Cum construiești un site | Subiecte esențiale

Crearea unui site web poate părea simplă, dar există câteva lucruri de avut în vedere atunci când îți construiești propriul site web.

Numele de domeniu pe care îl vei folosi 

Numele de domeniu al site-ului tău este adresa online a acestuia. Myawesomewebsite.com, de exemplu.  

Numele domeniului și toate subpaginile sunt incluse în URL. Ia în considerare acest URL: https://myawesomewebsite.com/about.   

CMS-ul pe care îl vei utiliza  

Acronimul CMS înseamnă Content Management System (sistem de gestionare a conținutului). Un program care îți permită să îți proiectezi, încarci și să îți publici site-ul web. WordPress și Joomla, de exemplu.  

Website Builder: o versiune mai simplă a unui sistem de gestionare a conținutului (CMS) conceput pentru site-uri web de dimensiuni reduse. Acesta permite modificarea simplă a site-ului web și oferă o varietate de șabloane predefinite. De asemenea, acționează ca serviciu de găzduire web.  

Serviciul de găzduire web care se potrivește nevoilor tale 

Un serviciu de găzduire web este o locație în care îți poți posta site-ul web pentru ca alții să îl vadă. Bluehost și Siteground sunt două exemple.  

Designul site-ului tău și experiența generală a utilizatorilor  

Responsive web design: ecranele din ziua de azi sunt de diferite dimensiuni (computere desktop, smartphone-uri etc.). Proiectarea site-urilor web responsive se adaptează automat la dimensiunea ecranului și rearanjează informațiile pentru a le face lizibile.  

Temele de site-uri web și șabloanele de pagini sunt incluse în constructorii de site-uri web. Atunci când îți dezvolți site-ul web, îl alegi pe cel care se apropie cel mai mult de conceptul sau afacerea ta și îl personalizezi după gustul tău (de exemplu, modificând fotografii, cuvinte, titluri etc).  

Planificarea SEO 

Optimizarea pentru motoarele de căutare este prescurtată ca SEO. Site-ul tău se va poziționa în topul motoarelor de căutare, cum ar fi Google, pentru fraze de căutare relevante, dacă este realizat corect. Acest lucru va atrage vizite organice pe site-ul web, care sunt absolut gratuite în comparație cu traficul cumpărat (de exemplu, prin intermediul anunțurilor Google).  

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail