Cum creezi un NFT

Acum că ai învățat elementele de bază și ce presupune acest proces, ești gata să creezi primul tău NFT. Un NFT poate fi realizat printr-o varietate de metode, după cum ai văzut în articolul anterior.

Prin urmare, trebuie să fi conștient de alegerile pe care le faci. De exemplu, dacă ai nevoie de un NFT în cel mai scurt timp posibil, dacă nu știi să codezi și nu te deranjează părțile centralizate, ai putea alege să folosești una dintre piețele NFT respectate. 

Oricine are un portofel crypto are acces la o serie de platforme NFT de încredere sau la piețele NFT. Rarible, SuperRare, OpenSea, Mintable, Nifty Gateway și multe altele sunt exemple. În plus, unele burse centralizate mari (CEX) și-au lansat în ultima vreme propriile piețe NFT, cum ar fi FTX și Binance.  

În plus, deoarece OpenSea continuă să fie cea mai populară piață NFT, ne vom concentra asupra ei. Drept urmare, vom analiza mai în detaliu cum să creăm NFT pe OpenSea. Cu toate acestea, trebuie să subliniem faptul că aceasta este o metodă centralizată de emitere a NFT-urilor. Drept urmare, nu este ceva ce recomandăm persoanelor cu experiență sau care au abilități solide de codare. Cu toate acestea, este, de departe, cea mai rapidă și mai ușoară abordare pentru a crea un NFT.  

Poți începe prin a vizita site-ul oficial al OpenSea. Odată ajuns acolo, trebuie să dai clic pe butonul "Create" (Creați): 

În pasul următor ți se va cere să-ți conectezi portofelul. Vei avea câteva opțiuni (vezi imaginea de mai jos), dar noi credem că MetaMask este cea mai bună. MetaMask este, de asemenea, cel mai simplu mod de a autentifica Ethereum în viitoarea ta dApp. Drept urmare, vei folosi această formă de portofel de criptomonede. 

După ce te-ai înregistrat și ți-ai selectat portofelul, vei fi trimis la un ecran unde poți să crea NFT-ul:  

În partea de sus a paginii, poți adăuga un fișier de convertit în NFT. Pur și simplu alege fișierul de pe computerul tău făcând clic pe butonul imagine.  

Primul set de restricții poate fi vizibil în acest moment. Sunt acceptate numai anumite formate de fișiere (JPG, PNG, GIF, SVG, MP4, WEBM, MP3, WAV, OGG, GLB, GLTF), iar dimensiunea fișierului nu poate depăși 100 MB.  

După ce ți-ai încărcat fișierul, poți da un nume NFT-ului tău. Acesta poate fi orice, dar trebuie să fie completat. Restul caracteristicilor sunt în întregime opționale. Activează butonul "Create" din partea de jos a ecranului după ce ai încărcat fișierul și ai dat un nume NFT-ului tau. Poți să creezi NFT-ul făcând clic pe acesta.  

Asigură-te că MetaMask-ul tău este conectat la rețeaua principală Ethereum în acest moment. De asemenea, merită menționat faptul că crearea unui NFT pe blockchain-ul Ethereum poate fi costisitoare. Prin urmare, vei avea nevoie de o cantitate substanțială de ETH în portofelul tău pentru a plăti costurile de tranzacție. Poți să-ți vinzi NFT-ul sau să îl muți la o altă adresă după ce l-ai creat. 

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail