A digitális átalakítás esetei és bevált gyakorlatai

Ebben a cikkben néhány példát találhat, amelyek segítenek megérteni az ilyen stratégiák végrehajtásának hatását. Összegyűjtöttünk néhány bevált gyakorlatot a különböző iparágak jelentős szereplőitől.

Tesla 

A Tesla ingyenesen elérhetővé tette az elektromos járművekre vonatkozó összes szabadalmát. Két ok: a piac felgyorsítása és technológiájuk iparági szabványként való kialakítása. Nyomdokukat követte a Ford (elektromos), a BMW (elektromos) és a Toyota (hidrogén). 

GE 

A GE új Leap Engine-jének alkatrészeit 3D nyomtatással gyártják. Ennek eredményeként 19 komponens nyomtatható ki egyetlen nyomtatásban. 5-ször erősebb. A GE várakozásai szerint 2020-ig 3,5 milliárd dollárt fektet be az additív gyártásba. 

Caterpillar és Uptake 

A Caterpillar és az Uptake (egy adatelemző startup) együtt dolgoznak "prediktív diagnosztikai" eszközök kifejlesztésén a Caterpillar ügyfelei számára, amelyek a buldózerek és hidraulikus lapátok által generált adatok hegyeit veszik át, és hasznos információkká alakítják azokat, amelyek segítenek a Caterpillar ügyfeleinek felfogni a lehetséges karbantartást. problémákat, mielőtt azok bekövetkeznének, csökkentve az állásidőt. 

Predix 

A Predix-et a GE ipari internetes felhőmegoldásként vezette be olyan előrejelző megoldásokhoz, amelyek képesek figyelni a mozdonyokat, adatokat gyűjteni a hőről és a rezgésről, és előre jelezni, ha karbantartásra vagy alkatrészcserére van szükség. (A GE 1 milliárd dollár értékben termelt 2014-ben). 

BASF 

A BASF kifejlesztett egy mobil webes platformot, amely lehetővé tette a növénybetegségek számítógépes diagnosztizálását a szántóföldön. A károsodott növények kezelésére közvetlen kapcsolatot létesítenek a legfontosabb BASF termékek és a betegség között. Dél-Amerikában az eladások jelentős növekedést eredményeztek. 

DHL 

A kiterjesztett valóság útja első állomásaként a DHL sikeresen befejezte az intelligens szemüvegek tesztelését célzó kísérleti projektet egy hollandiai raktárban. A technológiát a DHL-es Ricoh-ügyféllel és a hordható számítástechnikai megoldások vezető szakértőjével, az Ubimax-szal együttműködve a raktári műveletek „látási komissiózásának” kialakítására használták fel. 

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail