Acceleratorul Innovators for Children 2024 a dat startul înscrierilor pentru a șasea ediție

Innovators for Children, programul de accelerare dedicat dezvoltării și implementării soluțiilor tehnologice care îmbunătățesc viețile copiilor și tinerilor, anunță lansarea celei de-a șasea ediții. Înscrierile sunt deschise până pe data de 19 august.

Ediția din acest an a Innovators for Children caută startupuri, inițiative și antreprenori sociali din România care dezvoltă soluții tehnologice pentru educația, sănătatea și bunăstarea copiilor și adolescenților. Proiectul câștigător va primi o finanțare nerambursabilă de 5.000 de euro și va fi promovat printr-o campanie media. Innovators for Children 2024 este organizat de Impact Hub Bucharest, alături de partenerul său strategic BRD Groupe Société Générale.

Acceleratorul oferă startupurilor selectate în program oportunitatea de a beneficia de resurse valoroase, mentorat, consultanță, suport financiar și acces la o rețea de experți, parteneri și organizații relevante din domeniu. Participanții vor trece printr-un proces de accelerare de două luni pentru dezvoltarea, implementarea și scalarea respectivelor soluții. 

„Trăim într-o epocă în care folosirea tehnologiei este o a doua natură, iar integrarea ei în procesele educative se dovedește a fi o necesitate. La BRD, educația prin tehnologie este una dintre axele noastre majore de acțiune, iar Innovators for Children este una dintre punțile prin care dorim să legăm eficient educația clasică de prezent și viitor. Le urăm succes tuturor participanților la această a șasea ediție a programului și sperăm ca eforturile lor să producă instrumente utile pentru tinerii din școlile și liceele din România”, transmite Flavia Popa (Secretar General, BRD Groupe Société Générale).

Înscrierile în program sunt deschise pentru ONG-uri, startupuri și antreprenori sociali din întreaga țară, care includ în soluțiile propuse componenta tehnologică. Proiectele pot fi în diferite stadii de dezvoltare, de la idei și prototipuri până la soluții deja disponibile pe piață, de maximum 1 an. Sunt căutate în special soluții tehnologice scalabile. Înscrierea se poate realiza prin completarea formularului disponibil pe website-ul oficial al programului, până pe 19 august.

„Suntem extrem de încântați să lansăm cea de-a șasea ediție a acceleratorului Innovators for Children. Acest program a devenit un pilon esențial în sprijinirea soluțiilor inovatoare dedicate copiilor din România. Credem cu tărie că viitorul nostru, ca societate, depinde de capacitatea noastră de a crea un mediu propice pentru dezvoltarea celor mai tineri membri ai comunității. Innovators for Children continuă să aducă valoare și să genereze impact durabil prin susținerea ideilor inovatoare care folosesc tehnologia pentru a îmbunătăți viețile copiilor și adolescenților. Acest program este cu adevărat de suflet pentru noi, deoarece considerăm că este datoria noastră să construim o lume mai bună pentru copii, care reprezintă viitorul și noua generație. Suntem nerăbdători să descoperim și să susținem noi proiecte care vor avea un impact pozitiv major asupra comunităților noastre”, explică Vlad Craioveanu (CEO & Cofondator Impact Hub Bucharest).

Calendarul programului din acest an

După închiderea înscrierilor și în urma procesului de selecție, juriul va alege 10-15 proiecte inovatoare, pentru participarea în program. Innovators for Children 2024 se desfășoară în perioada 24 septembrie – 29 noiembrie, două luni în care startupurile participante vor trece printr-un proces accelerat de învățare și creștere, care va include: construirea și validarea unui model de afaceri, sesiuni de training, mentorat, consultanță, întâlniri de feedback alături de mentori, experți și specialiști în domeniu. Workshopurile din program vizează teme precum: metode de validare a businessului, child safeguarding, impact measurement, management financiar, pricing, pitching.

Programul se încheie la începutul lunii decembrie, cu evenimentul public Pitch Day, în care participanții își vor prezenta soluțiile și evoluția din program în fața publicului, juriului, investitorilor și presei. La final, va fi desemnat un câștigător care va primi o finanțare de 5.000 de euro și va beneficia de o campanie media de promovare, pliată pe nevoile sale de comunicare. 

Provocări și soluții pentru copii și adolescenți

Pentru a afla mai multe despre ediția curentă a acceleratorului, cei interesați sunt invitați să participe la webinarul organizat pe 31 iulie, de Impact Hub Bucharest: „Provocări și soluții pentru copii și adolescenți”. În cadrul acestuia, organizații relevante din România vor discuta despre cele mai importante probleme curente ale copiilor și adolescenților, pentru identificarea adevăratelor nevoi pe care le adresează programul. În cadrul Innovators for Children 2024, participanții vor fi inspirați să ia inițiativa și să propună soluții tehnologice la aceste probleme, dar și la altele, identificate de ei. 

Rezultatele edițiilor anterioare ale Innovators for Children

Prima ediție Innovators for Children a avut loc în 2019. În cele cinci ediții organizate până în prezent, 16 proiecte desemnate câștigătoare au fost susținute prin resursele programului și au primit o finanțare totală de 256.000 de euro. În total, 55 de startupuri au trecut prin accelerator, beneficiind de peste 230 de ore de mentorat și training.

Rutinel, calendarul interactiv al rutinei prin care activitățile zilnice ale copiilor se transformă într-un joc distractiv, a fost desemnat câștigătorul Innovators for Children 2023, de către juriul programului. Soluțiile câștigătoare ale ediției din 2022 au fost: Rito Kids (fost Manuscrito), prima aplicație pentru tablete care ajută copiii de 4-8 ani să își îmbunătățească scrisul de mână într-un mod interactiv, startup premiat la concursuri naționale și internaționale precum Microsoft Cup sau Innovation Labs; Investory, aplicație de educație financiară, dedicată copiilor de 6-10 ani, care combină lecțiile clasice de educație financiară cu tehnologia modernă și cu învățarea prin joc; ONE Learning, platformă și aplicație ușor scalabilă, dedicată părinților și educatorilor, cu ajutorul căreia aceștia pot crea activități practice și interactive (misiuni/quests) off-screen, pentru copiii de  3-8 ani.  

„Innovators for Children a însemnat enorm pentru mine. Când am intrat în accelerator, nu știam nimic despre business, iar acum simt că am făcut un pas semnificativ înainte. Evoluția la nivel de know-how este fantastică. Nici nu contează dacă câștigi acest accelerator, sincer! Cel mai mare câștig al participării mele la Innovators for Children sunt ședințele de mentorat, workshopurile, toate cunoștințele primite de la mentori, care sunt foarte scump de accesat într-un format coerent, sănătos de program. Toată componenta de know-how primită aici face cât 10 premii la un loc! M-aș fi considerat la fel de câștigătoare și dacă nu aș fi luat premiul final”, povestește Alina Androne (Fondatoare Rutinel, proiect câștigator al ediției Innovators for Children 2023).

Innovators for Children este singurul accelerator din România dedicat startupurilor și ONG-urilor care dezvoltă soluții tehnologice inovatoare în domeniul educației, sănătății și bunăstării copiilor. Misiunea acestuia este de a sprijini și facilita dezvoltarea generațiilor viitoare, cu ajutorul tehnologiei. Innovators for Children 2022 a fost desemnat câștigător al Premiului I în categoria Inovație Digitală în CSR, în cadrul CSR Awards.

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail