Bevezető | Mit fogsz tanulni ebben a modulban

Az ötlettől a sikeres vállalkozásig vezető út gyakran kanyargós és kihívásokkal teli - ezért segít, ha megfelelő emberek vesznek körül, mind szakmai tapasztalat, mind gondolkodásmód és értékrend tekintetében.

Az üzlet tényleges fejlődése mellett a csapat az egyik nagyon fontos szempont, amelyet a befektetők figyelembe vesznek, amikor arról döntenek, hogy támogatnak-e egy startupot. Ezért ebben a fejezetben hasznos információkat találsz arról, hogy hogyan lehet szilárd csapatot építeni (legyen az akár kicsi, akár nagy), hogyan lehet azt növelni, és hogyan lehet egészséges belső kultúrát ápolni. Kezdve rögtön veled, az alapítóval.  

Ha elolvastad ezt a fejezetet, tudni fogod, hogyan kell: 

- jobban megérteni, hogy honnan ered a személyes motivációd. 

- toborozni a szükséges embereket   

- funkcionális csapatokat építeni 

- jobb vezető lenni, jó és bizonytalan időkben egyaránt.   

Az alábbi témakörökkel ismerkedhetsz meg a fejezet/modul cikkeiből: 

#Személyi értékek, motiváció és közös cél  

Hogyan fedezd fel, hogy mik a személyes értékeid, amelyek a szakmai utadon vezetnek (akár vállalkozóként, akár egy csapat tagjaként), mik a motiváció mögött álló mechanizmusok, és hogyan hozd össze őket egy csapatban, amelynek közös a célja.  

#Toborzási folyamat egy startupban 

Hol kezdjük, mit tartsunk szem előtt a járvány során, de azt is, hogyan azonosítjuk azokat a nagy potenciállal rendelkező embereket, akiket a csapatunkba szeretnénk.  

#Dokumentáció és interjú 

Hogyan elemezd a beérkező önéletrajzokat (hogyan végezz háttérszűrést), majd hogyan ügyelj arra, hogy az interjú során releváns kérdéseket tegyél fel, hogy jobban megismerd az előtted álló személyt.  

#Minden a vezetésről és a csapatfejlesztésről  

Mit jelent valójában jó vezetőnek lenni, hogyan válhatsz azzá, és hogyan gondoskodhatsz arról, hogy a csapatod fejlődjön és harmonikus dinamikával rendelkezzen.  

#Hogyan építsd fel a munkáltatói márkádat  

Kezdettől fogva fontos lesz, hogy a céged iránt érdeklődők hogyan érzékelnek téged, és hogyan használod a saját csatornáidat a számukra fontos üzenetek közvetítésére. 

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail