💊 Pastila de antreprenoriat #3: 4 miliarde € nerambursabili + ce rezolvă AI în afaceri + totul despre pâlnia de conversie

Ți-e greu să găsești informațiile care te interesează din lumea antreprenoriatului printre știri de la biroul electoral, comentarii politice și dezbaterea manele la Coldplay? Am căutat noi pentru tine și am găsit câteva subiecte chiar ofertante. Descoperă-le în „Pastila de antreprenoriat”.

În acest episod vorbim despre creșterea salariului minim brut și despre fondurile nerambursabile pe care le poți accesa în această vară. Descoperim câți antreprenori își vând produsele prin eMAG Marketplace și câte francize noi în HoReCa se deschid anual în România și discutăm despre metoda prin care angajații concediați se răzbună pe angajatorii lor. În plus, afli cum să optimizezi pâlnia de conversie când ai un business online, dar și cum poți găsi soluția AI potrivită pentru afacerea ta. 


  • De la 1 iulie, salariul minim brut pe țară garantat în plată va crește de la 3.000 la 3.700 de lei. Guvernul a aprobat și creșterea de la 200 la 300 de lei a sumei netaxabile din salariul minim pe economie. 
  • Aproape 57.000 de antreprenori își vând produsele prin eMAG Marketplace. Dintre aceștia, peste 12.000 de selleri români activi vând internațional prin platformă în Ungaria și Bulgaria, eMag Marketplace fiind o soluție viabilă de export pentru antreprenori. 
  • Vara aceasta, autoritățile pun la bătaie fonduri nerambursabile de peste 4 miliarde de euro pentru firme pe 10 axe de dezvoltare. Descoperă oportunitățile actuale de finanțare în secțiunea Obține finanțare de pe site-ul Startarium. 
  • Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene oferă până la 300.000 de euro pentru companiile care se listează la Bursa de Valori București. Află cum poți beneficia de avantajele apelului de proiecte „Listarea la bursă a întreprinderilor”. 
  • Până la 200 de francize noi se deschid anual în România, în sectorul HoReCa. Descoperă care este valoarea investiției într-o franciză HoReCa în funcție de dimensiunea restaurantului, dar și care sunt cele mai de succes branduri pe care le-am „exportat”. 
  • Filmulețele pe TikTok sunt noua metodă prin care unii angajați concediaţi se răzbună pe foștii angajatori. Află ce poți face ca să previi un astfel de eveniment și să-ți păstrezi o imagine bună în calitate de angajator. 

În afară de știrile săptămânii, avem pentru tine și două doze de învățare: 

  • Află totul despre pâlnia de conversie online: de la etape și strategii, până la conținut care vinde. Ți-am pregătit un material plin de exemple practice și sfaturi care te vor ajuta să transformi consumatorii în lead-uri, apoi în clienți și poate chiar în ambasadori de brand. 
  • Descoperă 3 provocări de business pe care le poți rezolva cu AI! Poți asculta conversația cu Roxana Voicu-Dorobanțu, specialist în managementul riscului în afacerile internaționale, tech enthusiast și innovation supporter, aici. De asemenea, te invităm să te înscrii la cursul gratuit „AI pentru antreprenori” susținut de Roxana pe platforma Startarium eXperience. 

Intră pe experience.startarium.ro și hai să înveți despre domenii esențiale pentru antreprenorii de azi, de la management financiar și AI la crearea de comunități sau de conținut online!  

Gazdele noastre, Maria Bercea – Content curator @ Startarium & Impact Hub Bucharest, și Irina Bădescu – Content writer @ Startarium & Impact Hub Bucharest, îți dau întâlnire în fiecare vineri pe Spotify, YouTube, Apple Podcasts și, bineînțeles, pe site-ul Startarium.   

La acest podcast au contribuit Monica-Ioana Buzea (știri) și toată echipa Startarium & Impact Hub Bucharest.  

Grafica: Adina Stroe  

Muzica: Catch It - Yurii Semchyshyn pentru Pixabay 

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail