A bankkal való kapcsolat – mit kell tudni és hol kezdjem

A cégalapítási folyamat befejezéséhez és az üzleti tevékenység megkezdéséhez bankszámlára van szüksége. Mielőtt banki szolgáltatóját választaná, tisztában kell lennie azzal, hogy milyen helyzetekben lesz szüksége rá, milyen lehetőségeket és szolgáltatásokat kínálnak, és milyen különbségek vannak közöttük.

Vállalkozásának igényei a vállalkozás növekedésével változnak: ha eleinte főként fizetések lebonyolítására és fogadására használja a bankszámláját, idővel más szolgáltatásokhoz is hozzájuthat: devizaváltás, hitel, kártyás fizetés bevezetése a weboldalon stb. Erről az alábbiakban mindent megtudhat. 

1. Bankválasztáskor figyelembe veendő tényezők 

Jutalékok, létesítmények, technikai támogatás és a kkv-k igényeinek kielégítése – mi a legfontosabb a bank kiválasztásánál? Ha nem tudja, hol kezdje a kutatást, javasoljuk, hogy tartson szem előtt néhány dolgot a kiválasztási folyamat során. 

Jutalékok – Az Ön által végzett tevékenységtől függően érdemes lenne átnézni a következő műveletekre felszámított jutalékok tájékoztatóját, és szükség esetén a banktól érdeklődni. Íme a jutalékok listája, amelyekről tudnia kell: 

  • Számlanyitási és adminisztrációs díjak, a számla pénznemétől függetlenül; 

  • A kapott kifizetések jutaléka; 

  • Készpénzfelvételi jutalék; 

  • Jutalék más bankoknak történő kifizetések után; 

  • Készpénzes befizetési jutalékok; 

  • Kártyakezelési díj. 

Devizaváltás – Ha jelentős mennyiségű devizával kereskedik, tudd, hogy a pultnál kiírtnál lényegesen jobb árfolyamokat kaphatsz. A devizapiaci tárgyalási árrés esetenként eltérő, banktól, a bankkal, mint ügyféllel ápolt kapcsolattól, de a bankközi piac ingadozásaitól függően is. 

Az árfolyam tárgyalása történhet telefonon, a kialkudott árfolyam általában 5 vagy 10 percig érvényes; ha túllépi ezt a határidőt, akkor újra kell tárgyalnia. Legtöbbször az internetes banki platformokon lehet jobb árfolyamot kapni, ezért ne felejts el ott is körülnézni. 

Internetes és mobilbanki szolgáltatások – Segítségükkel könnyebben nyomon követhető a beérkezett fizetés és ez a szolgáltatás idő-, pénz- és humánerőforrásban valós változást hozhat egy kis- és középvállalkozás számára. Íme a távolról végrehajtható műveletek: 

  • Bármikor megtekintheti bankszámlaegyenlegét és kivonatait; 

  • Fizetés különböző partnereknek/beszállítóknak; 

  • Fizetési visszaigazolások letöltése az elvégzett műveletekről; 

  • Számlák közötti átutalások; 

  • Devizaváltás; 

  • Lekötött betétek alapítása vagy felszámolása; 

  • Hitelek visszafizetése; 

A hálózat – Ha tudja, hogy a pultnál is kell majd műveleteket végeznie, ne felejtse el átnézni az egységek térképét, hogy megnézze, van-e az adott banknak fiókja valamelyik olyan területen, ahová gyakran jár. Minél közelebb van a fiók, annál több időt és pénzt takarít meg, és arra tud majd összpontosítani, ami igazán számít – a vállalkozására. 

Finanszírozás – Ellenőrizze, hogy a választott bank rendelkezik-e kis- és középvállalkozások hitelezési üzletágával, és tevékenységük hány százaléka irányul erre a piaci szegmensre. Ezenkívül ellenőrizze, hogy a bank ismeri-e és jól ismeri-e azt az iparágat, amelyben vállalkozása működik. 

Ezt könnyebben megtudhatja, ha felkeresi a bank weboldalát, és felkeresi a kkv-knak, esetleg kisvállalkozásoknak szánt részt, és időpontot egyeztet egy banki tanácsadóval. 

A bankok a hitelkeret-kérelmeket általában a többi hiteltermékhez hasonló módon elemzik, ami azt jelenti, hogy az elemzés meglehetősen bonyolultnak bizonyulhat. Elérhetővé váltak azonban a vállalatok számára azonnali jóváhagyással rendelkező hitelkeretek; A részvényeseknek csak személyi igazolvánnyal kell megjelenniük a bankban, ha már a bank ügyfelei, vagy a számlanyitáshoz szükséges dokumentumokkal, ha még nem az adott bank ügyfelei. A bank ezután minden szükséges ellenőrzést elvégez külső partnerei adatbázisaiban. 

Elkötelezett tanácsadók – Nagyon fontos a kapcsolat, amelyet vállalkozóként építhet ki a bankkal, és még inkább a banki tanácsadójával. Sok kérdésed lesz, sok technikai dolog van, amit figyelembe kell venned, és ezért rendkívül fontos, hogy legyen egy olyan személy, akihez fordulhatsz, aki támogatást tud nyújtani, és hajlandó mindent elmagyarázni. Legyél proaktív. Olyan termékek vagy szolgáltatások válhatnak elérhetővé, amelyek segíthetnek Önnek, de amelyekről még nem hallott. 

Milyen egyéb szolgáltatásokat tud neked nyújtani a bank – azaz kapcsolatba tudsz-e kerülni olyan emberekkel, akik segíthetnek neked: a potenciális üzleti partnerektől vagy beszállítóktól kezdve a pénzügyi, adózási, számviteli, jogi tanácsadókig. 

2. Kártyás fizetések elfogadása 

A kártyás fizetési rendszer telepítéséhez természetesen bankhoz kell menni. Célszerű azzal a bankkal kezdeni, ahol a folyószámlája van, hogy egyetlen kapcsolattartó legyen minden műveletéhez, és még előnyösebb költségeket is lehessen alkudni, hiszen Ön már ennek a banknak az ügyfele. 

Hogyan működik: 

  • A bank POS eszközt biztosít Önnek (kártyás fizetéshez). A legtöbb POS dedikált kapcsolatokon keresztül csatlakozik a GPRS fizetésfeldolgozó szerverekhez, így nincs szüksége külön internet- vagy telefonvonalra a POS-hoz. 

  • A POS-ok mögötti rendszerek csatlakoztathatók a cég számlájához, de a cég adatbázisaihoz is, hogy nyomon követhetőek legyenek a készletek, fizetési információk, valamint valós idejű tevékenységi, állományi és pénzügyi jelentések készíthetők. 

  • A POS működtetésének költsége a bankkal fennálló kapcsolattól és a szerződés típusától függ, de a legtöbb esetben az árak megegyezés szerint alkudhatók. Általánosságban elmondható, hogy a jutalékok bankonként eltérőek, a tranzakció értékének 0,6%-a és 1%-a között mozognak, de az ügyfél havi forgalmától függően akár egy intézményen belül is előfordulhatnak eltérések. A bankok a tranzakciós jutalékon felül POS bérleti vagy rendszeradminisztrációs díjat is felszámíthatnak. 

Online kártyás fizetés 

Ahhoz, hogy a webhelyén kártyás fizetést tudjon fogadni, elektronikus fizetésfeldolgozó szolgáltatásait kell igénybe vennie. Technikai megoldást is kínál az e-kereskedelmi webhely és az online fizetési alkalmazás összekapcsolására (a fizetési összegek és a fizetési visszaigazolás közlésére). Az ilyen processzorral való kapcsolat fontos a 3D biztonságos technológia miatt, amelyen keresztül az ügyfél adatait biztonságban tartják. Csakúgy, mint a POS-ek esetében, a processzorok az online fizetésekért jutalékot számítanak fel a tranzakció értékének százalékában (átlagosan körülbelül 1%).  

3. A vállalkozásához használható kártyák típusai 

Használhat betéti és hitelkártyákat. 

Az üzleti betéti kártyák egyetlen számlához vagy a vállalat különböző számláihoz kapcsolhatók. A cégnév és a felhasználó neve is minden üzleti bankkártyán megjelenik, hiszen a vállalkozó több bankkártyát is kiállíthat bizonyos dolgozói részére, ezek a kártyák akkor is névlegesek, ha egy számlához kapcsolódnak. 

Miután meghatározta, hogy hány bankkártyára van szüksége, és kik fogják használni, az igényektől függően különböző limiteket állíthat be az egyes felhasználók által végrehajtható tranzakciók számára és értékére. 

Továbbá, ha költségtípusonként vagy költséghelyenként kívánja nyomon követni kiadásait, külön számlát nyithat, amelyhez csak a különböző részlegekből származó vagy a cégénél eltérő beosztást betöltő alkalmazottak férhetnek hozzá. 

Üzleti hitelkártyák - ezzel egyidejűleg hitelkeretet is nyithat, és implicit módon egy vagy több hitelkártyát is csatlakoztathat az üzleti számlához, hogy további pénzügyi források álljanak rendelkezésére vásárlási lehetőség, sürgős helyzet, ill. rendkívüli költségek merülnek fel, és vállalkozása likviditása ilyenkor nem elegendő. 

A megállapodott felső határhoz több kártya is igényelhető, különböző részvényesek vagy alkalmazottak nevére kibocsátva, felhasználónkként egyedi limittel. 

Adónyilvántartás vezetése, kártyás tranzakciók nyilvántartása a számviteli nyilvántartásban 

A betéti és hitelkártyával végrehajtott vásárlások és kiadások nyilvántartásba vételéhez be kell mutatnod a könyvelőnek egy sor igazoló dokumentumot, például annak a számlának a számlakivonatát, amelyhez a kártya kapcsolódik, pénzügyi bizonylatokat, számlákat vagy kiállított bizonylatokat, bankautomatával vagy készpénzfelvételt vagy kártyás fizetést igazoló szállítóval. Az ügyleteket az ügylet napján kell rögzíteni. 

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail