Digitális munkakörnyezet | Hogyan segíthetik vállalkozását?

A mai munkahely nem csak az a hely, ahol az emberek munkaidejüket töltik. Gyakorlatilag ez egy folyamatosan összekapcsolt légkörré vált, ahol az alkalmazottak könnyen hozzáférhetnek mindenhez, amire szükségük van munkájuk elvégzéséhez. A személyes és a szakmai élet közötti határvonal elmosódik, csakúgy, mint a fizikai munkahely és a tényleges munkavégzés helye közötti határvonalak.

Ezt a folyamatot minden bizonnyal felgyorsította a járvány. Manapság, ahogy a munkahely egyre digitálisabbá válik, az alkalmazottak és a felső vezetés számos innovatív és hatékony módon kapcsolódhatnak és működhetnek együtt. Ez a digitális munkaerő megkönnyíti a tudáscserét a szervezeten belül a hatékony üzleti kapcsolatok kombinálásával a normál munkacsoportokon kívül. 

Míg a digitális munkahely fogalma jelenleg a projektek széles körét mozgatja különböző iparágakban, ez még mindig gyerekcipőben jár. A digitális munkahelynek számos meghatározása létezik, amelyek közül néhány tág hatókörű, mások pedig a fogalom meghatározott aspektusaira összpontosítanak. 

A digitális munkahely a következő logikus lépés a munkahely növekedésében. Tartalmazza mindazokat az eszközöket, amelyeket az alkalmazottak a feladataik ellátásához használnak. A HR és az alapvető üzleti alkalmazások, valamint az e-mail, az azonnali üzenetküldés, a vállalati közösségi média platformok, az intranetek és a portálok nagyon erős példák erre. 

A munkahelyi változásokat elsősorban 3 feltörekvő trend gyorsította fel: 

1. Idősödő munkaerő. Ahogy egyre több baby boomer nyugdíjba vonul, rengeteg információt hagynak hátra, ami gondot jelent, mert szakértelmük és tudásuk kritikus fontosságú a leendő szakemberek alapjainak megteremtésében. 

2. Az állandó információáradat – itt a Big Data a divatszó. Sok szervezet és alkalmazott számára kihívást jelent, hogy felfedezzék, mire van szükségük, amikor szükségük van rá, mivel az információk exponenciális ütemben gyarapodnak. 

3. Gyors megoldások szükségessége. Ahhoz, hogy a mai rohanó munkakörülmények között el tudják végezni feladataikat, és betartsák a határidőket, az egyéneknek gyorsabban kell dolgozniuk, és hatékonyabban kell együttműködniük. Az intranetek meglehetősen hatékonynak bizonyultak ezen a területen, és a következő logikus lépés a digitális munkahelyek kialakítása. 

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail