Contabilitate și financiar

Plata taxelor, managementul financiar sau relația cu banca - toate sunt importante într-o companie concentrată pe creștere. În această secțiune înveți care sunt cele mai importante elemente care țin de această zonă.

Cele mai recente
Vezi doar video ( 3 )
  • Taxe firme în 2024: ce trebuie să plătești

    Taxe firme în 2024: ce trebuie să plătești

    Un an bun începe cu o planificare bună – inclusiv în ceea ce privește finanțele afacerii tale. Anul acesta, există o serie de modificări în ceea ce privește taxele și impozitele pentru companii. Descoperă în acest articol care sunt cele mai importante.

  • Dobânda compusă: ce este și cum se calculează

    Dobânda compusă: ce este și cum se calculează

    Dacă îți dorești să găsești metode de a-ți crește randamentul investițiilor sau, pur și simplu, te documentezi pentru a-ți construi o relație mai bună cu banii, atunci un concept pe care trebuie să-l cunoști este dobânda compusă. Deși poate influența semnificativ randamentul unor investiții, într-un alt context, aceasta poate reprezenta și costuri mai ridicate pentru tine.

  • Devizul de lucrări: ce este, legislație, mod de utilizare

    Devizul de lucrări: ce este, legislație, mod de utilizare

    Atunci când ești antreprenor iar businessul tău prestează servicii în domeniul construcțiilor și nu numai, un deviz de lucrări te poate ajuta să duci la bun sfârșit un proiect profitabil. Descoperă ce este un deviz de lucrări, la ce te ajută și cum poți să îl folosești în practică, pentru proiectele tale.

  • Deducerea personală: ce este, cum se calculează și cum se acordă

    Deducerea personală: ce este, cum se calculează și cum se acordă

    Deducerea personală este una dintre facilitățile fiscale care ar trebui cunoscută de către orice angajat și angajator. Aceasta nu numai că are un impact semnificativ asupra impozitelor plătite de contribuabili, ci influențează și valoarea salariului lunar net. Descoperă în cele ce urmează tot ce trebuie să știi despre deducerea personală: ce este deducerea personală, cum se calculează și cum poți beneficia de ea.

  • Taxa pe valoare adăugată: prevederi legale, valori și modificări fiscale în 2024

    Taxa pe valoare adăugată: prevederi legale, valori și modificări fiscale în 2024

    TVA-ul a trecut prin mai multe schimbări în ultimii ani. Pe 1 iulie 2021, au intrat în vigoare o serie de reguli în ceea ce privește TVA-ul pentru sectorul e-commerce. Normele vizau livrările de bunuri la distanță, către clienți din alte state membre ale Uniunii Europene. Și anii 2022-2023 au fost marcați de schimbări legislative. Creșterea cotei de TVA pentru anumite sectoare și scăderea plafonului imobilelor pentru care se aplică cota redusă de TVA de 5% sunt doar câteva dintre cele mai importante. Descoperă în cele ce urmează ce alte modificări fiscale importante privind cotele TVA sunt aplicabile începând de la 1 ianuarie 2024.

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail