Intro | De ce este importantă bunăstarea antreprenorială pentru antreprenorii creativi?

Unul dintre cele mai complicate aspecte ale "antreprenoriatului creativ" este probabil a doua parte a expresiei. Mai exact, echilibrarea scopului și a misiunii cu practicile de afaceri durabile. Cumva, opinia generală este că există o contradicție între cele două. Acest curs te va ajuta să rezolvi această contradicție.

Adevărul este că ai nevoie de ambele pentru a construi un proiect durabil, care să producă un impact pozitiv și să contribuie la bunăstarea celor implicați. Creativitatea este menită să fie văzută, împărtășită și folosită pentru a face viața mai frumoasă. Din nefericire, acesta este unul dintre domeniile cele mai afectate din viața noastră "normală" înainte de a fi fost afectată de pandemie. 

Multe întreprinderi sau proiecte creative au avut de suferit de la începutul pandemiei, pentru că majoritatea au fost lăsate într-un spațiu de incertitudine profundă și cu foarte puține opțiuni evidente pe care le-ar putea folosi pentru a-și îndeplini misiunea. Cele mai multe dintre ele au fost nevoite să își regândească și să își reconstruiască în mod radical afacerile și s-au confruntat cu probleme financiare grave.   

Și aici intervine bunăstarea antreprenorială (entrepreneurial wellbeing). Construirea unei afaceri care este atentă la aspectele sale operaționale și la scopul său creativ, nu numai că este mai rezistentă în perioade de criză, dar prosperă și în vremuri calme: are un impact mai mare, ajunge la mai mulți oameni și își lasă o amprentă mai puternică asupra comunității.   

Așadar, contradicția pe care am menționat-o mai devreme este, de fapt, doar o credință stereotipică. De fapt, nu există niciun compromis între cele două componente.   

Dacă vrei să construiești o afacere creativă durabilă, atunci acest curs este cu siguranță potrivit pentru tine. Iată care sunt subiectele despre care vom vorbi:   

  • Cum te poate ajuta Business Model Canvas în ceea ce faci - cum îl poți folosi, cum o fac alții și ce poți învăța de la ei.   
  • Ce ar trebui să știi despre planul tău de afaceri. Fun fact: o să poți folosi un instrument pe care îl poți utiliza singur sau cu echipa ta, pe care îl poți edita și cu care poți experimenta.    
  • Cum să te asiguri că eforturile tale creative primesc răsplata pe care o merită: ce trebuie să știi despre monetizare și prețuri (cum să le stabilești, ce trebuie să iei în considerare)  
  • Cum să conduci oamenii și cum să te conduci pe tine însuți (self-leadership): cum să îți dezvolți mentalitatea potrivită pentru a lucra cu ceilalți și pentru a îndeplini obiectivele pe care ți le stabilești   
  • Ce trebuie să știi despre extinderea afacerii tale la nivel internațional: primii pași pe care trebuie să-i faci, lucrurile pe care trebuie să le urmărești și oportunitățile pe care trebuie să le ai în vedere  
  • Cum să privești altfel ceea ce faci: cum să îmbini creativitatea, impactul social și reziliența în afacerea ta creativă   

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail