Mi az a digitális marketing?

A digitális marketing, amelyet gyakran online marketingnek is neveznek, olyan cégek reklámozása, amelyek az internetet és más digitális kommunikációt használják a potenciális ügyfelekkel való kapcsolatteremtésre. Marketingcsatornaként ez nem csak e-mailt, közösségi médiát és webalapú reklámozást foglal magában, hanem szöveges és multimédiás üzenetküldést is.

A digitális marketinggel szélesebb közönséget érhet el, mint a hagyományos eszközökkel, és megcélozhatja azokat a potenciális ügyfeleket, akik a legnagyobb valószínűséggel vásárolják meg termékét vagy szolgáltatását. Általában olcsóbb is, mint a hagyományos hirdetés, és lehetővé teszi az eredmények napi nyomon követését és szükség szerinti átformálását. 

Íme néhány előnye a digitális marketingnek a hagyományos marketing módszerekkel szemben: 

Költséghatékonyság 

A digitális marketing egyik legjelentősebb előnye az alacsony költség. A digitális marketinggel pénzt takaríthat meg, és több potenciális ügyfélre tehet szert. 

A kis- és közepes méretű cégek számára kihívást jelent a versenyt a nagyobb vállalatokkal, akik szabványos marketingstratégiákat alkalmaznak. A nagyvállalatok megengedhetik maguknak, hogy pénzt költsenek tévéreklámokra, rádiós spotokrs és egyéb reklámozási formákra. Emiatt a kis cégek nehezen vehetik fel a versenyt ezekkel a nagyobb vállalatokkal. 

A digitális marketing viszont minden cég számára kiegyenlíti a versenyfeltételeket. Ez egy költséghatékony technika a potenciális ügyfelek eléréséhez. Számos digitális marketing és hirdetési stratégia költséghatékony. 

A kattintásonkénti fizetéses (PPC) hirdetés például lehetővé teszi, hogy saját költségkeretet válasszon. Ön választja ki a szervezete számára legmegfelelőbb összeget, legyen az 500 USD vagy 2000 USD. Ez az online marketing egyértelmű előnye. 

Ezzel a stratégiával azonban a ráfordított mennyiség hatással lesz kampánya sikerére. 

Ez csak egy példa a költségvetés-barát megoldásra. Sok szervezet dolgozik az Ön költségvetésével, hogy segítsen megszerezni azokat az online marketingszolgáltatásokat, amelyekre szüksége van, amikor csatlakozik egy szakértő digitális marketingügynökséghez. 

Az idő a digitális marketing legdrágább része. A tervek végrehajtása és az ilyen kezdeményezések eredményeinek elérése időt vehet igénybe. A végeredmény viszont mindenképpen megéri a befektetett időt. 

Mérhető eredmények 

Amikor pénzt fektet egy marketing erőfeszítésbe, nyomon szeretné követni az eredményeket. Nagyon fontos megérteni, hogy egy terv olyan eredményeket hoz-e, amelyek elősegítik a vállalat terjeszkedését. Az eredmények mérésének képessége a digitális marketingterv egyik legfontosabb előnye. 

A hagyományos megközelítések hihetetlenül sikeresek lehetnek, de nehéz számszerűsíteni őket. 

A hagyományos megközelítésekkel nincs nyilvánvaló módja annak, hogy nyomon kövesse a potenciális ügyfelek forrását anélkül, hogy mindenkit megkérdezne, aki a cégéhez érkezik. Hatékonyan nyomon követheti kampánya sikerét digitális marketing taktikák segítségével. 

Minden hirdetéstípushoz létezik egy nyomkövetési mechanizmus. Nyomon követheti erőfeszítéseinek sikerét a közösségi médiától a keresőoptimalizálásig (SEO). A Google Analytics például felhasználható SEO teljesítményének nyomon követésére. 

Minden kampánynál többféle adatot mérhet. Ide tartoznak a megjelenítések, kattintások, megjegyzések, megosztások, konverziók és egyéb mutatók. Lehetővé teszi, hogy gyorsan felmérje kampánya teljesítményét. 

Az eredmények nyomon követése lehetővé teszi a marketing javítását. Felfedezheti, hogy mi működik és mi nem működik a vállalatánál. Betekintést nyerhet kampányába, és megtanulhatja, hogyan javíthatja azt. 

A megfelelő emberek megcélzása 

A sikeres hirdetési stratégiához el kell érnie a megfelelő személyeket. Olyan embereket kell találnia, akik érdeklődnek a cége iránt, és hallani szeretnének rólad. Az összes előny közül az internetes marketing legnagyobb előnye az emberek közvetlen megcélzásának képessége. 

Kihívást jelent a fogyasztók megcélzása hagyományos marketing taktikákkal. A legtöbb esetben az üzenetét mindenkinek elküldjük abban a reményben, hogy kapcsolatba léphet azokkal, akik érdeklődnek cége iránt. Nehéz elég bizonyítékot szerezni a marketingköltségvetés igazolására. 

Digitális marketingen keresztül megszólíthatja azokat a személyeket, akik érdeklődnek cége iránt. Megcélozhatja azokat az ügyfeleket, akik érdeklődnek az Ön vállalkozása, szolgáltatásai vagy termékei iránt. Ez egy olyan fokú részletesség, amellyel a hagyományos marketing egyszerűen nem tud egyenlő lenni. 

A vevőszemélyek akkor jönnek létre, ha keresőoptimalizálási hirdetéseket vagy más marketing módszereket alkalmaz. Ezek kitalált emberek, akiket úgy terveztek, hogy úgy nézzenek ki, mint az Ön ideális fogyasztója. Ezek a személyek lehetővé teszik, hogy megcélozza azokat az embereket, akik nagy valószínűséggel érdeklődnek termékei vagy szolgáltatásai iránt. 

Ön határozza meg a célközönségét, akár Facebook-hirdetést, akár PPC-kampányt futtat. A közönséget kor, nem, foglalkozás, érdeklődési kör, hobbi és egyéb tényezők alapján kategorizálja. Az olyan közösségi média hálózatokkal, mint a Facebook, nagyon meghatározott közönséget célozhat meg. 

A hangsúly szűkítése lehetővé teszi, hogy elérje azokat, akik jobban érdeklődnek a cége iránt. Lehetővé teszi, hogy okosabban költse el pénzét, és értékesebb leadeket generáljon vállalkozása számára. 

Konverziós arány 

A konverziós arány növelése talán a digitális marketing egyik legfigyelemreméltóbb előnye. Javíthatja konverziós arányát, ha olyan online marketing taktikákba fektet be, mint például a konverziós arány optimalizálás (CRO). 

Ez azért van, mert konkrétabb potenciális ügyfeleket célozhat meg. Növeli a konverzió elérésének esélyét, ha azokra összpontosít, akik nagyobb valószínűséggel érdeklődnek a vállalkozása iránt. Vállalkozása több konverziót ér el, ami elősegíti a növekedést. 

Harcoljon a nagy játékosokkal 

Ha Ön egy kis cégnél dolgozik, a versenytárs a szektor nagyobb vállalataival, amelyek közül sok dollármilliókat költ televíziós reklámokra vagy országos kampányokra, minden bizonnyal kihívást jelent. Szerencsére ügyes digitális marketingtevékenységek végrehajtásával többféleképpen is megelőzhetjük a nagy vállalkozásokat. 

Például kiválaszthat néhány hosszú farkú kulcsszót, amelyek relevánsak terméke vagy szolgáltatása szempontjából, és kiváló minőségű tartalmat fejleszthet ki, hogy segítsen rangsorolni ezeket a kulcsszavakat a keresőmotorokban. A keresőmotorok nem foglalkoznak azzal, hogy melyik márka a legnépszerűbb; ehelyett a megcélzott demográfiai csoporthoz kapcsolódó információkat hangsúlyozzák. 

Ezenkívül az influencer marketing a közösségi médiában lehetővé teszi új közönség elérését. Egyes fogyasztók követik a nagy cégeket a közösségi médiában, de követik azokat az influencereket is, akik időnként népszerűsítik az általuk értékelt termékeket vagy szolgáltatásokat – ez egy jó út lehet annak megvizsgálására, hogy egy kis- vagy közepes méretű cégnél dolgozik-e. 

Newsletter-ul Startarium. Citește sinteza lunară direct pe e-mail