Contabilitate și financiar

Plata taxelor, managementul financiar sau relația cu banca - toate sunt importante într-o companie concentrată pe creștere. În această secțiune înveți care sunt cele mai importante elemente care țin de această zonă.

Cele mai recente
Vezi doar video ( 3 )
 • QUIZ | Câți termeni financiari cunoști?

  QUIZ | Câți termeni financiari cunoști?

  Cât de familiar ești cu termenii care țin de sănătatea financiară a ideii tale de business? Hai să vedem!

 • Rolul contabilului și importanța contabilității

  Rolul contabilului și importanța contabilității

  Știință exactă, reglementată prin lege, cu norme, reguli și rigurozitatea pe care o generează domeniile care au la bază matematica, contabilitatea și contabilul sunt cei care gestionează circuitul financiar al oricărei firme. În cele ce urmează vorbim despre rolul contabilului și importanța contabilității, luând în calcul și diferențele dintre acesta și un manager financiar.

 • EBITDA: ce este și cum te ajută să-ți gestionezi operațiunile

  EBITDA: ce este și cum te ajută să-ți gestionezi operațiunile

  Un management financiar eficient se bazează pe analiza amănunțită a unor indicatori de performanță specifici afacerilor. Pe lângă faptul că acești indicatori îți arată imaginea reală a companiei tale, cu ajutorul lor, poți lua decizii operaționale care să îmbunătățească situația financiară a businessului tău.

 • Bilanțul contabil. Ce rol are, cum îl analizezi și de ce trebuie să ai unul, indiferent de tipul afacerii tale

  Bilanțul contabil. Ce rol are, cum îl analizezi și de ce trebuie să ai unul, indiferent de tipul afacerii tale

  Ai o idee de afacere sau deja ai pus pe picioare una. Ți-ai făcut planuri, strategii, ai un buget de investiții și câteva idei despre sursele de finanțare și ce cheltuieli te așteaptă. Te-ai sfătuit deja cu un contabil, care se va ocupa de toate documentele necesare, astfel încât să nu ai bătăi de cap, doar că raportările tot la tine ajung. Dacă nu știi să le interpretezi, îți va fi dificil să iei deciziile potrivite, care să te ajute să crești.

 • Creanțele: ce sunt, cum se clasifică și ce impact au asupra afacerii tale

  Creanțele: ce sunt, cum se clasifică și ce impact au asupra afacerii tale

  La început de drum, în general, indiferent de domeniul în care activezi, te poți lovi de probleme de tot felul, atât în ceea ce privește administrarea unei afaceri, cât și în alte domenii de activitate. Mai întâi, trebuie să te familiarizezi cu domeniul și cu ceea ce presupune, mai apoi cu principalele concepte care îl caracterizează, să îți asumi provocările aferente, să fii într-un continuu proces de învățare și să îți clarifici necunoscutele care vor face parte din traseul tău.

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail