Hatékony Facebook hirdetések létrehozása

A Facebook-hirdetések az egyik legpraktikusabb eszköz, amelyet vállalkozásának népszerűsítésére vagy ötlete tesztelésére használhat. Ahhoz, hogy hatékony legyen és meghozza a kívánt eredményeket, először néhány nagyon fontos dolgot kell figyelembe vennie.

Az egyik legnépszerűbb közösségi hálózat, ahol népszerűsítheti vállalkozását, a Facebook. Már évek óta rendelkezésünkre áll a Facebook Ads eszköz, amellyel hatékonyabban népszerűsítheti vállalkozását.  

Egy hatékony hirdetés létrehozása 

Az első összetevő, amire szükségünk van a hatékonyabb Facebook-kampányokhoz, az egy optimalizált céloldal. 

Hogy ez mit jelent? Ez az a céloldal, amelyre a Facebook-felhasználókat küldöd, amikor a hirdetésedre kattintanak. Ezen az oldalon további információkat kell találniuk az általad kínált termékről vagy szolgáltatásról, további érveket kell találniuk a vásárlás mellett, de egy egyértelmű felhívást is, amely a termék megvásárlására vagy a céloldalon elérhető érdeklődési űrlap kitöltésére ösztönzi őket. 

A hatékony Facebook-hirdetések receptjének második összetevője a weboldalad "Köszönöm!" oldala. 

A felhasználók erre az oldalra kerülnek átirányításra, miután vásároltak vagy kitöltötték a terméked vagy szolgáltatásod iránti érdeklődési űrlapot. 

A harmadik összetevő, amiről ma beszélni fogunk, a Power Editor (jelenleg Business Manager), a Facebook fejlett hirdetéskezelő eszköze. 

A Power Editorhoz könnyen hozzáférhet, ha ide kattint: https://www.facebook.com/business/a/online-sales/power-editor. 

A receptünk negyedik összetevője a Facebook Pixel. 

Ez egy, a Google Analyticshez hasonló szkript (ha ismeri), amelyet telepíthet a weboldalára, így lehetővé teszi, hogy nyomon kövesse a regisztrált Facebook-felhasználók aktivitását, amikor a weboldalán tartózkodnak. Pontosabban, láthatja, hogy kik azok a felhasználók, akik beléptek a weboldalra, és megérkeztek a "Köszönöm!" oldalra, tehát vásároltak valamit, vagy azok a felhasználók, akik beléptek a weboldalra, de elmentek anélkül, hogy bármit tettek volna. 

Ez a 4 összetevője a receptünknek, amellyel több eladást érhetünk el a Facebook-hirdetéseken keresztül. Most itt az ideje, hogy elkezdje a lépések megvalósítását, hogy mától kezdve a Facebook hirdetések segítségével eladásokat érjen el. 

1. lépés: a Facebook hirdetési kampányok beállításakor győződj meg arról, hogy azok célja a "kattintások a weboldalra", és nem a "poszt bevonás" vagy a klasszikus boost. Hogy miért? Nos, a Facebook azoknak az embereknek fogja eljuttatni a hirdetéseit, akik a legnagyobb valószínűséggel rákattintanak a hirdetésére, és nem csak a "tetszik" gombot nyomják meg, vagy kommentelnek. 

A 2. lépésben a korábban tárgyalt két összetevőt fogjuk használni, nevezetesen a "Köszönöm!" oldalt és a Facebook Pixel-t. A Facebook Pixel segítségével nyomon követheted, hogy mely Facebook-felhasználók jutnak el a "Köszönöm!" oldalra, vagyis azok a felhasználók, akik megvásárolták a termékedet, vagy kitöltötték a terméked vagy szolgáltatásod iránti érdeklődési űrlapot. 

Mi történik az első kampányok lefuttatása után 

Már lefuttattad első Facebook Ads kampányaid, és elégedett vagy az eredményekkel. De most még hatékonyabb hirdetéseket szeretnél. Mit jelent a hatékonyabb? Több vásárló bevonzását a költségvetésből, vagy skálázást - nagyobb összegek befektetését, hogy még több vásárlót vonzzon. 

Itt az ideje, hogy bevezesd az A/B tesztelést az egyenletbe. Az A/B teszt azt jelenti, hogy megváltoztatod a Facebook-hirdetés egyetlen változóját, és megpróbálod kideríteni, hogy melyik verzió a hatékonyabb. Egy példával élve, vagy megtartod a célcsoportot, a hirdetés szövegét, de megváltoztatod a képet, vagy megtartod a célcsoportot és a képet, de megváltoztatod a hirdetés szövegét, vagy megtartod az egész hirdetést úgy, ahogy van, képet és szöveget, de megváltoztatod a célcsoportot. 

Így lehetőséged lesz megfigyelni, hogy az ilyen típusú hirdetések közül melyik a hatékonyabb a célod - az eladás vagy az érdeklődési forma kitöltése - szempontjából. Végül pedig az alapján fog dönteni, hogy hol a legjobb a vásárlási költsége. Vigyázzon! Ne csak a kattintásonkénti költséget nézd, Téged  az új ügyfél megszerzésének teljes költsége érdekel. 

Van egy rossz hírem a számodra. A statisztikák szerint a weboldalad látogatóinak mindössze 1%-a vásárol, vagy fejezi ki érdeklődését a terméked vagy szolgáltatásod iránt. 

Szóval... mi a helyzet a maradék 99%-kal? A Facebook Pixel segítségével egyéni célközönséget hozhat létre, és így csak azoknak küldhet hirdetéseket, akik már meglátogatták a weboldalát, de nem vásároltak, vagy nem töltötték ki az érdeklődési űrlapot. 

Számukra olyan hirdetéseket kell létrehoznia, amelyek extra okot adnak nekik a vásárlásra. Például azzal növeljük a termékünk vagy szolgáltatásunk iránti bizalmukat, hogy próbaidőszakot vagy visszavételi garanciát kínálunk, ha a termék nem felel meg az igényeiknek. Akár kedvezményt is kínálhatunk azoknak, akik már meglátogatták weboldalunkat, de nem vásároltak, vagy miért ne, szabhatunk időkorlátot az ajánlatunknak. 

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail