Sinteza Decembrie | 12 oportunități de pus în calendar, dacă ești antreprenor

Ca să îți fie mai ușor să navighezi printre oportunitățile ecosistemului și să nu ratezi vreuna dintre ele, am pus la un loc toate știrile importante din luna decembrie. Sunt împărțite în lansări de programe pentru antreprenori, evenimente din care poți învăța și apeluri de finanțare la care să aplici. Pe toate le vei găsi grupate în acest fel lună de lună pe Startarium.

Curios ce te așteaptă în decembrie dacă ești antreprenor? Varianta pe scurt – foarte multe oportunități. Varianta extinsă o găsești mai jos:

Finanțări pe care le poți accesa  

  • 100 milioane de euro pentru sectorul cultural, prin schemă de ajutor de stat

Guvernul României și Ministerul Culturii au aprobat o schemă de ajutor pentru sectorul cultural, prin 5 măsuri dedicate operatorilor din acest domeniu: Pentru a le accesa, aplicanții trebuie să fie înscriși în Registrul Sectorului Cultural și pot face acest lucru numai până pe 09.12.2020. Conform Ministerului Culturii, termenul estimat pentru operaționalizarea schemei va fi începutul anului 2021.

Granturile pentru investiții sunt cuprinse între 50.000 și 200.000 de euro, în funcție de proiect. Eligibile pentru ele sunt  IMM din industria alimentară, energie, echipamente, servicii de îngrijire, reparații și întreținere, turism, hoteluri, confecții. 

Aplicațiile sunt deschise în perioada: 3 decembrie 2020, ora 10.00 - 29 ianuarie 2021, ora 20:00 și pot fi depuse aici.

Prin programul ElectrcUp, IMM-urile și operatorii economici din HORECA vor primi sprijin pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp și 100 kWp necesară consumului propriu și livrarea surplusului în Sistemul energetic național și a stațiilor de reîncărcare de 22 kW pentru vehicule electrice și electrice hibrid plug-in.

Perioada de depunere a aplicațiilor: timp de 60 de zile, începând de vineri, 4 decembrie 2020, ora 10:00. Aplicațiile pot fi depuse aici.

>> Vezi aici lista finanțărilor nerambursabile disponibile în 2020.

Programe care te ajută să crești 

Poți aplica pentru Seria 2 (aplicațiile pentru seria 1 s-au încheiat pe 30 noiembrie, ora 11:00 dimineața). Ca să aplici, completezi acest formular online.

Ca să îți putem fi cu adevărat de ajutor, pregătește-te să ne povestești despre afacerea ta și modelul de business, despre tine și echipă, cifre, evoluții și reacții în ultimele luni, planuri de viitor, nevoi și provocări. În cadrul formularului vei putea defini problema pe care ai nevoie de noi și alege tema de consultanță care te ajută.   

RubikEDU selectează 200 de viitori antreprenori (cu idei sau fără) pentru un program de antreprenoriat cu 20 de ore de ateliere practice, cu exemple actuale, ore de mentoratfondatori și experți, în care participanții își antrenează mentalitatea și abilitățile să facă primul pas asumat către startup-ul lor. Înscrierile se fac până pe 2 decembrie 2020, ora 24.00. 

Commons Accel este un program de accelerare equity-free, care vizează idei de business din următoarele domenii: educație și inovație, orașe și comunități sustenabile, responsible business sau medtech.

Înscrierile pentru cohorta 3, care va lua startul la finalul acestui an, au fost deschise - ele pot fi trimise aici

Evenimente din care să înveți 

Evenimentul face parte din programul Startups League, dedicat fondatorilor early stage și oferă acces la webinarii, evenimente de networking și alte oportunități care să îi ajute să se dezvolte. 

How to Web este una dintre cele mai importante conferințe anuale de tehnologie și inovație din Europa, ce reunește antreprenori în tehnologie, dezvoltatori de produs, developeri, specialiști în marketing online, inovatori și investitori, care sunt în căutare de inspirație și know-how despre cum să dezvolte produse și afaceri digitale. În 2020, conferința a fost anulată din cauza pandemiei, însă evenimentul de pitching are în continuare loc. 

Web Summit aduce împreună oamenii și companiile care redefinesc industria tech la nivel global.  

Conferința este o inițiativă Cluj Startups. Scopul său este acela de dezvolta comunitatea de antreprenori, oferindu-le o serie de workshopuri aplicate. 

>>Vezi aici lista completă a evenimentelor din 2020.  

Evenimente de networking Horizon 2020

Dacă vrei să aplici pentru fondurile Horizon și ai nevoie de parteneri, e important să știi că te poți înscrie la evenimente online dedicate networking-ului, împărțite pe tematici de industrie.  

Evenimentele periodice sunt organizate pentru a facilita găsirea de parteneri care să construiască protocoale și soluții pentru combaterea și gestionarea pandemiei pe care o traversăm.

Industriile vizate în cadrul lor cuprind: diagnosticare Covid, echipamente medicale (inclusiv de igienizare și sterilizare), tehnologia informației și comunicații,

Înscrierile pot fi făcute până pe 31 decembrie inclusiv la acest link.

Evenimentul aduce laolaltă companii și organizații de cercetare din Europa și din afara continentului, pentru a genera noi parteneriate de afaceri, cooperare tehnologică și de research & development.  

Industriile de focus: Reciclare și managementul deșeurilor, Energie Regenerabilă, Eficiență energetică, Economie circulară, Gestionarea resurselor de apă și tratarea apei.

În cadrul evenimentelor, poți găsi furnizori europeni autorizați, noi clienți regionali, parteneri comerciali sau tehnologici și poți primi insighturi valoroase pentru proiectele pe care vrei să le implementezi în compania ta.

Înscrierile pot fi făcute până pe 31 decembrie 2020 la acest link.

>> Vezi aici lista completă a evenimentelor de networking Horizon din 2020.

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail