Fred Fous: „Este foarte greu să fii un investitor bun, dacă nu ai trecut prin experiența de a construi un startup”

PurposeTech este singurul fond de investiții din Europa Centrală și de Est pentru startupuri very early-stage și pre-seed, axate pe impact: sănătate, educație, sustenabilitate. Am stat de vorbă cu Fred Fous (Fondator & General Partner PurposeTech) despre ce caută la fondatorii în care investește, despre wellbeing-ul antreprenorial și de ce investițiile de capital de risc nu sunt soluția pentru orice startup.

Pentru PurposeTech, România este una dintre cele trei piețe principale pe care se concentrează. Echipa nu a investit încă într-o afacere autohtonă (deși a evaluat câteva zeci). Dar antreprenorii români care au startupuri very early-stage și pre-seed, axate pe impact (sănătate, educație, sustenabilitate), pot obține până la 100.000 de euro din partea acestui fond de capital de risc prin intermediul noului accelerator marca Impact Hub Bucharest/IHB: Impact Creators.

Acesta este cea mai nouă inițiativă marca IHB, care oferă infrastructura necesară (primul spațiu de coworking din România) și organizează constant programe pentru antreprenorii aflați la început de drum (acceleratoare și incubatoare). Impact Creators acceptă startupuri axate pe impact, care au dezvoltat deja un MVP. Înscrierile se fac aici, până pe 24 octombrie; cele 20 de companii selectate vor participa la 2 zile de bootcamp, la București (4 decembrie 2024 și 23 ianuarie 2025). Acceleratorul se finalizează cu un Pitch Day (5 februarie 2025), în urma căruia un business dintre cele 7 care s-au evidențiat în program poate primi o injecție de capital din partea PurposeTech.

👉 PurposeTech a fost fondat în 2023 de Fred Fous și Impact Hub Cehia. Cele două entități mențin în continuare un parteneriat strâns, deci startupurile în care investește fondul beneficiază de uși deschise și acces la o rețea vastă de experți.

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail