Stop & Reflect - R-Create | Ce am învățat în 2021

“Am început 2021 cu lecțiile învățate din 2020 – și anume: never take anything for granted. Și mai ales că trebuie să fii agil și să te adaptezi tot timpul pentru a nu rata momentele potrivite pentru a crește”, ne-a dezvăluit Linda Vasilescu, Fondator R-Create.

La final de an, facem un pas în spate și privim către ceea ce a însemnat 2021 pentru ecosistemul local și reprezentanții săi, antreprenori sau susținători ai acestora - de la provocări și lecții învățate (și au fost din plin și anul acesta), la succese și momente de celebrare. #stopandreflect este o serie de interviuri cu fondatori, consultanți, mentori sau investitori locali și ocazia cu care deschidem o conversație necesară despre lecțiile lui 2021, deciziile pe care le-a adus și intențiile cu care intrăm într-un nou an.

Citește concluziile fiecăruia, învață din ele și nu uita să-ți faci propria retrospectivă înainte să începi cu energie noul an.


Despre R-Create

R-CREATE este un start-up care a apărut în 2018 incubatorul REUSE Hub. Este soluția de împachetare sustenabilă, creată special pentru comercianții online, prin care ambalajele de unică folosinţă aferente livrărilor sunt înlocuite cu un ambalaj returnabil şi refolosibil. 

Echipa de bază vine din mediul de consultanță de business dar a primit încrederea și susținerea unor investitori locali și din Europa, astfel încât acum au alături de ei și experți care le-au devenit mentori și parteneri. 


Cu ce planuri/gânduri ați început 2021? Cum s-au întâmplat/schimbat ele?  

Am început 2021 cu lecțiile învățate din 2020 – și anume: never take anything for granted. Și mai ales că trebuie să fii agil și să te adaptezi tot timpul pentru a nu rata momentele potrivite pentru a crește.  

Dar și mai important 2021 a fost anul în care alături de noi au intrat o serie de investitori care ne-au acordat încrederea lor pentru a continua acest proiect. O dată cu asta a venit și responsabilitatea de a dezvolta cât mai corect un proiect de economie circulară în Romania, și de a-l crește pe principiile unui business. Cu siguranță anul 2021 a fost anul parteneriatelor, care sperăm noi să fie pe termen lung. 

Anul acesta am dezvoltat și o primă versiune a soluției digitale de packaging-as-a service, care este deja folosită. De asemenea, ne-am găsit parteneri locali care au contribuit la definirea serviciului nostru. Ambalajul returnabil R-CREATE a devenit acum un serviciu standard la DPD Romania și poate fi accesat de orice magazin online. 

Sunt doua milestones asumate către acționarii noștri, pe care ne bucurăm că le-am atins. Pe drumul acesta ne-am bucurat de încurajările primite ca feedback din partea publicului dar și de sfaturile mentorilor noștri. Pentru ambele suntem foarte recunoscători. 


Cum vă uitați acum la 2022? La ce vă așteptați, pentru ce planificați, pe ce o să vă concentrați?

Am început în acest an sa validăm soluția noastră în Romania cu jucători din ce in ce mai mari. Plănuim să continuam acest drum și vizăm mai multe parteneriate cu magazine online cunoscute (cu care avem deja deschise discuții). Vrem să diversificăm metoda de returnare și să oferim posibilitatea de a fi aduse ambalajele la puncte fixe, pentru a oferi mai multă flexibilitate. 

De asemenea, plănuim ne facem cunoscută viziunea și in afara granițelor, asa cum am început din 2021 – prin participarea ca speaker la conferințe specifice în vestul și nordul Europei. 

De asemenea vizăm si o noua runda de finanțare in Q2 a anului 2022, pentru care ne pregătim deja, fiind in discuții cu o serie de fonduri de investiții și investitori privați. 

Dacă ar fi să-i inviți pe cititorii Startarium să își răspundă, pentru ei, la o întrebare - care ar fi această întrebare? 

Știi că anul acesta în Romania de Black Friday s-au livrat 5 milioane de colete? Asta înseamnă 5 milioane de cutii aruncate într-un interval de 6 zile. Dacă ai avea opțiunea unui ambalaj de transport reutilizabil, tu ce ai alege? 


Poți urmări R-Create și pe: 

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail