Contabilitate și financiar

Plata taxelor, managementul financiar sau relația cu banca - toate sunt importante într-o companie concentrată pe creștere. În această secțiune înveți care sunt cele mai importante elemente care țin de această zonă.

Cele mai recente
Vezi doar video ( 3 )
 • Ce taxe plătesc SRL-urile în 2023?

  Ce taxe plătesc SRL-urile în 2023?

  Un an bun începe cu o planificare bună – inclusiv în ceea ce privește finanțele afacerii tale. Anul acesta, există o serie de modificări în ceea ce privește taxele și impozitele pentru companii. Descoperă în acest articol care sunt cele mai importante.

 • Ce este cazierul fiscal și cum îl poți obține

  Ce este cazierul fiscal și cum îl poți obține

  Obținerea cazierului fiscal este un proces important și necesar în multe situații, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice. Cu ajutorul acestui document poți demonstra că îți respecți obligațiile fiscale și că ții cont de reglementările legislative.

 • QUIZ | Câți termeni financiari cunoști?

  QUIZ | Câți termeni financiari cunoști?

  Cât de familiar ești cu termenii care țin de sănătatea financiară a ideii tale de business? Hai să vedem!

 • Rolul contabilului și importanța contabilității

  Rolul contabilului și importanța contabilității

  Știință exactă, reglementată prin lege, cu norme, reguli și rigurozitatea pe care o generează domeniile care au la bază matematica, contabilitatea și contabilul sunt cei care gestionează circuitul financiar al oricărei firme. În cele ce urmează vorbim despre rolul contabilului și importanța contabilității, luând în calcul și diferențele dintre acesta și un manager financiar.

 • EBITDA: ce este și cum te ajută să-ți gestionezi operațiunile

  EBITDA: ce este și cum te ajută să-ți gestionezi operațiunile

  Un management financiar eficient se bazează pe analiza amănunțită a unor indicatori de performanță specifici afacerilor. Pe lângă faptul că acești indicatori îți arată imaginea reală a companiei tale, cu ajutorul lor, poți lua decizii operaționale care să îmbunătățească situația financiară a businessului tău.

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail