Stop & Reflect - Andrei Dudoiu, co-fondator Human Finance | Ce am învățat în 2019

Dupa 20 de ani de banking mi-am dorit o schimbare către ceea ce noi am denumit ca fiind “new Romania”. Am lansat 2 proiecte startup, pentru antreprenorii inovatori și etici: Human Finance și SeedBlink.

La final de an, facem un pas în spate și privim către ceea ce a însemnat 2019 pentru ecosistemul local și reprezentanții săi, antreprenori sau susținători ai acestora - de la provocări și lecții învățate, la succese și momente de celebrare. #stopandreflect este o serie de interviuri cu fondatori, consultanți, mentori sau investitori locali și ocazia cu care deschidem o conversație necesară despre lecțiile lui 2019, deciziile pe care le-a adus și intențiile cu care intrăm într-un nou an.

Descoperă întreaga serie de materiale Stop & Reflect - Ce am învățat în 2019

Citește concluziile fiecăruia, învață din ele și nu uita să-ți faci propria retrospectivă înainte să începi cu energie noul an.


Cum am crescut anul acesta

New life, new perspectives, new experiences. Dupa 20 de ani de banking mi-am dorit o schimbare către ceea ce noi am denumit ca fiind “new Romania”. Am lansat 2 proiecte startup, pentru antreprenorii inovatori și etici: Human Finance, platforma de finanțare și accelerare și SeedBlink, prima platforma de equity crowdfunding din Romania.

Ecosistemul antreprenorial în 2019

Noi am luat contact direct cu acest ecosistem exact anul asta, dar pot spune ca în acest an se simte clar o dinamică și evoluție: mai multe startupuri, puțin mai bine pregătite, clar mai mult interes din partea investitorilor de toate categoriile. 

3 lucruri remarcate în lucrul cu antreprenorii

  • entuziasm, 
  • uneori prea mult atașament față de produs, 
  • nevoia de knowledge pentru evoluție.

Ce urmează în 2020: gânduri și planuri de viitor

Cu gânduri optimiste, am reușit să ne facem rodajul în acest ecosistem, la fel și proiectele noastre. 2020 este anul în care atât Human Finance, cât și SeedBlink ne așteptăm să demonstreze.

Despre ecosistem

Ecosistemul va continua să crească atât ca volum, dar și calitativ pe masura ce evolueză si interesul, ele merg mana în mână. Mă aștept ca mai mulți corporatiști să își dorească în zona de antreprenoriat.

Cărți pe care le-ai recomanda unui antreprenor la început de drum

  • The Lean Startup by Eric Ries a devenit standardul ;)
  • Disciplined Entrepreneurship: 24 Steps to a Successful Startup by Bill Aulet
  • Crossing the Chasm by Geoffrey A. Moore

Mulțumim pentru gânduri și contribuția în comunitatea Startarium, Andrei! Mult succes în continuare!

Te invităm să urmărești evoluția Human Finance pe:

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail