La ce să te astepți în antreprenoriat

Antreprenorii aflați la început de drum sau aspiranți trebuie să-și calibreze așteptările. Realitatea nu este ca în business plan. Iată câteva lecții și idei despre antreprenoriat!

Cine este antreprenor știe că trebuie să fii mereu pregătit. Pentru bine și pentru rău. Și că niciodată nu se termină treaba. 

Antreprenorii aflați la început de drum sau aspiranți trebuie să-și calibreze așteptările. Realitatea nu este ca în business plan. Iată câteva lecții și idei despre antreprenoriat!

Sfaturile de bine

Ți le dau prietenii și străinii. E bine să ții cont de ele, dar în afacere mergi pe mâna ta! Întotdeauna e mai bine să pierzi pe mâna ta decât pe a altuia! Indiferent ce spun cei din jur, dacă crezi în tine și ideea ta, nu renunța înainte să încerci. Nimeni nu știe cum va fi drumul tău.

Imposibil

Cu siguranță toți ne dorim imposibilul! Ceva ce n-a mai făcut altcineva. Ceva la care nu s-a mai gândit cineva. Ceva ce este diferit. Imposibil pentru unii nu este neapărat și imposibilul tău!

Niciodată

Niciodată n-o să iasă. Niciodată n-o să primești finanțare. Niciodată nu primești ajutor când trebuie. Sau de la cine trebuie. Când primești aceste răspunsuri, nu te lăsa! Doar așa ajungi să vezi cum niciodată nu este universal valabil.

Renunțarea

Da, de multe ori renunți. De multe ori o să plângi. De multe ori o să te simți singur. Dar dacă asta este menirea ta, tu n-o să renunți!

Nevoia

Este cea care cere soluții. Este cea care naște oportunități. Este cea care te-a determinat să vii cu o idee. Dar tot nevoia este cea care te învață!

Antreprenoriatul este un mod de a fi!

A fi mereu pregătit pentru bine și pentru rău. A fi mereu atent la concurență. A fi mereu cu un pas înaintea tuturor. Inovează. A fi mereu diferit. Diferențierea te ajută să nu intri la grămadă. A fi mereu prezent. Marketingul te ajută să fii mereu în cărți. A fi mereu pregătit – cu un jurist și un contabil bun. A fi mereu motivat – pentru echipa și afacerea ta.

Neîncrederea, sfaturile de bine, imposibilul, renunțarea și nevoia sunt “camarazii” unui antreprenor. Dar antreprenoriatul este un mod de a fi și, chiar și cu acești camarazi alături, poți să reușești! Iar atunci când o faci știi să apreciezi și să guști mai bine savoarea succesului.

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail