10.000 de întrebări

Așadar, te-ai hotărât, ideea ta devine afacere. Felicitări! Acum e însă momentul să începi să îți pui 10.000 de întrebări despre cum vei face lucrurile să meargă.

Așadar, te-ai hotărât, ideea ta devine afacere. Felicitări!

Acum e însă momentul să începi să îți pui 10.000 de întrebări despre cum vei face lucrurile să meargă.

Da, 10.000 de întrebări. 

Și e nevoie ca majoritatea să fie despre practică și context.

Contează mai puțin dacă ideea ta este nouă și o pui tu pentru prima dată în practică. Sau că iei o idee care există deja și o execuți într-un mod nou și excelent. Important e să fii atent, ca antreprenor, la cum pui în practică.

Dracul se ascunde în detalii – așa zice o vorbă din bătrâni. Da, e nevoie să-l descoperi și să-l înlături de acolo – asta poți face doar când acorzi atenție multă detaliilor afacerii tale.

Apoi, deși e evident că afacerea ta nu se va desfășura în vid – fii cu băgare de seamă vizavi de context. Ce înseamnă asta? Tot ce e în jurul tău și în jurul afacerii tale. De la clienți, la furnizori, de la cum se mișcă piața, la cum merge economia. E nevoie sa devii un fin observator a tot ceea ce se întâmplă în jurul tău, din două motive:

  1. ca să fii permanent conectat cu realitatea – da, informația îți dă putere
  2. ca să reacționezi imediat și în timp real - atunci când apar elementele care îți afectează afacerea, fie direct, fie indirect

Hai, mult succes!

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail