Contabilitate și financiar

Plata taxelor, managementul financiar sau relația cu banca - toate sunt importante într-o companie concentrată pe creștere. În această secțiune înveți care sunt cele mai importante elemente care țin de această zonă.

Cele mai recente
Vezi doar video ( 3 )
 • Bilanțul contabil. Ce rol are, cum îl analizezi și de ce trebuie să ai unul, indiferent de tipul afacerii tale

  Bilanțul contabil. Ce rol are, cum îl analizezi și de ce trebuie să ai unul, indiferent de tipul afacerii tale

  Ai o idee de afacere sau deja ai pus pe picioare una. Ți-ai făcut planuri, strategii, ai un buget de investiții și câteva idei despre sursele de finanțare și ce cheltuieli te așteaptă. Te-ai sfătuit deja cu un contabil, care se va ocupa de toate documentele necesare, astfel încât să nu ai bătăi de cap, doar că raportările tot la tine ajung. Dacă nu știi să le interpretezi, îți va fi dificil să iei deciziile potrivite, care să te ajute să crești.

 • Creanțele: ce sunt, cum se clasifică și ce impact au asupra afacerii tale

  Creanțele: ce sunt, cum se clasifică și ce impact au asupra afacerii tale

  La început de drum, în general, indiferent de domeniul în care activezi, te poți lovi de probleme de tot felul, atât în ceea ce privește administrarea unei afaceri, cât și în alte domenii de activitate. Mai întâi, trebuie să te familiarizezi cu domeniul și cu ceea ce presupune, mai apoi cu principalele concepte care îl caracterizează, să îți asumi provocările aferente, să fii într-un continuu proces de învățare și să îți clarifici necunoscutele care vor face parte din traseul tău.

 • Taxa pe valoare adăugată: prevederi legale, valori și modificări

  Taxa pe valoare adăugată: prevederi legale, valori și modificări

  TVA-ul a trecut prin mai multe schimbări în ultimii ani. Pe 1 iulie 2021, au intrat în vigoare o serie de reguli în ceea ce privește TVA-ul pentru sectorul e-commerce. Normele vizau livrările de bunuri la distanță, către clienți din alte state membre ale Uniunii Europene. Ulterior, au apărut noi schimbări, în 2022, și urmează a fi implementate și altele, în 2023. Oana Făinărea, specialist Kubik Accounting, clarifică noutățile pentru antreprenorii din Startarium.

 • Ce înseamnă KPI? Cum se stabilesc și urmăresc indicatorii de performanță într-o afacere de succes

  Ce înseamnă KPI? Cum se stabilesc și urmăresc indicatorii de performanță într-o afacere de succes

  Când vorbim despre succesul unei afaceri, analiza se face din două puncte de vedere: cea de marketing - puterea brandului și imaginea sa pe piață (includem aici și imaginea internă a companiei, din perspectiva angajaților), și cea financiară - ce profit are compania, cu ce costuri și cum poate fi ea dezvoltată mai departe.

 • Management financiar pentru organizații cu misiune socială

  Management financiar pentru organizații cu misiune socială

  Cum gestionezi cât mai eficient finanțele afacerii tale, cum faci previziuni bugetare și ce optimizări te pot ajuta? Află despre toate în acest material.

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail