 • Plătitor sau neplătitor de TVA? Ce înseamnă acest statut și cum să decizi ce alegi

  Plătitor sau neplătitor de TVA? Ce înseamnă acest statut și cum să decizi ce alegi

  Indiferent că ești un antreprenor cu experiență sau abia te gândești să începi un business, trebuie să știi că poate exista un moment în activitatea firmei tale în care s-ar putea să fie nevoie să îi schimbi statutul din firmă neplătitoare de TVA, în companie plătitoare de TVA. Dar ce înseamnă mai exact asta, cum îți influențează afacerea și, mai ales, de la ce sumă devii plătitor de TVA, conform legii naționale?

 • 5 sfaturi pentru echilibrul financiar al afacerii tale, în 2024

  5 sfaturi pentru echilibrul financiar al afacerii tale, în 2024

  Pentru ca schimbările fiscale să nu-ți afecteze businessul anul acesta, Irina Popescu, consultant fiscal, explică în ce ar trebui să investești energie: să înveți să vorbești limba specialiștilor, să-ți automatizezi procesele financiare interne, să-ți actualizezi procedurile, să fii la curent cu modificările fiscale și să-ți faci cu prudență planificarea financiară.

 • RO e-Factura: ce este, ce obligații fiscale aduce și ce avantaje are

  RO e-Factura: ce este, ce obligații fiscale aduce și ce avantaje are

  Tehnologia a eficientizat multe dintre aspectele vieții noastre, de la cum comunicăm, la modul în care gestionăm datele. Acum, prin sistemul RO e-Factura este revoluționat și modul în care ne administrăm afacerile din punct de vedere fiscal, în relația cu organele fiscale și cu ceilalți operatori economici.

 • 🎧 Regimul microîntreprinderilor în 2024

  🎧 Regimul microîntreprinderilor în 2024

  Descoperă cele mai recente schimbări ale regimului microîntreprinderilor în România pentru 2024. Irina Popescu, consultant fiscal acreditat, face o sinteză a evoluției istorice, condițiilor actuale și noilor definiții legislative și îți arată cum aceste modificări te pot afecta și cum să navighezi cu succes cu afacerea ta în contextul noilor reglementări.

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail