Lovepreneurs - Interviu cu Flori Dragomir, Sentimente.ro

Pentru Flori Dragomir, fondatoarea Sentimente.ro, prima platformă românească de matrimoniale și dating, partea preferată a muncii sale este să citească poveștile celor care și-au găsit partenerul prin intermediul site-ului. Despre cum s-a dezvoltat afacerea în cei 19 ani de la lansare poți citi din interviul următor:

Despre pasiune, din perspectivă de business: 4 antreprenori care pun emoțiile în centrul a ceea ce fac au împărtășit poveștile proiectelor lor și ce i-a motivat să pornească pe acest drum - toate, într-o serie specială, despre afacerile care îi ajută pe oameni să se bucure de sentimentele lor, în diferite forme.


Sentimente.ro a luat naștere când internetul din România era încă la început și este prima platformă românească de matrimoniale și dating. Flori Dragomir, fondatoarea sa, crede că unul dintre motivele pentru care site-ul s-a dezvoltat se datorează oamenilor pe care i-a avut în echipă și care și-au adus aportul în cei 19 ani. În materialul de mai jos ne-a împărtășit care au fost provocările întâlnite în tot acest timp:

Cum a apărut Sentimente.ro

Sentimente.ro a luat naștere în anul 2001, de la simpla ideea de a conecta oamenii mai ușor, de a cunoaște mai multe unul despre altul. Aveam prieteni care spuneau că vor să cunoască oameni noi cu care să poată lega conexiuni profunde, prietenii și, de ce nu, sufletul pereche dincolo de cunoștințele pe care le aveau în familie sau printre colegii de birou.

Era o vreme când singura metodă de a cunoaște noi oameni erau internet cafe-urile și, desigur, mIRC-ul. Am reușit să schimbăm asta în 2001 când s-a lansat Sentimente.ro, totodată fiind primul site românesc care a lansat mesageria online pe un browser în piața din România. Era clar că oamenii erau dispuși să încerce noi metode în a-și găsi dragostea pentru că, în 2005, site-ul ajunsese la un ritm de creștere de 1.600 de membrii noi pe săptămână. Site-ul aduna din ce în ce mai mulți utilizatori, dar noi ne doream să oferim un mediu propice pentru cei care își caută cu adevărat jumătatea, așa că în 2011 am trecut, de la modelul free, la cel freemium.

În cei 19 ani de când am pornit, am înțeles că lucrurile bune provin din minți și inimi diferite, care pot transmite emoția în cât mai multe feluri. Faptul că am avut lânga mine, pe parcursul acestor ani, atât de mulți oameni, atât de diferiți a făcut ca Sentimente.ro să ajungă la cât mai mulți oameni. 

Provocările de până acum

În tot acest timp am urmat o rețetă simplă a succesului - inovația. Cea mai mare provocare a noastră a fost WallY - sistemul nostru de inteligență artificială care ajută utilizatorii să se întâlnească mai repede. Desigur că WallY ține cont de informațiile regăsite în profilul fiecărui utilizator, dar, mai important decât atât, ține cont de comportamentul acestuia de pe site. Totul se traduce prin recomandări cât mai aproape de dorințele utilizatorilor. Sentimente a fost încă de la început o aplicație destinată oamenilor care doreau să își găsească rapid și ușor jumătatea. Din acest motiv, platforma poate fi accesată atât din browser, cât și din aplicații. La începutul acestui an, am relansat atât aplicația de Android, cât și cea pentru iOS.

Adesea credem că România este o țară ancorată în obiceiuri ”tradiționale” și că românii nu sunt atât de deschiși în adoptarea soluțiilor moderne - cel puțin în modul în care își cunosc jumătatea. Am observat că acest lucru este doar o falsă impresie, iar realitatea este cu totul alta: în prezent 1 din 3 români își găsesc dragostea online.

Cum e diferit un business cu o miză emoțională mai pronunțată?

Toate business-urile ar trebui să aibă în vedere bunăstarea clienților. Noi însă acordăm o atenție sporită și continuă tocmai pentru că în joc sunt sentimentele fiecărui utilizator. Cred că diferența principală, pe piața de dating cel puțin, este că business-ul urmărește numărul utilizatorilor care se retrag de pe platformă. Scopul final este ca utilizatorul să își gasească cu adevărat dragostea, dar aceasta se traduce prin pierderea a 2 oameni de pe Sentimente.ro. Zilnic, de pe Sentimente, își sterg contul aproximativ 10 utilizatori care invocă ca motiv faptul că au găsit ceea ce căutau.

Partea preferată a muncii tale

Să citesc poveștile de succes, ele îmi oferă certitudinea că Sentimente este pe drumul cel bun. Fiecare poveste te schimbă, te întâlnești cu cel mai frumos lucru din viața lor în acel moment, și anume, iubirea.

Recomandări pentru cei care vor să înceapă o afacere similară

Proiectul a început cu mai bine de 18 ani în urmă, când Internetul în România era la începuturi. Acum Internetul îți oferă multe oportunități, este un miraj, dar în același timp este deschis la nivel global, ceea ce conduce la provocări la nivel de business mult mai mari. Recomandarea este să fii agil indiferent de proiectul ce vrei să îl începi, să fii atent la ce este în piață, ce se lansează și mai ales să crezi în proiectul tău.


Te invităm să urmărești în continuare activitatatea Sentimente.ro pe:

Facebook I Instagram I Website


Citește și: 

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail