Pe 24 nov 2021 ne-am adunat pentru o seară de conversații practice despre impact social, afaceri cu misiune, “mompreneurship”, puterea părinților și responsabilitatea pe care o avem să schimbăm lumea în bine. Vezi care au fost concluziile dacă ai sau îți dorești să pornești un ONG sau un business cu impact social sau, pur și simplu, dacă e un subiect care te mișcă. Alături de Raluca Chișu ( KinetoBebe ), Anamaria Ciuhuță ( Financial Parenting ), Adina Crețu ( Impact Hub Bucharest ) și Alina Pătrăhău ( Asociația Dăruiește Aripi ).
Evenimentul Parents 4GOOD face pare din seria Startarium 4GOOD, dedicată impactului social: programe, resurse și evenimente ce se vor desfășura inclusiv pe parcursul lui 2022. În aceeași serie se desfășoară și Startarium 4GOOD: Impact Accelerator, programul de creștere cu finanțare pentru ONG-uri și afaceri sociale.
4GOOD ne reconfirmă cât de important este rolul copiilor în motivarea acțiunii. Peste o treime dintre proiectele sociale care vin către noi sunt destinate bunăstării copiilor, iar afirmația “îmi doresc un viitor bun pentru ei” este frecventă printre toți fondatorii, deschiderea părinților către impact fiind depășită, poate, doar de cea a generației Z. Mai mult, în mod direct, pentru multe femei antreprenoare, saltul către antreprenoriat este motivat de reașezarea priorităților odată cu primul copil, iar fenomenul “mompreneurship” modelează din ce în ce mai mult ecosistemul.
Pe 24 Noiembrie 2021, așadar, peste 200 de părinți s-au înscris pentru a participa la o conversație la ceas de seară, în care să ne motivăm, inspirăm și susținem reciproc ca să lăsăm amprente mai adânci asupra viitorului — prin afacerile și organizațiile pe care le conducem.
Urmărește înregistrarea mai sus.
SUBIECTE DISCUTATE:
- Cum arată o relație sănătoasă cu banii în antreprenoriatul social
- Opțiuni de finanțare pentru astfel de proiecte
- De ce e important un mindset de scalare, chiar și doar ca exercițiu
- Forme de organizare juridică
- Cum gestionăm încărcătura emoțională în domeniu
- Cum îți împarți timpul între copil și afacere
- Cum mergi mai departe dacă nu îți iese de la început
- Importanța mentoratului și a deschiderii către parteneriate
RESURSE UTILE:
- Ce instrumente de finanțare ai la dispoziție, de la start la scalare
- Cine sunt finanțatorii din România
- Crowdfunding - Ghidul începătorului absolut
- Ce opțiuni juridice ai dacă începi un proiect cu misiune socială
- Ce să ai în vedere când te asociezi cu cineva în business
- Cum poti aplica pentru un mentor, gratuit, în rețeaua Startarium
NEWSLETTER
SINTEZA STARTARIUM
Mapăm lunar oportunitățile de creștere și finanțare pentru antreprenori. La început de lună. Câteodată mai des.
Raluca Chișu, Fondatoare | KinetoBebe
Raluca este economist, a terminat Academia de Studii Economice și este specializată în Marketing și Management Sanitar, cunoștințe pe care le-a completat în ultimii ani cu un aprofundat studiu al economiei sociale.
Conduce de 5 ani Asociația KinetoBebe, asociație care are în mijlocul activității terapia medicală a copiilor, dar care desfășoară și proiecte de educație, informare, formare profesională, susținere a comunităților defavorizate și promovarea valorilor naționale în domeniul terapeutic.
Este voluntar în Asociația de Valori în Educație și oferă sprijin viitorilor manageri școlari. A voluntariat ani de zile în Frankfurt alături de ONG-uri care activau în domeniul promovării valorilor comunitare și de mediu.
Raluca a experimentat multiple aspectele ale antreprenoriatului social, a fost parte din prima cohortă a programului pentru antreprenori Innovators for Children și a participat ca speaker sau moderator la evenimentele de diseminare a impactului pozitiv al celui de al treilea sector economic.
Anamaria Ciuhuță, Fondatoare | Financial Parenting
“Sunt un om care încearcă să facă în fiecare zi ceva bun pentru cei din jur. Sunt veselă, pozitivă, optimistă. Sunt mamă, parteneră, prietenă și mai am câteva roluri, iar în spatele lor sunt eu cea care încearcă să fie în fiecare zi un pic mai bună decât ieri.”
Anamaria are 20 de ani de experiență în domeniul financiar-bancar, este trainer certificat de 14 ani, iar de 4 ani este antreprenoare. Este mentor în comunitatea de femei antreprenor Mamprenoare, în care a început activitatea ca leader pentru București. Timp de un an a fost realizator pentru o emisiune de Antreprenoriat și Parenting la BiziLIVE TV. Scrie pentru blogul său și susține cursuri de educație financiară pentru adulți și copii prin Financial Parenting.
Este creator de conținut și trainer pentru Thrive Global România. A fost speaker la un eveniment TedX și participă ca speaker invitat la evenimente, la emisiuni TV și radio. În paralel conduce afacerile din două companii și o familie.
Adina Crețu, Director Programs & Entrepreneurial Growth | Impact Hub Bucharest
“Am 15 ani de experiență în comunicare și marketing, planificare strategică, business modelling, consultanță și mentorat pentru antreprenori și afaceri la început de drum. Le pun pe toate la bătaie, zi de zi, pentru afaceri ca a ta”
Impact Hub Bucharest este organizația ce susține dezvoltarea antreprenorială a inițiativelor cu impact pozitiv în societate în cadrul unei comunități globale. Vei găsi aici spații de lucru colaborative, programe de dezvoltare și incubare a afacerii, conferințe și evenimente, precum și opțiuni de finanțare prin crowdfunding. Prezentă în București din 2012, organizația face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente.
Lansat în 2016, Startarium adună în același loc tot ce ai nevoie ca să lansezi, să crești și să susții o afacere de succes. O inițiativă Impact Hub și ING, Startarium este construit pe 4 piloni, meniți să ofere sprijin pe cele 4 verticalele ale creșterii antreprenoriale – know how, instrumente, o rețea de oameni și organizații la care poți apela și oportunități active de finanțare și dezvoltare.
Alina Pătrăhău, Fondatoare | Asociația Dăruiește Aripi
Asociația Dăruiește Aripi este o organizație non-profit, fondată în anul 2013 de Alina Pătrăhău, cu scopul de a asigura accesul la servicii medicale și sociale de calitate pentru copiii din România și familiile lor, în special pentru cei cu afecțiuni onco-hematologice.
„Dăruim speranțe celor care le-au pierdut. Dăruim aripi celor ce nu cred în ele. Credem că mai mulți oameni pot realiza mai mult decât unul singur. Asociația se adresează fiecărui om care dorește să se implice. Fiecărui sponsor, fiecărui voluntar. Dăruiește Aripi este asociația tuturor, așa cum și visul am vrea să fie al cât mai multora.” – Alina Pătrăhău, fondator Dăruiește Aripi.
Simbolul nostru, pasărea colibri, este singura care poate zbura în orice direcție și care se poate menține pe loc în aer. În ciuda dimensiunii sale mici, inima unui colibri este mai mare decât a altor pasări. O inimă care bate puternic, de 80 de ori mai puternic decât cea a unui om. Colibri ne inspiră să căutam în noi puterea de a sărbători în fiecare zi viața și dorința de a ajuta și de a dărui aripi.
Dara, noul proiect al asociației este câștigătorul ediției de anul acesta a programului pentru antreprenori Innovators for Children — o soluție integrată menită să asigure continuitatea îngrijirii medicale oferite copiilor cu patologii cronice grave, aducând împreună toți profesioniștii de care este nevoie, indiferent de distanța fizică dintre ei. Aceasta constituie un suport structurat pentru elaborarea, implementarea și evaluarea managementului de caz personalizat, în conformitate cu protocoalele de îngrijire validate.