Lovepreneurs - Interviu cu Cristina Dobrescu, Livrez Dragoste

Livrez Dragoste este un business online prin intermediul căruia oamenii trimit scrisori și cadouri celor dragi. Despre cum a reușit Cristina Dobrescu să readucă farmecul mesajelor scrise de mână aflați din materialul următor:

Despre pasiune, din perspectivă de business: 4 antreprenori care pun emoțiile în centrul a ceea ce fac au împărtășit poveștile proiectelor lor și ce i-a motivat să pornească pe acest drum - toate, într-o serie specială, despre afacerile care îi ajută pe oameni să se bucure de sentimentele lor, în diferite forme.


De 6 ani, Livrez Dragoste face mesajele de recunoștință și iubire să prindă viață și să ajungă la cei pentru care au fost scrise. Cristina Dobrescu, fondatoarea proiectului, spune că în 2014, când a început, nimeni nu dădea șanse prea mari de reușite unei astfel de afaceri. După un an de cotitură în viața business-ului, ea a împărtășit cu noi povestea și provocările Livrez Dragoste, în interviul de mai jos: 

Povestea Livrez Dragoste

Livrez Dragoste este un business online prin intermediul căruia oamenii trimit scrisori și cadouri celor dragi. Oamenii intră pe site, aleg varianta de scrisoare sau cadou, ne trimit toate detaliile pentru livrare și noi ne ocupăm de realizarea și trimiterea lui.

În momentul de față, există 2 caligrafi permanenți și mai mulți colaboratori part-time. Numărul scrisorilor variază, în lunile aglomerate între 500-700 de scrisori pentru persoane fizice, multe pentru branduri, iar în lunile normale, între 100 și 300 de scrisori.

Folosim hârtii colorate cu diferite texturi, hârtii și plicuri cu semințe care pot fi plantate, plicuri diferite, modalități diferite de împachetare: scrisoare în plic cu sigiliu, scrisoare în plic de plantat, scrisoare papirus care vine într-o cutie de lemn, scrisoare în sticlă, puzzle.

Clienții au posibilitatea de a ne trimite ei textul, însa cei mai mulți optează pentru a le compune noi textul. Ne trimit detaliile și în baza lor noi concepem textul, îl trimitem înapoi pentru confirmare și abia după ce își dau acordul, scriem scrisoarea și o trimitem către destinatar.

Cum a apărut proiectul

Proiectul a apărut din dorința de a-i ajuta pe oameni să transmită mai ușor gândurile lor și, de ce nu, într-un stil mai personal, prin intermediul unei scrisori. Atelierul a apărut în martie 2014, inițial ca un proiect gratuit prin intermediul căruia îi încurajam pe cei din București să le spună ceva celor dragi prin intermediul unei scrisori. Deoarece cererea a fost atât de mare, iar sponsorul ne-a spus că nu mai poate susține proiectul, am luat o scurtă pauză, în jur de 3 luni, și am revenit cu noi propuneri de scrisori și cu posibilitatea de a trimite scrisori oriunde în România contra-cost (toate prețurile sunt disponibile pe site).

De atunci, proiectul s-a schimbat destul de mult. Am păstrat aceeași idee – a mesajelor scrise de mână, însă în tot acest timp am adăugat noi variante de împachetare, cadouri pe care oamenii le pot alege, lucrăm cu foarte multe branduri, agenții și suntem deschiși provocărilor.

Provocările de până acum 

Anul anterior (2019) a fost cel mai dificil de până acum deoarece business-ul s-a împărțit între cei doi fondatori și abia în luna august lucrurile s-au lămurit, iar partea de business mi-a rămas mie (doar eu mă ocup acum de Livrez Dragoste). Tot anul a fost pe pierdere și, încă din luna august, m-am luptat ca să ajung pe profit și să termin anul cu bine. Lunar, am „stat cu ochii” pe actele contabile ca să îmi dau seama dacă voi avea sau nu șanse să termin anul pe profit. În luna noiembrie, eram pe pierdere, iar până pe 9 decembrie deja ajunsesem pe profit de aproape 4 ori mai mare decat fusese pierderea înregistrată pâna în momentul acela.

A fost foarte greu, cu multe nopți nedormite și mult stres, credeam că nu voi reuși să ajung pe profit, iar ziua în care m-a sunat contabila și mi-a spus ca îmi atinsesem targetul (acela de a ajunge pe profit, nu conta suma), a fost cea mai fericită zi de business de până atunci. Mi s-a părut incredibil tot ceea ce am reușit să fac până la final, dar s-a adeverit gândul meu: dacă îți dorești ceva cu adevărat și muncești îndeajuns pentru acel lucru, în final vei reuși. Și am reușit. Cu bucuria aceasta am terminat anul și cu dorința de a face și mai mult, mult mai mult anul acesta!

Cum e diferit un business cu o miză emoțională mai pronunțată?

Business-ul meu e un business diferit. Acum aproape 6 ani, nimeni nu ar fi dat credit unui business care se bazează pe scrisul de mână. Îmi amintesc că au existat atunci îndoieli din partea prietenilor, a brandurilor la care am mers pentru parteneriate și, mai ales, la început – numele a fost unul care îi speria pe potențialii clienți – business pentru că deseori auzeam următorul răspuns: sună bine, dar noi nu livrăm dragoste. Și a fost nevoie de mult timp, campanii făcute în offline ca oamenii să înțeleagă că Livrez Dragoste nu este doar despre a livra dragoste între îndrăgostiți, ci despre a le reaminti oamenilor cât de importanți sunt pentru tine.

Partea preferată a muncii tale 

Cel mai mult, îmi place că interacționez cu oameni din diferite domenii, medii, că aflu poveștile lor care mă impresionează și îmi dau de gândit și mie pentru relațiile pe care le am, cum să gestionez mai bine anumite situații.

Nu îmi plac momentele în care simt că timpul trece rapid și nu reușesc să fac și mai mult decât ceea ce mi-am propus, perioadele cu lucruri de rezolvat „ieri”. Însă așa este când sunt momente aglomerate și îți dorești să faci cât mai mult, este imposibil să nu existe și momente de genul acesta. Totuși, întotdeauna este important cum le rezolvi sau cum le depășești.

Cea mai importantă lecție pe care am învățat-o de când mă ocup de acest business este că orice ar fi, e mai bine să spui sau să scrii ceea ce simți înainte de a fi prea târziu. Și că dacă îți dorești ceva, fă-o atunci când e momentul, nu aștepta prea mult.

Recomandări pentru cei care vor să înceapă o afacere similiară

Este greu să mă pronunț aici. Eu știu că brandul Livrez Dragoste a avut nevoie de timp și perseverență pentru a ajunge unde este acum și pentru are nevoie de și mai multă putere pentru planurile de anul acesta.


Te invităm să urmărești în continuare activitatatea Livrez Dragoste pe:

Facebook I Instagram I Website


Citește și: 

 

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail